september 2019

Hinnahuset 2. etg 25/9 kl.20-21

25.09.19

Reiser nordover i helgen

Endelig ny treningskamp. Denne gang tar Hinna turen til Karmøy for å møte Hordalandslaget Sotra. Vi tar som vanlig tempen på lagene.

Skrevet av Lars Isachsen den 01.03.2019

Sotra v Hinna

Treningskamp

Sted: Storhall Karmøy

Underlag: Kunstgress (innendørs)

Avspark: Lørdag klokken 17:00

Dommer: Ukjent

:Sotra

Hordalandslaget satser knallhardt. Laget rykket ifjor opp til 2. divisjon etter å ha spilt i divisjon sammen med Rogalandslagene Brodd, Vardeneset og Viking 2. Med 56 poeng, klarte de opprykket med to poengs margin foran Fyllingsdalen. Ut ifra vinterens aktivitet på overgangsmarkedet, ser det heller ikke ut som at laget har planer om å bli noen kasteball som nyopprykket lag. Flere nye spillere med erfaring fra OBOS-ligaen er blitt signert.

Treneren

Tommy Knarvik (39) er nok kjent for mange fotballinteresserte. Mannen som har flere sesonger bak seg som spiller i blant andre Brann, Viking, Leeds og Tromsø startet sin trenerkarriere som assistent for Nest-Sotra. Han fikk deretter hovedansvaret for Stord som han rykket opp med til 2. divisjon. Gleden ble derimot kortvarig, og laget rykket ned på direkten. Han tok over ansvaret for Sotra i 2017.

Profilen

Kristoffer Stava ble laget toppscorer med 19 mål ifjor etter overgangen fra Åkra.

Treningskamper:

Sogndal-Sotra 5-1

Sotra-Djerv1919 4-1

Sotra-Åsane 2-2

:Hinna

Etter noen uker med knallharde treningsøkter, er Hinna igjen klar for å få litt kamptrening. Sotra blir en knalltøff utfordring, hvor man får testet seg mot et lag som satser knallhardt. Det blir også en fin anledning for nye og gamle spillere til å bygge relasjoner ettersom laget blir igjen på hotell i Haugesund til søndag. Hovedtrener Richard Bjerga ser fram til å møte et godt 2. divisjonslag, men presiserer at man ikke tar hensyn til kampen i en hard treningsperiode:

- Vi er inne i siste fase av ganske tøffe økter nå, og hadde igjen en knallhard økt i går. Vi tar derfor ikke hensyn til at vi har kamp i morgen. Vi har hatt en veldig bra treningsperiode, men vet vi får en tøff kamp på lørdag, sier han.

Kampen vil bli spilt på det nye flotte anlegget på Karmøy

Hinna reiser til Haugesund med et sterkt mannskap. De fleste er friske og raske, men likevel er det noen som blir hjemme.

- Vi reiser opp med 20 mann. De som blir hjemme er Torodd Eriksen, Erik Engebretsen, Lasse Nordhus, Tov Sandland, Geir Olav Helgøy og Eivind Ovedal, opplyser Bjerga.

En annen som er godt fornøyd med det han er sett i vinter er assistent og fysisk trener Sverre Bjelland. Han er strålende fornøyd med den innsattsen laget har gjort i vinter, og kanskje spesielt når det kommer til den fysiske biten.

- Vi går mot slutten av de tunge øktene nå i oppkjøringen, og nå gjenstår kun 2-3 tyngre økter før vi kjører noen tester for å se hvordan spillerne ligger an. Jeg er strålende fornøyd med innsattsen, og nå er grunnlaget lagt til en tøff sesong som vi skal være steinklare for, sier Bjelland.

Så får vi se hvor mye den tøffe perioden preger Hinna i kampen mot Sotra. Heldigvis har man en brei tropp å spille på. Kampstart er 17:00, og kampen kan du følge på Hinnas facebookside, men denne gang i tekstform.