september 2019

Hinnahuset 19/9 kl.19

19.09.19

Sola-profil roser gamleklubben

Forberedelsene til NM-kampen på onsdag er i gang. Vi tok en prat med tidligere Hinna-spiller Johannes Hinna, som nå spiller en viktig rolle i dagens Sola-lag. Han er full av lovord om sin tidligere klubb.

Skrevet av Lars Isachsen den 29.04.2019

Det som ikke har skjedd siden 1989 nærmer seg med stormskritt. Hinna nådde endelig det første målet om å ta seg til første runde i NM. Som kjent ble motstanderen Sola som holder til i andre divisjon. I dagens Sola-stall finnes en gammel kjenning. Vi tok en prat med Johannes Hinna før onsdagens oppgjør.

Vinteren 2017 ble det klart at Hinna-gutten Johannes Hinna var klar for Sola. Det kom ikke som et sjokk etter flere gode sesongen i Hinna-drakten. Han fikk først og fremst sitt store gjennombrukk i karrien da han produserte tretten mål på fjorten kamper i opprykksesongen til Hinna i 2015. Det var derfor knyttet store forventninger til "Joey" før 2016-sesongen hvor Hinna skulle spille i tredje divisjon. Dessverre pådro han seg en alvorlig skade som satt han ut hele vårsesongen i oppkjøringen. Det ble derfor bare ni kamper og to mål i Hinnas comeback-sesong i tredje divisjon. Sola hadde likevel sett mer enn nok til at de valgte å signere unggutten før 2017-sesongen.

I debutsesongen ble det fem scoringer på fjorten kamper. Dessverre for "Joey", ble også den sesongen noe spolert på grunn av skader. I 2018 skulle det likevel igjen se lysere ut for spissen. Da spilte han tjueseks kamper og produserte ti mål. Han var med andre ord en sterk bidragsyter til at Sola noe overraskende rykket opp til andre divisjon i 2018.

Gleder seg til å møte gamleklubben

Sola har hatt en godkjent start på sesongen. I helgen tok de sesongens første trepoenger da laget snudde 0-1 til 2-1 mot Brattvåg. Johannes Hinna har delte meninger om sesongstarten.

- Sesongstarten for laget har på en måte vært veldig bra med tanke på prestasjoner. På en annen side har det vært litt skuffende i og med at vi ikke har fått med oss mer poeng ut ifra hvordan kampene har vært, oppsummerer Hinna.

Selv om spissen enda ikke har tegnet seg på scoringslisten i de tre første offesielle kampene, er han greit fornøyd med egen innsatts.

- For min egen del har sesongstarten vært grei nok. Jeg har jobbet godt for laget, noe som må ligge i bunn. Samtidig har jeg slitt med å komme til de største sjansene, forteller han.

Om onsdagens kamp er han derimot mer entusiastisk, og ser fram til å møte gamle lagkamerater.

- Det blir utrolig kjekt og spennende! Jeg gleder meg veldig! Jeg håper så mange som mulig kommer ned til Hinna for å lage litt ekstra ramme rundt kampen, sier han.

Johannes Hinna i kamp for barndomsklubben mot Skjold i 2015.

Skryter av Hinnas prosjekt

Selv om han stortrives i Sola, legger han ikke skjul på at han fortsatt følger mye med på det som skjer i Hinna.

- Jeg følger veldig mye med på Hinna og deres prestasjoner. Jeg syntes de har et veldig spennende prosjekt på gang. De har startet sesongen helt fantastisk, og det blir nok derfor ekstra vanskelig å bryte dem ned med tanke på oppgjøret på onsdag. De er nok fulle av selvtillit etter den gode sesongstarten. Samtidig har vi også det etter seieren på lørdag, og vi vet godt hva som må ligge til grunn for å vinne slike kamper, forteller Hinna.

Selv om han fortsatt har sterke følelser for barndomsklubben, ser det likevel ikke ut til at spissen ikler seg den røde drakten med det første.

- Hehe, det er ikke godt å si når det skjer igjen. Det får nesten tiden vise, mer kan jeg ikke si om det per dags dato, sier han hemmelighetsfult.

Han er likevel klar på at han usikker hvordan han vil reagere dersom det blir nettsus på onsdag.

- Akkurat det har jeg ikke tenkt så veldig mye på, men dersom det skulle skje, vil det nok ikke bli av den villeste sorten, beroliger han, før han slår fast: Jeg vet jo tross alt hvor jeg kommer fra, avslutter "Joey" og smiler lurt.