september 2019

25.09.19

Hinnahuset 2. etg 25/9 kl.20-21

25.09.19

Ute av cupen med æren i behold

På en regntung torsdag kveld var det duket for cupfest på Wintershallbanen. Hinna kjempet lenge i mot, men tilslutt ble Viking ett par nummer for store.

Skrevet av Lars Isachsen den 23.05.2019

Det var pyntet til fest i regnværet på Hinna. Viking var motstander og drøyt 1500 hadde møtt opp. Med fulle tribuner, Rune Bjerga på indre bane og en dugnadsånd man blir stolt av, lå alt til rette for en ekte rysare torsdags kveld.

Hinna viste gjennom hele kampen at de ikke ønsket å legge seg bakpå for å gjøre resulatet minst mulig stygt. De kjempet heroisk, og la ved flere anledninger høyt press mot Viking-forsvaret. Selv om Hinna produserte flere halvsjanser, var det Viking som sto for målene. Først ved Samuel Fidjonsson, deretter ved Zlatko Tripic på et flott hodestøt, før igjen Fridjonsson var frampå og ble tomålscorer. Sånnsett fortjent, da Viking hadde mest ball og vartet opp med flere gode kombinasjoner.

Etter hvilen var det likevel Hinna som var best. Hinna fikk en drømmestart på omgangen da Alf Jakob Aano reduserte til 1-3 etter flott forarbeid av Cairo Lima. Men flere mål ble det ikke for hjemmelaget. Istedenfor fikk Viking sin fjerde scoring ved Zlatko Tripic nok engang. Dermed ble sluttresultatet 1-4, og Viking videre til tredje runde i cupen.

Det er ikke så mye mer å si om kampen. Det beste laget vant, selv om Hinna på ingen måte gjorde seg bort, og ga et toppet Viking-lag en fair match.

Hinnas beste mulighet ved Alf Jakob Aano i førsteomgangen. Men det ble bare nesten. (Foto: Dick Vaule)

Samtidig er det på sin plass å rette en takk til alle som har bidratt i og rundt kampen. Først takk til alle som jobbet dugnad på kampdag og bidro til et flott arrangement. Takk også til sponsorene Lyse, Hinna Park, Rennesøy Trafikk, Byggfirma Anders Gilje, DEVO og NSE som har stått på i flere dager for å klargjøre en flott tribune. Takk også til ballgutter, balljenter og maskotter.

Nå er det tilbake til hverdagen for A-lagsherrene. Neste kamp er mot Eiger neste torsdag. Toppkamp i fjerdedivisjon. Det er fortsatt mye å glede seg til!

Mer om kampen og reaksjoner kan leses på Stavanger Aftenblad og Rogalands Avis nettsider.

En av flere fulle tribuner på Hinna Stadion idag. (Foto: Dick Vaule)