september 2019

Viking-keeperen gleder seg til naboduell
Foto: Carina Johansen

Viking-keeperen gleder seg til naboduell

Den historiske cupkampen nærmer seg med stormskritt, og den anledning har vi tatt en prat med Viking-keeper Amund Wichne.

Skrevet av Lars Isachsen den 22.05.2019

Nå er det ikke mange timene igjen før det braker løs på Wintershallbanen. Hinna tar i mot sin nærmeste nabo, Viking, til andre runde i cupen. To lag gjør idag sine siste forberedelser før det som kan bli en kjempeskrell dersom Hinna skulle vinne, og en desto større fiasko for Viking om de skulle tape.

Før kampen har Hinna tjueseks nettkjenninger i seriesammenheng. Det er best av alle lagene i avdelingen så langt. Hinnas angripere er med andre ord i storform, og vil gjøre alt for å gjøre livet surt for Vikings sisteskanse. Hvem Viking velger å gi tillit vet vi ikke enda, men vi har grunn til å tro at valget står mellom Erik Arnebrott eller Amund Wichne. Førstnevnte sto første cupkamp mot Frøyland, mens Wichne spilte andreomgangen senest på mandag mot Molde da Iven Austbø måtte av med en lårhøne. Vi tok en prat med sistnevnte.

Amund Wichne kom til Viking fra Mandalskameratene som et ungt og lovende keeper-talent i 2014. I 2017 fikk han sin debut for A-laget i cupkampen mot Riska. Han skulle ut over sesongen få enda større ansvar, og gjorde sin Eliteseriedebut på høsten mot Molde. Idag står han med tjuetre offesielle kamper for A-laget i OBOS-ligaen og Eliteserien. Han spilte også høstsesongen for Åsane i OBOS-ligaen i 2016. Med andre ord er det en keeper som begynner å få noen kamper i beltet på høyeste nivå i Norge.

(Foto: Carina Johansen)

Selv om keeperen kun har spilt en omgang så langt i sesongen, legger han seg ikke ned for å deppe av den grunn. Han sier følgende om seriestarten for laget og sin egen del.

- Seriestarten for lagets del har vært veldig bra. Målet er å holde plassen og når vi da har sanket fjorten poeng på åtte kamper må vi si oss veldig i rute. Vi har også vært veldig goe på hjemmebane, noe som er ekstra morro med tanke på supporterne. For min egen del så har det blitt lite spilletid, noe som selvfølgelig er litt kjedelig. Likevel er formen veldig bra og det var godt å få vist seg frem i en omgang mot Molde på mandag, svarer han.

Gleder seg til å møte gammel lagkamerat

Selv om Hinna er et fjerdedivisjonslag, skal ikke det legge noen demper for motivasjonen til Eliteserielaget før torsdagens kamp.

- Motivasjonen er så på topp som du får det. Vi har slitt et par år med å gå videre fra andre runde, og i år så vil vi nå langt i cupen. Det å møte Hinna er også gøy! Det er jo så lokalderby som du får det. Det blir moro, forteller sisteskansen.

Selv om Wichne ikke er fra Stavangerområde opprinnelig, følger han likevel med på det som skjer rundt i lokalfotballen. Han har blant annet bitt seg godt merke i Hinnas gode seriestart.

- Jeg vet at Hinna er i kanonform denne sesongen, og har vunnet alle sine kamper så langt. I tillegg har de en gammel lagkamerat i Makhtar Thioune som styrer midtbanen. Det blir moro å spille mot han igjen, sier han forhåpningsfult.

Håper å starte

Hvem som skal stå for Viking i år har vært et mye diskutert tema. Selv om Wichne ikke trakk det lengste strået i første omgang, håper han at han blir mannen som skal stoppe Hinnas angripere på torsdag.

- Sjansene for at jeg starter mot Hinna er absolutt til stede som i alle kamper ellers. Jeg jobber på for å bevise trenerne om å velge meg hver dag, opplyser han.

Så gjenstår det å se hvem Bjarne Berntsen velger som sin nummer én. Wichnes hovedfokus er uansett på at laget skal videre til neste runde, men noe resultattips tørr han ikke komme med.

- Resultattips er vanskelig, men vi skal vinne kampen og gå videre til runde tre, det er hvert fall helt sikkert, svarer Wichne lurt.

Uavhengig hvem som står i mål, skal Hinna gjøre sitt for å gjøre livet surt for Viking-forsvaret. Men da trenger også laget publikum i ryggen.

Det er solgt bra med billetter, og vi fortsetter med å oppfordre folk til å sikre seg billett på forhånd. Bli med å lag en folkefest. Det fortjener lagene, og klubben generelt. Du kan sikre deg billett ved å klikke deg inn her.

Link til arrangement finner du her.