september 2019

18.09.19

Hinnahuset 19/9 kl.19

19.09.19

Hinnas nye spiss var lenge i tvil: - Ble noen søvnløse netter

Han har allerede rukket å markere seg i Hinnadrakten. Alf Jakob Aano har begeistret såpass mye at lagkameratene allerede kaller han for en klassespiller. Vi tok en prat med hovedpersonen selv.

Skrevet av Lars Isachsen den 08.03.2019

Det er lørdag formiddagen, og spillerne har akkurat gjort seg ferdig med bilturen opp til Haugesund. Om få timer venter 2. divisjonslaget Sotra, noe som er forventet å bli en tøff og krevende oppgave. En av de som er på sin første "langtur" sammen med Hinna er Alf Jakob Aano. Spilleren som før jul signerte for klubben inviteres til en drøs før kampstart, noe han takker ja til uten å blunke.

6. desember annonserte Richard Bjerga for resten av troppen at Alf Jakob Aano hadde takket ja til å spille for Hinna i 2019. Da hadde han unnagjort to sesonger i Lura, hvor han også i perioder var kaptein. Her noterte han seg for 57 offisielle kamper (forbeholdt om feil) og 43 nettkjenninger. Han har også hatt en periode i Madla og 3. divisjonslaget Oldenborg. Det er ingen tvil om at han kan mer enn å bare spiller fotball utendørs. I 2017 ble han blant annet kåret til NMs beste spiller da han representerte laget Ticamasala Futsal. I 2016 fikk han æren av å spille med flagget på brystet, noe han den gang beskrev som en stor opplevelse.

Derfor valgte han Hinna

Det har ligget i kortene at Bjerga lenge har ønsket seg Aano til klubben. Før 2018-sesongen var han innom noen treninger, men valgte den gang å fortsette i Lura. Han trekker frem flere faktorer som gjorde at det tilslutt ble spill i den røde drakten i 2019.

- Først og fremst er det en fordel at Hinna ligger sentralt i forhold til hvor jeg bor. I tillegg hjelper det på at vi i år skal spille i sørpuljen, da jeg er litt lei av å ofre helger i forbindelse med reising. En annen årsak er at Hinna er en profesjonell klubb. Apparatet rundt laget er bra hvor ting lblir agt til rette før og etter trening. Så spiller selvfølgelig ambisjonene en stor rolle, svarer Aano.

Om det vanskelige valget

For det var nemlig ingen selvfølge at spissen skulle signere for Hinna. Aano forteller at han måtte gå flere runder med seg selv før valget tilslutt falt på å skifte beite.

- Jeg stortrivdes i Lura og det var derfor vanskelig å forlate dem. Jeg hadde noen netter der jeg såvidt sov fordi jeg vurderte fram og tilbake hva jeg skulle gjøre. Men samtidig er det alltid spennende å prøve noe nytt, forteller han.

Aano hadde en fin tid i Lura. Her sammen med tidligere lagkamerater. (Foto: Sandnesposten)

Selv om mange kanskje hadde håpet på at han skulle signere allerede ifjor, var nok ikke det så aktuelt som man trodde.

- Vi hadde treningsfri i den perioden i Lura, og først og fremst var det for å holde seg i gang. I tillegg var det kjekt å hilse på, ettersom garderoben ligger rett i nabolaget. Det var ikke like aktuelt med en overgang den gang. Vi hadde mistet trenerne, og flere av spillerne valgte å gå til andre klubber. Da var vi en liten kjerne som valgte å bli igjen slik at Lura ikke skulle risikere å gå i oppløsning. Hadde derimot alt brutt opp i Lura, hadde nok Hinna vært aktuelt, spytter han inn.

Ønsker å rykke opp med Hinna

Etter å ha tatt det tøffe valget, begynner han å finne seg til rette i Hinna. Han forteller at han trives veldig godt, og beskrives gruppen som en fin gjeng. På spørsmål om hva som er målet for sesongen er han klokkeklar.

- Det er å rykke opp, enkelt og greit. Vi vet det blir mange tøffe kamper, men hvis vi er skjerpet og klar til hver kamp så lover dette godt. Til nå har det vært et bra nivå både på treninger og i kamp, sier en optimistisk Aano.

For sin egen del har han ikke satt seg noen personlige mål. Laget er viktigst.

- Målet er å bidra med det jeg kan. Om det blir i form av mål, assister, eller bare hard jobbing er det tre poeng som er det viktigste, sier han ydmykt.

Aano med flagget på brystet. (Foto: futsal.no)

Ser for seg en fri spissrolle

Selv om han er primært er hentet til Hinna for å spille i de offensive rollene, kan han også brukes på midtbanen. Han forteller at han i høstsesongen for Lura gjorde flere målpoeng da han ble brukt som sentral midtbane. Han legger likevel ikke skjul på at han trives best fremst på banen.

- Vi spiller possesion fotball i Hinna, og da tror jeg det vil passe bra med en fri spissrolle. Det har også fungert bra sålangt, da vi har scort mye mål i oppkjøringen. Uansett er det ikke så viktig hvor jeg spiller, det er det samme hvem som scorer målene, avslutter Aano, som forøvrig skal bli far til våren.

Selv om det ikke ble noen mål i kampen mot Sotra, har han likevel allerede tegnet seg på scoringslisten mot både Madla og Forus & Gausel. Vi gleder oss til å se mer av Hinnas nye nummer 8, og ønsker han samtidig nok engang velkommen til Hinna.