Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

oktober 2020
ma ti on to fr
1 2 3 4
5 6 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Hinnahuset 7/10 kl.20-22

07.10.20

Hinnahuset 4/11 kl.20-22

04.11.20

Hinnahuset 2/12 kl.20-22

02.12.20


Hovedsamarbeidspartnere 

 


  

 

Viktige støttespillere

 

 

Høsten er igang - info

Høsten er igang - info

Vi gleder oss til å ta gjengen mot mørkere tider. Treninger, kamper og cuper. Morer og farer: denne skal dere lese. Hvem får spille kamper, hvor og hvorfor? Hvorfor får jeg det ikke helt til?

Skrevet av Nilsi Aarrestad den 10.09.2019

Vi har nå en fantastisk gjeng.

Søndag hadde vi 34  G05-spillere i trening, 2 hospitanter, samt 2 skadde G05 som så på. Utrolig bra. Hva som gjør at det er så kjekt i Hinna, skjønner ikke vi i trenerteamet helt. Vi håper det at flere bruker såpass stor del av fritiden sin på guttene, er med å hjelpe.

Av alle miljøer en 14åring i Hinna bydel kan havne i - er vi overbevist om at fellesskapet vårt er det beste!

Etter treninga hadde vi et lite spillemøte, med kveldsmat. Vi fortalte litt om forventninger og satsing. Noen spillere forsvinner, og noen kommer.

 

Spillere inn/ut

Før høstsesongen har vi 2 spillere som har gitt beskjed om at de ikke ønsker å spille for Hinna 1. Håkon langtidsskadd, med brudd i ryggen. Han kommer allikevel på trening, og gjør en del øvelser for å forebygge. En annen spiller er skadet, og har vært borte fra trening i 3 uker. 3 av spillerne som var med i vinter, sluttet igjen iløpet av vårsesongen. Elias RW, Jesper og Sander E. Det er alltid en åpen dør, om de har lyst å gi gass igjen. Michael A, kom tilbake igjen nå i sommer. I tillegg er det meget gledelig at Thomas Strand-Grude og Bastian Eikeland har meldt overgang fra Vaulen. Dette er 2 ambisiøse gutter som har lyst å være med på et kjekt og utviklende opplegg. Fjær i hatten til guttene våre, som klarer å skape et så bra miljø at alle føler seg verdsatt når de kommer til klubben.

 

Trening vs kamper.

Alle som gjør en innsats og trener regelmessig hos oss, får spille kamper.

Kriteriet for å tas ut til kamp, er at en har vært på minst 5 av 12 siste treninger. Eller minst 3 av de 4 siste treningene.

Innsats på trening vil også kunne påvirke noe her.

 

Nivåinndeling / Seriespill

I Rogaland er det i høst 1 førstedivisjon i nord og sør. 5 puljer i 2. divisjon. Og 4 puljer i 3. divisjon.

Hinna 2

"Hovedlaget vårt" spiller på nivå 2 av 3 nivåer. Vi er et av topplagene der. Og da sier det seg selv at det langt ifra alle spillerne våre som er øvet nok til å levere gode prestasjoner på det nivået. Dette vil for mange være veldig vanskelig å forstå. Både spillere og foresatte. Vi er altså i toppen i 2. div. I Sør Rogaland er det bare 1 pulje over dette nivået. Her spiller de aller beste. Hos oss må vi altså være veldig gode. Heldigvis har vi mange gode. Og nå når vi har fått inn etpar forsterkninger i gruppa, vil vi få enda flere gode. Men det krever at guttene jobber godt på trening, og alltid forsøker å være den beste utgaven av seg selv. 

For noen spillere, kan det være mangel på følsomhet i førstetouch. For noen vil det være manglende løpsstyrke. For andre er det manglende spilleforståelse / evne til å spille ball og gjøre medspillere bedre. Osv. Alle har noe å jobbe med. Uansett nivå. så det er bare å bruke ball og bane så ofte som mulig.

