september 2019

Hinnahuset 2. etg 25/9 kl.20-21

25.09.19

Vel blåst treningsleir

A-lagsguttene har akkurat kommet hjem fra noen solfylte dager i Spania. En vellykket tur skal vi tro guttene selv. Vi fikk en rapport fra turen og et knippe bilder.

Skrevet av Lars Isachsen den 21.03.2019

Selv om vinteren har vært mild og man stort sett har trent og spilt kamper på grønne baner, er det ikke til å legge skjul på at det er best å spille fotball i behagelige temperaturer. Det fikk så absolutt Hinna under årets treningsleir til Spania.

Grytidlig lørdags morgen satt 26 spillere og ledere seg på flyet med Malaga som endestasjon. Laget har trent knallhardt gjennom hele vinteren, og så virkelig fram til noen dager i varmen. Om det var for å finpusse formen eller å gi likbleike kroppen noen etterlengtede solstråler vites ikke. Uansett var det positivt at så mange fikk til å delta på noen dagers treningsopphold så tett opp i mot seriestart.

Fornøyd keeperduo i Arne Martin Hagenes og Lars Billington. (Foto: Sverre Bjelland)

Rolige økter, eller ikke?

De første dagene gjennomførte guttene to økter per dag i sol og 25 grader. Selv om øktene ikke har vært like harde som i vinter, var det likevel enkelte som syntes det var mer en hardt nok.

- Det er beinharde økter her nede, rapportere Arne Martin Hagenes.

Andrekeeperen ble da konfrontert med om ikke øktene i Spania skulle være av det rolige slaget, men da var Hagenes kjapp med å trekke frem at det ikke gjaldt for alle.

- Jo, keeprene kjører på som bare det. I motsetning til utespillerne som bare slapper av, avslutter han med et glimt i øyet.

En av utespillerne som var med på turen var kaptein Mikal Mæle. Han fnyser av Hagenes utspill.

- Latterlig! De står jo bare der å plukker opp noen baller. Det de gjør kan umulig være tungt, kontrer Mæle.

Vi lar den saken ligge død i denne omgang. For når det kom til oppholdet generelt var kapteinen storfornøyd.

- Vi har hatt en kjempetur. Vi har hatt perfekte treningsforhold gjennom hele oppholdet hvor vi har fått godt utbytte med syv økter fordelt på fire dager. Vi har også trent på gode baner og bodd på et fint hotell. Viktig å påpeke at maten var upåklagelig, forteller han.

Mikal Mæle og Alf Jakob Aano i duell. (Foto: Sverre Bjelland)

Selv om hensikten med treningsleir i første omgang er å bli et bedre fotballag, er det kanskje vel så viktig det som skjer når spillerne har fri. Treningsleiren har vært et perfekt sted for relasjonsbygging og samhold i laget.

"Stjernene" fra Hinna

For de som følger laget tett på sosiale medier, har de vært vitne til en artig seanse som oppsto under en av de siste dagene. Det har unnderveis vært viktig å se ut som et lag, hvor man kler seg deretter. Derfor har laget reist i et antrekk som representerer klubben slik at det også ser profesjonelt ut. Det bet noen asiatiske turister merke i. Like før lagbussen skulle hente guttene før ny trening, kom flere turister bort å ønsket å ta bilde sammen med laget til stor latter og begeistring fra Hinnagjengen. Og så klart stilte laget opp og tok et lagbilde sammen med storfornøyde turister. Hele seansen kan ses på Hinna A-lags instagramkonto, og det ryktes også at TV2 ønsker å lage en reportasjone om det så skjedde, så følg med fremover.

Hinna er det nye laget å holde med i Asia. (Foto: Sverre Bjelland)

Hjem til alvoret

Keepertrener Erik Johannessen valgte etter å ha returnert fra Spania å kalle turen for "perfecto" hvor alle bidro hele veien. Og at alle bidrar er nok slagordet for det som skal skje fremover. For allerede førstkommende lørdag spiller Hinna årets første kamp av betydning. Da venter Riska i en knalltøff kamp i NM-kvallikens første runde. Forhåpentligvis tar laget med seg både sambatakter og det gode humøret til Hommersåk. Vi kommer med sak fra den kampen før helgen.

Teambuilding er en viktig del av en treningsleir. (Foto: Sverre Bjelland)