september 2019

18.09.19

Hinnahuset 19/9 kl.19

19.09.19

Siste før cupkampen: Aano tilbake i troppen

Det er klart for ukens andre kamp. Siste hinder før cupdrømmen er et faktum. Klepp må slås. Det er vinn eller forsvinn.

Skrevet av Lars Isachsen den 06.04.2019

Hinna v Klepp

2. kvalifiseringsrunde til NM

Sted: Wintershallbanen

Underlag: Kunstgress

Avspark: Lørdag, klokken 17:00

Dommer: Amir Mohammed Ajjour

:KLEPP

Vi har allerede introdusert Klepp i en artikkel tidligere i vinter, men for nye lesere kjører vi den enda en gang. Bortelaget Klepp hadde en noe skuffende sesong i fjor. Laget havnet på 8. plass i 4. divisjon avdeling 1, hele 22 poeng bak opprykksvinner Bryne 2. Selv om vi ikke skal legge for mye i treningskamper, har laget vist at noe av ujevnheten ikke er borte fra i fjor. De står foreløbig med tre tap, en seier og en uavgjort.

Klepp har i år vært aktive på overgangsmarkedet, hvor det rapporteres om at det jobbes inn mot et generasjonsskifte. Etter hva hinnafk.no erfarer skal flere spillere enten ha gitt seg eller trappet ned. Dette handler om Vegard Eide, Fredrik Vigre, Runar Andersen, Hugo Waaland, Leiv Malmin og Asgeir Jakobsen. Totalt utgir det over 800 kamper for Klepp, og laget har derfor mistet mye av kontinuiteten og rutinene som dette Klepplaget har vært kjent for. Inn har Simen Gulbrandsen (Sørumsand), Dardan Shabi (Rosseland), Martin Grødem (Bryne), Marius Nygård (Bryne), Sverre Holen (Bryne jr),Elias Elamari (Bryne jr) og Marius Kastet (Sola).

Klepp spiller forøvrig i den andre fjerde divisjonspuljen. Der endte serieåpningen med et knepent 2-1 tap for en av opprykkskandidatene Ålgård. I første NM-kvalliksrunde ble det en 3-1 i jærenduellen mot Voll.

Treneren

Klepp stiller i 2019 med ny trenerduo. I år skal Ragnvald Soma og Eirik Stokka lede laget. Førstnevnte er nok kanskje mest kjent, da han her flere år bak seg som spiller i deriblant Viking, Brann, Bryne og West Ham. Stokka beskrives som en trener med et godt nettverk i lokalfotballen, samt et brennende engasjement for faget.

Profilen

Sven Andre Kyvik. Står oppført med 41 mål på 41 kamper de siste to sesongene, det taler for seg.

Treningskamper

Klepp - Eiger 1-3

Klepp - Havdur 2-0

Lura - Klepp 4-2

Klepp - Austrått 4-4

Hinna - Klepp 4-3

:Hinna

Hinna går inn i kampen med selvtillit. Ikke bare står laget med to seire på de to første seriekampene, de har også 10-1 i målforskjell. I mars møttes også Klepp og Hinna til dyst til treningskamp på Wintershallbanen. I den kampen viste Hinna seg som sterkest. Klepp fikk en god start på kampen, men etter det var det Hinna som var det beste laget og vant tilslutt 4-3. Hinna har derfor noe å forsvare når lagene møtes på lørdag. Samtidig er nok Klepp både interessert i å revansjere det tapet, samt snyte Hinna for en cupfest på eget "gress".

Cairo Lima og Nikolai Ramsland (med ryggen til) kom i fokus mot Randaberg sist. Blir de like tonangivende mot Klepp? (Foto: Bygdebladet)

Når vi snakte med trener Richard Bjerga sent fredags kveld var det en trener som både var spent og forhåpningsfull foran cupduellen.

- Vi er både beredt og forberdt. Vi har hatt en hektisk uke med kamp på tirsdag. Det har derfor vært viktig å restituere kroppene godt slik at vi er mest mulig klar for kamp på lørdag, svarte lokalfotballens svar på David Moyes, som også minner om at sist Hinna var i NM var i 1989. Da fikk Hinna bank mot Bryne og tapte 1-6.

Videre føler han det er lite å si om Kleppkampen. Laget gleder seg og er virkelig sugne på å revansjere det småpinlige tapet i fjorårets tap i andre kvallikrunde mot Skjold. Å nå cupen har vært et mål for spillerne i flere år, og igjen er man kun en kamp ifra å nå det målet. Bjerga er derfor klar i talen:

- Jeg har egentlig få ord å si. Cup er cup. Men la det være sagt, vi er supergira, avslutter sjefen.

Ellers er det så og si de samme guttene som knuste Randaberg som skal ut i ilden. Gledelig er det likevel at Alf Jakob Aano har meldt seg selv klar til kamp etter skaden han bådro seg mot Sunde. Så får vi se om han er klar nok til å starte eller om han får en jokerrolle. Svaret får du i morgen klokken 17:00.

Kom å nyt lokalfotballen på sitt beste og bli med å skap en flott ramme rundt kampen. For laget og klubben hadde det vært utrolig kjekt å kunne invitere Viking eller et av de andre storlagene til cupfest på Hinna. Det kan du være med å bidra til!