 

Hinna 3

"Breddelaget vårt" spiller på nivå 3. Vi er her et helt middels lag. Terskelen for å være med her er lav. Men vi har sagt at man må ha et visst treningsoppmøte for å få spille kamp. Selv om dette er et breddtilbud, skal vi ikke være en "jallaklubb", der spillere tenker at de kan bare spille kamper, uten å være med på fellesskapet på trening.

Breddelaget spiller 9er-fotball. Dette gjør det litt enklere for spillere med manglende løpsstyrke å henge med. Halv bane, så behøver man ikke å dekke like store rom. For spillere med dårligere touch er dette en ekstremt god læingsarena der man får liten plass, men brukbart med tid. Og det er en fantastisk arena for gutter med dårligere blikk for spillet. Det er trangere og stiller store krav til overblikk og orientering, for å kunne spille raske pasninger og gjøre laget sitt bedre.

Som man kanskje skjønner av beskrivelsen over, så er nivå 3 laget utrolig nyttig både for breddespillere uten ambisjoner, som har planer om å trene minst mulig, men ikke minst for spillere som ønsker å spille 11-kamper for Hinna 2. Gode prestasjoner på Hinna 3 vil øke muligheten for kamper på Hinna 2.

Heldigvis er Hinna 3 et lag mange har lyst å spille på. Flere skjønner at dette er et kjekt sted å være. Både 1 og 2-lagsspillere.

Dessverre er det noen som tror det er et nederlag å bli valgt ut på Hinna 3. Det er det selvsagt ikke. Det er en mulighet. Spillere som leverer kjempeinnsats her, har mye større sjanse til å starte Hinna 2 kamper.

Dermed er det kanskje ikke så lurt å takke nei til Hinna 3 - kamp kl. 1830., f.eks. pga konfundervisning som er ferdig 1730........

 

Hinna 1

"Elitelaget vårt" spiller på det øverste nivået i Rogaland. Med og mot de beste. Det er dette tilbudet som gjør at de beste spillerne våre blir værende i klubben. Det er dette laget som gjør at vi er attraktive for spillere utenfra. Pr skrivende stund har vi egentlig ikke veldig mange som holder dette nivået.  Vi har en snau håndfull som holder et veldig høyt nivå. (Topp 50 i Rogaland). Så har vi en drøy håndfull som holder nivået greit. Men disse er avhengige av toppene for at vi skal levere gode kamper på dette nivået. For å illustrere dette; I vår spilte vi mot Bryne og Sandnes Ulf. Lag vi alltid hadde slått enkelt. I disse kampene manglet vi 2 av topp 3 spillerne våre. Taper 1-4 og 2-7. Her ligger altså lista. Vi må opp og slåss med de sterkeste vi har her. Ellers går det ikke. Når vi har med de sterkeste, kan spillere fra gruppa under "topp 11" få muligheten til å teste seg, og få gode opplevelser........

........Noen flyter og noen synker.

Men vi liker også å sikte litt høyt. Det er en av hovedgrunnene til at vi har blitt så gode som vi har. Alle spillerne på laget ser hvor lista ligger. Det er dette nivået vi ønsker at flest mulig skal strekke seg etter. Det er ingenting vi synes er kjekkere enn å se spillere som lykkes med å ta steget opp, med hardt arbeid over tid. Vi har spillere som nærmest var faste på Hinna 3 i fjor vår, som nå spiller på vårt øverste nivå. Her må ingen gi opp. Samtidig må iallefall foreldregruppa ha en forståelse for at dersom man klarer å spille seg til en startplass på Hinna 2, så er det en prestasjon i seg selv.

Hva så med de som drar laget? Får de godt nok tilbud? Ja noen av dem hospiterer med Viking 2 ganger pr. uke. Men noen spillere har vi kun egen treningsgruppe til å matche dem i. Her jobber vi med å finne noe også for dem rett bak.

 

Antall treninger og antall kamper.

Det er garantert noen som synes vi har for stort fokus på førstelaget. Det er ikke til å unngå. Og det burde stått i en stillingsinnstruks for alle trenere at nå når du velger å bruke en stor del av fritiden din på Hinna gutter 2005, må du forvente at du i større eller mindre perioder vil bli  mislikt, og kanskje motarbeidet av flere foreldre. Dette er vi fullt klar over og forsøker å gi vårt ytterste allikevel.

