juli 2019

Ny storseier i boks
Kampens første målscorer Erik Engebretsen

Ny storseier i boks

Hinna hadde få problemer med å slå et hartkjempende Hundvåg. Hjemmelaget hang lenge med, men etter hvert tok kreftene slutt og Hinna kunne reise hjem med et 5-1 resultat i bagasjen.

Skrevet av Lars Isachsen den 25.04.2019

Det var et Hinnalag med selvtillit som tok turen over bybroen for å møte Hundvåg. Hinna sto med to strake seire, mens hjemmelaget hadde fått en tyngre start på sesongen med to tap. Med andre ord var det serielederen mot tabelljumboen som møttes til dyst torsdags kveld.

Før kampen meldte Richard Bjerga at verken Torodd Fitjar Eriksen eller Alf Jakob Aano kom til å rekke kampen. Begge var derimot med i kamptroppen, men begge startet på benken. En som nok gledet seg ekstra mye til kampen var Nikolai Ramsland. Han ble hentet fra Hundvåg foran sesongen og man kunne merke at lysluggen var ekstra tent før møtet med gamle lagkamerater.

Oppskriftsmessig startet kampen med at Hinna tok kommando. Det var likevel lite rom å spille på da den såkalte Faktabanen er en god del mindre enn hva Hinna er vant til. Det tok drøye syv minutter før Hinna åpnet målkontoen. Nevnte Ramsland fikk ballen på venstresiden og fyrte av. Hundvågkeeper Magnus Høyland reddet, men på returen var måltyven Erik Engebretsen som fikk en enkel jobb med å sende bortelaget i føringen.

Hinna hadde ballen mest, uten å skape de helt store farlighetene for Høyland. Dessverre gikk avslutningene for det meste en meter og to over eller til sides for mål.

Det førte til at hjemmelaget kjempet seg mer inn i kampen. Lars Billington i Hinna målet ble testet for første gang på et frispark fra seksten meter. Den avverget sisteskansen med en ekte TV-redning, og fikk slått ballen til sides for mål. Det tente likevel et håp i Hundvågleiren, som skapte flere halvsjanser uten at det påvirket målprotokollen. Muligens ble også hjemmelaget snytt for et straffespark når Cairo Lima tok i bruk ulovlige midler. Det var derimot ikke dommeren enig i.

Istedenfor var det Hinna som dobblet ledelsen. Keeper Billington slo en lang ball mot Makhtar Thioune. Han lobbet på lekkert vis ballen over en utrusende Høyland, og dermed 2-0 til Hinna.

Like før pausen skulle likevel Hundvåg få sin redusering. En Hundvågspiller ble spilt alene med Billington. Han gjorde ingen feil, og dermed var håpet tent for de gule og blå.

Hinna kunne faktisk fått enda en scoring sekunder før pause, men Sondre Risa var udyktig i avslutningsøyeblikket da han fikk ballen på drøye fem meter. Dessverre gikk ballen rett på Hundvågkeeer Høyland. Dermed gikk lagene til pause med 1-2 i favør Hinna.

Full kontroll etter pausen

Der Hinna spillerne i perioder virket litt ukonsentrerte i første omgangen, var dette fraværende etter hvilen. Bortelaget hadde full kontroll på kampen fra start til mål i andre omgang. Hinna hadde flere store sjanser til å øke ledelsen, men en kombinasjon av uflaks, udyktighet og en god keeper gjorde at man måtte vente en stund før den forløsende 3-1 scoringen kom. Det måtte en back til for å roe nervene til de rundt ti fremmøtte fra Hinna. Fredrik Fossmark har løst backrollen på mesterlig vis etter han ble omskolert før sesongen. Han utnyttet en retur fra keeper og hadde få problemer med å score sitt andre mål for sesongen. Tredje totalt dersom man tar med cupkampen mot Riska.

Herfra og ut ble det en transportetappe for bortelaget, og Hinna fikk muligheten til å pynte ytterligere på resultatet. Første mann ut var Cairo Lima som fikk ballen fra kaptein Mikal Mæle, som forøvrig stilte med et rykende ferskt draktnummer (10). Han curlet ballen opp i keepers høyre hjørne. Tilslutt fikk Makhtar Thioune æren av å bli tomålsscorer. Han fikk ballen fra innbytter Alf Jakob Aano på rundt 18 meter. På vakkert vis plasserte han ballen i mål uttagbart for keeper. Det var også det siste av betydning som skjedde, og dermed kunne Hinna innkassere sesongens tredje strake seier.

Tomålscorer Thioune. Her i cupkampen mot Klepp. (Foto: Svein Hagen)

Dermed står Hinna med full pott etter tre spilte kamper. For tredje kamp på rad ble det fem nettkjenninger, og dermed står laget med 15-2 i målforskjell så langt i sesongen. Hundvåg kjempet og gjorde det de kunne for å hindre bortelaget, men utover andre omgangen tok kreftene slutt. Med 5-1 over Hundvåg har Hinna skaffet seg selvtillit før det viktige møtet mot Sola på onsdag. For første gang siden 1989 skal Hinna spille første runde i NM. Det er bare å merke seg datoen, for 1. mai klokken 15:00 inviterer vi til folkefest på Wintershallbanen.

Hinnas lagoppstilling:

Lars Billington- Fredrik Fossmark, Sondre Risa, Harald Vindenes, Arvin Gergerechi- Mikal Mæle, Adam Dahl Assad- Nikolai Ramsland, Makhtar Thioune, Cairo Lima- Erik Engebretsen

Benyttende innbyttere:

Martin Asserson, Alf Jakob Aano, Torodd Fitjar Eriksen