september 2019

Hinnahuset 19/9 kl.19

19.09.19

5-0 tap for Sotra

Hinna hang lenge med 2. divisjonslaget Sotra, men tilslutt tok kreftene slutt, og Sotra kunne innkassere en komfortabel seier.

Skrevet av Lars Isachsen den 02.03.2019

Det var ventet at Hinna skulle få det tøft mot et hardtsatsende Sotra fra Hordaland. Hinna hang lenge med, og var også det førende laget, men dessverre var Sotra det mest effektive laget, og vant tilslutt fortjent 5-0.

Hinna gikk ut i hundre og presset Sotra fra start. Alf Jakob Aano hadde to-tre gigantsjanser før det var spilt ti minutter, men en meget solid sisteskanse i Sotraburet hindret scoring. Etter hvert jevnet kampen seg mer ut, og Sotra hadde sine muligheter til å gå opp i ledelsen. Første scoring kom etter 17 minutter. Hinna mistet ballen på høyresiden, noe som sendte Jone Rugland alene med Lars Billington i Hinnamålet. Han gjorde ingen feil, og satt Sotra opp i ledelsen. Litt mot spillets gang må man få lov til å si.

Fem minutter senere var igjen Aano på farten. Han ble spilt alene gjennom, men nok engang var Sotrakeeperen på plass å hindret scoring. Det var ingenting å si på underholdningen for de rundt femti frammøtte i Storhallen på Karmøy. Hinna så på ingen måte ut som et lag som lå to divisjon under Sotra, og med sitt aggresive press fant ikke Sotra fasongen i spillet sitt. Begge lag hadde flere småsjanser som fort kunne endt opp i scoringer. Likevel ebbet omgangen ut med kun en scoring til Sotra, og lagene gikk til pause med 1-0.

Makhtar Thioune gjorde en god kamp til tross for at det ble tap.

Raknet utover andre omgangen

Hinna fortsatte å stresse Sotra også i andre omgangen. Dessverre gikk kreftene litt ut av Hinnaguttene etter hvert som Sotra scoret flere mål. Hordalandslaget viste divisjonsforskjell i kontringsfotball og straffet Hinna knallhardt. Først etter 56 minutter kom 2-0 scoringen. Det skulle dessverre bare bli begynnelsen på målbonanzaen, og Sotra ga seg ikke før det sto 5-0. Hinna hadde sine muligheter til å pynte på resultater, men det ville seg bare ikke foran mål for rødtrøyene, og dermed gikk laget målløse av banen for første gang i år.

Fornøyd Thioune

Hinnas nye nummer 27, Makhtar Thioune var selvsagt skuffet over å tape, og spesielt slippe inn fem mål, men så likevel flere lyspunkter.

- Jeg syntes vi gjorde en god kamp. Det var masse positivt å ta med seg. Vi må bare regulere litt på det defensive, samtidig som vi må flinkere til å sette sjansene, forteller han.

Han er likevel ikke bekymret for at målene renner inn i oppkjøringen.

- Vi har fortsatt god tid til å jobbe me det defensive, samtidig vet vi at vi har flere som kan score mål der fremme. Vi begynner å finne relasjonene, og jeg er sikker på at det bare vil komme mer utover oppkjøringen. Vi må bare fortsette å tro på oss selv, avslutter Thioune som spilte hele kampen.

Fossmark og Assad måtte innse at divisjonsforskjellen viste seg litt for sterkt.

Vindenes ut med skade

En annen mann som var fornøyd til tross for at det ble tap var Harald Vindenes. Midtstopperen går inn i sin andre sesong i Hinna drakten, og gjorde en god kamp i midtsforsvaret sammen med sin nye makker Sondre Risa. Også han trekker fram inneffektiviteten som en av nøkkelen til at Hinna ikke fikk et bedre resultat med seg hjem til Stavanger.

- Jeg syntes det var en veldig god prestasjon. Vi var inneffektive, og sotra effektive, noe som nok har sin forklaring i divisjonsforskjellen. Det er nok derfor vi spiller i fjerde, mens de spiller i andre divisjon. Men vi møtte et veldig godt lag idag, men det var også veldig kjekt å spille idag, forteller han.

Som midtstopper er han en av de med hovedansvaret for å hindre baklengs. Han forklarer at måten Hinna som lag spiller på må ta litt av skylden for at det fort kan bli noen baklengs.

- Vi liker å spille oss ut bakfra, og da spiller vi med litt større risiko. Når vi møter et så godt lag som Sotra, som er flinke å spille av det høye presset, blir det i perioder tungt. Men vi får bare fortsette å jobbe på, utdyper han.

Dessverre måtte Vindenes av midtveis i andre omgang med det som ligner en strekk. Han spår at det blir noen uker på sidelinjen.

- Jeg håper det går kjapt, vi får bare å vente å se. Det så dessverre ut som en kraftig strekk. Jeg vil tippe det blir en to-tre uker på sidelinjen nå, avslutter han.

Dermed er årets første tap et faktum. Heldigvis er det noen uker igjen til seriestart til å rette på ting. De skal brukes godt.