Vi krysser alltid av de som er på trening. De som ikke er der, får ikke kryss. Med mindre vi vet at de er på kamp eller hospitering. En spiller har vært på 84 av 87 treninger. Det er best til nå i år. Syke/skadde spillere får også kryss om de stiller på trening. Mange har egentreningsøvelser de kan gjøre på siden, eller styrkerommet.

Våre sterkeste spillere, som har vært på 80+ treninger, har blitt kalt inn til 20-25 kamper i år. Nivå 2 spillere, kanskje med halvparten så mange treninger har blitt kalt inn til 40-45 kamper.

De som er faste på Hinna 1, spiller altså desidert færrest kamper. (av dem som er kvalifisert ifht. treningsoppmøte)

Dette er fordi vi har prioritert breddelagene så mye vi kan. De har fått være med på Tjensvoll Cup og fått mange kamper der. De er meldt på OBOS-cup og får ekstra kamper der. Både topp og bredde var med i Vinterserien.

Spillere som har startet på benk, og spilt minst på Hinna 1, blir også tatt ut på Hinna 2. Spillere som starter på benk, og/eller spiller minst på Hinna 2, blir tatt ut på Hinna 3. Vi kan benytte inntil 5 spillere fra forrige Hinna 1 tropp, på 2-laget. NFF-regler.

Er du reserve for Hinna 1 eller Hinna 2, eller keeper, får du spille flere kamper.

 

Spillersamtaler.

Vi har en ambisjon om å få gang på spillersamtaler igjen. Men vi føler ikke at tiden strekker til. Vi prioriterer først og fremst å planlegge og gjennomføre 3-4 gode treninger pr. uke. + Logistikk rundt kamper og turneringer.  KANSKJE får vi litt bedre tid igjen etter kampsesongen.

Spillersamtalen er viktig. Og vi vet hvor mye den kan bety for en spillers selvtillit og vilje til å jobbe med ting på egenhånd. Så vi håper..

 

Nivåinndeling på trening.

Ådifferensiere i økta, er avgjørende for å få til gode treninger, . Forskjeller i både ferdigheter og fysiske forutsetninger er store. Hver trening opplever vi spillere fra nivå 3 som klager på at de må spille med spillere fra nivå 2/1. De fleste skjønner hvilket nivå som er utviklende for dem selv. Noen få velger bevisst lavere nivå enn det de burde spille på. Noen ønsker konsekvent å være med på høyere nivå enn det vi i trenergruppa mener de mestrer. Slik vil det alltid være.

Bryne dyrket fram et ekstremt godt G99-lag som vi liker å sammenligne oss med. De fikk frem 6 spillere til aldersbestemte landslag. Erling Braut Håland spilte neste hver trening mot Tord Salte, som var den beste midtstopperen. Dermed fikk de topp matching hele tiden.

Det er en utfordring at nivå 3 guttene er på færre treninger enn resten. Derfor er vi ikke alltid mange nok til å lage en jevn og stor nok gruppe. Da må av og til noen som hører til et høyere nivå være med. Det liker ikke de fra høyere nivå så godt. Men noen av nivå 3 guttene liker det enda mindra. Det er kanskje litt av grunnen til at noen av disse ikke dominerer på disse treningene? De har kanskje for stor tro på egne ferdigheter? Så ender de opp med å drible rundt, miste ball eller senke tempo i spillet. For å komme på en raskere treningsgruppe må man vise ferdigheter og holdninger slik at man fortjener det. Innsatsen på trening kan også gi muligheter for uttak til kamp til et høyere nivå. God innsats og gode holdninger skal belønnes. Men ikke nødvendigvis til et nivå der vi vet spillerne ikke får mestring.

 

Hva skal han gjøre for å bli bedre?

Stille på treninger og kamper man får tilbud om.

Egentrening på det man skal bli bedre til.

Alltid være den beste utgaven av seg selv.

Forsøke å være best hver gang.

Ikke jukse på øvelser.

