juli 2019

29.08.19

Hinnahuset 3/9 kl.19-20.30

03.09.19

Hovedtreneren før seriestarten: - Målet er å bli bedre enn i fjor

Dagen er her. Det er seriestart. Spillerne har gått høyt ut og signalisert at opprykk er målet. Det er på tide å gjøre ord om til handling. Vi tok en prat med hovedtrener Richard Bjerga før sesongen sparkes i gang.

Skrevet av Lars Isachsen den 27.03.2019

Sunde v Hinna

1. Serierunde -  4. divisjon avd 1

Sted: Santiago Kvernabeu

Underlag: Kunstgress

Avspark: Torsdag klokken 18:30

Dommer: Alexander Stephane Milovanovic (Bogafjell)

Les vår forhåndsomtale om Sunde her.

Endelig er det seriestart, og spillerne kan sånn smått begynne å se mot våren og tellende fotballkamper. Mørke kvelder byttes ut med lyse kvelder. Kondisjonstrening byttes ut med avslutningstrening og firkant. Ull og langbukse byttes ut med shorts. Langermet overdel blir til kortermet. Sludd og snø blir til sol. Treningskamper blir til seriekamper. Grunnlaget er lagt. Hold dere fast, i kveld starter alvoret!

Nordicbet har troen på Hinna

Det er alltid spenning knyttet til seriestarten. Hvilket lag har trent best og mest i vinter? Hvilket lag har gjort best jobb på overgangsmarkedet? Hvilke lag klarer å være best når det virkelig gjelder? Forhåpentligvis er Hinnaguttene klare og oppfyller alle de overnevnte kravene. Foran hver sesong gjøre bettingselskapene seg opp noen meninger om hvem de tror kommer til å utmerke seg før sesongen. Foreløbig er det kun odds fra nordicbet som ligger ute. Tidligere kunne man se odds fra coolbet, men disse er nå fjernet. Det vi kan si er at coolbet hadde Hinna som nummer fire, med en odds på 7.00 som vinner. Nordicbet har derimot mer tro på Hinna:

Lag        Odds
Hinna 3.00
Egersund 2 5.00
Riska 5.00
Sandnes Ulf 2 8.00
Eiger 10.00
Hana 15.00
Midtbygdens 15.00
Randaberg 15.00
Voll 15.00
Austrått 20.00
Vidar 2 20.00
Hundvåg 25.00
Havdur 35.00
Sunde 35.00

Selv om man skal ta slike oddstips med en klype salt, er det uansett artig å se at andre har tro på prosjektet Hinna. På sosiale medier trekker også Hinna frem som et av lagene som bør ligge i toppen. Sammen med Hinna trekkes blant annet Riska, Sandnes Ulf 2 og Eiger som aktuelle lag til opprykk. Men til syvende og sist er det ikke det som teller. Sesongen er lang og mye kan skje. Poengene må kjempes om og hver kamp lever sitt liv.

Slik oppsummerer hovedtreneren oppkjøringen

Det var en spent Richard Bjerga dagen før dagen. Han er fornøyd med at oppkjøringen endelig er ferdig og oppsummerer den slik:

- Den har vært veldig bra. Vi har hatt gode treningskamper og de aller fleste spillerne har fått masse spilletid. Treningsoppmøte har vært bra og jeg har inntrykk av at vi er klar for de store oppgavene vi har foran oss. Som alle andre lag har vi vært igjennom skader, sykdomsperioder og diverse andre omstendigheter som krasjer, men som sagt har jeg alt i alt en god følelse på at vi er godt forberedt og klar når alvoret nå starter, svarer Bjerga.

Selv om laget tidvis har bøttet inn med mål, har det dessverre blitt for mange den andre veien også. Bjerga er likevel ikke bekymret.

- Vi har først og fremst skapt utrolig mange sjanser i de fleste kampene. Dette er noe vi har etterstrebe også og en konsekvens av det er nok at vi har vært unøyaktige i det defensive spillet. Vi har jobbet med dette og kommer til å jobbe med det fremover slik at vi skal være mer skjerpet i egen 16-meter. Flere av målene mot oss har vært direkte personlige feil og spillerne viser forståelse og ydmykhet overfor dette. Det handler i bunn og grunn om fokus, konsentrasjon og årvåkenhet, konstaterer han.

Fokusert hovedtrener før seriestarten. (Foto: Sverre Bjelland)

Dette er målet for sesongen

Bjerga går nå inn i sin tredje sesong som Hinna-trener. Flere av spillerne som har vært der lenge er borte, og inn har det komme friskt blod. Han har dermed over tid fått bygget stallen slik han ønsker den. Bjerga skryter av bredden i troppen, men tilføyer at alle må ha noe å bidra med.

- Troppen ser kanskje sterk ut og jeg tror at de nye tilfører gruppen noe både på og utenfor banen. Vi har 27 mann i troppen og det er konkurranse om stort sett alle plassene, men vi skal etterstrebe at alle skal føle tilhørighet gjennom deltakelse og involvering, forteller han.

Der flere av laget spillere har sagt at målet for sesongen er opprykk, er Bjerga mer tilbakeholden.

- Målet for sesongen er å gjøre en bedre sesong enn i fjor. Så henger det også høyt i garderoben å komme til første offisielle runde av cupen. Ryktene skal ha det til Hinna aldri har kommet så langt, uten at jeg skal si det for sikkert, sier en forhåpningsfull trener.

Skryter av Sunde

Foran serieåpningen er han spent. Han er klar over at åpningskamp er åpningskamp og at alt kan skje. Samtidig vet han at det venter en tøff motstander, selv om Nordicbet har valgt å plassere dem nederst.

- Personlig så tror jeg Sunde kan slå alle og tape mot alle. De virker til å være en ærlig gjeng som byr mye på seg selv. Det virker også som det er god harmoni og et veldig bra felleskap i klubben, sier han.

Om siste oppdatering på status i eget lag sier han dette:

Status inn til kampen er at Torodd Fitjar Eriksen og mest sannsynlig Cairo Lima ikke blir med i kamptroppen. Det blir derfor endringer i lagoppstillingen vi hadde mot Riska. Slik vil det være gjennom hele sesongen og da handler det om at de som får sjanser viser seg igjen på en bra måte, forklarer han.

Kampplanen til årets første seriekamp er også lagt.

- For oss handler det om å gjøre hva vi er gode på og sørge for at vi unngår unødvendig baklengsmål. Alt kan skje, men vi har klar og ønsker selvfølgelig å gå for 3 poeng, avslutter Richard Bjerga.

Dermed er siste ord i denne omgangen sagt. Kampen blir forsøkt streamet på Hinnas facebookside, men vi setter selvfølgelig ekstra stor pris på de som tar turen ut for å støtte laget. Kampstart 18:30 på Sunde.