Være et godt forbilde med gode holdninger og et positivt kroppsråk.

DSS - Drikke spise sove.

Ta vare å kroppen. Begynn med enkel styrketrening. Stabilisering/core øvelser. Forberedelse til knebøy. Stretching.

Altså skadeforebygging.

 

Skole og fritid?

Burde ikke være nødvendig å skrive, men selvsagt er dette svært viktig.

For de som skal bli toppidrettsutøvere, må man ofre litt.

Men vi forventer at guttene våre er strukturerte nok til å få unna leksene sine.

Har vi prøver i uka, så øver vi litt i helga, slik at vi alltid har kontroll.

Vær disiplinerte og effektive nok med lekser, til å unngå stress i hverdagen.

Sett av litt tid til å være ungdom.

 

Vekst og modning.

Guttene er nå ungdommer. De vil variere i humør og form. Noen strekker seg kun i lengden. Andre får med seg musklene samtidig.

Noen har ikke begynt å vokse skikkelig i det hele tatt.

Sånn sett har vi alt fra 12 til 16år gamle kropper i aksjon på trening. De har selvsagt ulike fysiske forutsetninger.

Før guttene er ferdig utvokst i 16-19årsalderen, er det vanskelig å si hvor ting vil ende.

Men det vi vet er at samtlige trenger oppbacking. Både hjemme og på trening.

Noen vil vurdere å gi opp, fordi fremgangen stagnerer. Man kan kanskje stå i ro i flere år, får utviklingen plutselig skyter fart igjen.

NEVER GIVE UP.

Vi har ulike nivåer i trening og kamp, som skal ta vare både på mestring og trygghet. Langtidsform og dagsform.

Hormoner er blytungt for enkelte. Både spillere og foreldre.

Vi vet alle at det er spillere som er på nivå 2-3 idag, som er på nivå 1 når de er 18.

Vi trenere, sammen med dere foreldre, har den tunge men utrolig givende oppgaven, med å motivere og utvikle dem som best vi kan.

Det er ikke spillerutvikling å kjøre en spiller for mye på for høyt nivå.

Men selv internt i trenerteamet kan det ofte være uenighet i hva som er riktig nivå.

Vi forsøker å gjøre vårt beste med alle 36, og er fullt klar over at ikke alle er enige til enhver tid.

 

Stilen begynner å bli lang, og jeg runder av med litt om høstens cuper.

Regy Cup. Dette er en cup der kun nivå 2-3 lag har lov å delta. Vi har dermed ikke lov å stille med Hinna 1, eller faste Hinna 1 spillere på laget.

Pga antall er det gjort unntak. Nils og Benjamin bytter på å stå imål for et lag, og får kun spille 1/2 omgang ute pr. kamp. Herman, Anders, Nico, Alex og Falk er for tiden en del med på Hinna 1, men spilte ikke fast da de ble invitert.

Det fantastiske med Regy Cup er at vi slipper å havne i en "Dana Cup Pulje" der vi risikerer å møte 3 stk nivå 1 lag.

Det blir kanokonkjekt.

 

Stjernecup. Denne het tidligere Hamar Talent Cup og ble/blir regnet som uoffisielt NM for breddelag. Men det er også elitelag med.

Dette er en eliteturnering, og den desidert tøffeste vi har meldt oss på så langt. Her reiser klubbene med store ambisjoner og sine beste spillere. + 2 eksterne spillere som er lov å bruke. Vi reiser med et veldig sterkt lag, og har fått låne Eiks kretslagskeeper Henrik Urdal. Sammen med Nico vil han utgjøre et av de sterkeste keeperparene i turneringa. Nico kan også spille litt ute. Vi har ikke lykkes med å få napp hos en ytterligere forsterkning enda. Men vi stiller ganske solid allikevel med den gjengen vi har nå.

Dette er kanskje også en slik cup som gjør at de som drar laget vårt litt til vanlig, ikke kan dominere i like stor grad. Da krever det 100% fra samtlige aktører. Hver kamp.

 

Actionball; Vi satser på å gjenta suksessen actionball i begynnelsen av desember.

Alltid like kjekt!


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter