september 2019

Hinnahuset 19/9 kl.19

19.09.19

Møter 3. divisjonsmotstand i ny treningskamp

Ny treningskamp, ny mostander. Madla står på motsatt banehalvdel. Vi tar tempen på lagene før torsdagens oppgjør.

Skrevet av Lars Isachsen den 04.02.2019

Madla v Hinna

Treningskamp

Sted: Madla Stadion

Underlag: Kunstgress

Avspark: Torsdag klokken 19:00

Dommer: Ukjent

:Madla

Laget fra Harfsfjord spiller til daglig i Norsk Tipping avdeling 3. Etter en varierende start på fjorårets sesong, endte blåtrøyene tilslutt på tiende plass, noe som var akkurat nok til å gjøre seg fortjent til spill på fjerde høyeste nivå i landet også i år. Det var riktignok kun dårligere målforskjell som hindret laget i å passere Start 2 som endte med like mange poeng. Lik poengsum hadde også de to neste lagene foran, som kun sto med ett poeng mer. Med andre ord kan vi si Madla fikk dårlig betalt ut ifra hvordan situasjonen som fort kunne sett annerledes ut med ett poeng mer i banken. Det er derfor et meget godt lag Hinna skal få bryne seg på i sesongens andre treningskamp.

Som i alle andre klubber har det også vært spilleraktivitet både inn og ut. Av spillere som er signert har Jonas Følstad (Stjørdals-Blink), Thomas Grønhild (Hundvåg), Daniel Gjesteland (Hinna), Denis Mehremic (Vaulen) og Mads Bøgild (Bryne) kommet inn. Sistnevnte må kunne ses som den foreløbige mest kjente signeringen, ettersom Bøgild kommer fra 2. divisjonsklubben Bryne hvor han var en sentral spiller. Av spillere ut har Chris Danielsen og Preben Andersen lagt opp, mens Kristoffer Aasjord (militæret) og Kristian Tande Klepaker er ferdige i klubben. Solide Lars Sveingard har signert for Sola.

Trener Lasse Ihle sier dette om spillerlogistikken til Rogalands Avis:

- Vi venter på å få i havn to eller tre signeringer som har trent med oss i det siste. Det er snakk om en back og en midtbanespiller, men ut over det er vi fornøyde med de vi har fått inn til RA.

Treneren

Madla skal i år som ifjor ledes av hovedtrener Lasse Ihle, som får med seg Jakob Storhaug som assistent og Henrik Grannes som keepertrener. Madla går derfor for kontinuitet ettersom Ihle nå går på sin fjerde sesong som trener for 3. divisjonslaget. I de første årene var han spillende trener, men har i de siste sesongene konsentrert seg om å holde seg på sidelinjen. Han har også solid erfaring fra spill i Vidar.

Profilen

Christoffer Talge. Den tidligere Buøyspilleren går på sin sjette sesong i Madla. Vært en sentral spiller for klubben i flere år og står bokført med 133 kamper og imponerende 77 mål.

Forrige kamp

Madla kommer fra en 4-2 seier mot Hinnas divisjonskollega Sunde i deres første treningskamp.

:Hinna

Hinna reiser til Madla med en god følelse etter en god gjennomkjøring og 3-1 seier over Forus & Gausel. Målene ble satt inn av debutantene Alf Jakob Aano og Nikolai Ramsland, før veteranen Eivind Ovedal fikk æren av å pynte på resultatet. Høydepunkter fra kampen kan du se her. Hovedtrener Richard Bjerga ser frem til å møte enda tøffere motstand i sesongens andre treningskamp:

- Det blir en finfin erfaring for laget vårt å få spille mot et lag som holder til en divisjon opp. Vi har noen fokusområder som vi ønsker å forsterke gjennom disse kampene. Likevel er inngangen til kampen at det er en treningskamp. Vi reiser med 20 spillere, og satser på at alle får spill. Det viktigste er å få flest mulig i gang som i forrige kamp, forteller Bjerga.

Hvem som reiser bort er likevel ikke helt sikkert da det er litt sykdom og skader i troppen.

- Eivind Ovedal er ute 3-4 uker med skade. I tillegg er Cairo Lima, Lars Billington og Geir Olav Helgøy småsyke per idag, noe som gjør at de ikke spiller dersom de ikke blir friskmeldt, informerer han.

Som kjent har det skjedd litt på overgangsfronten den siste uken. Daniel Gjesteland tar steget opp til nettopp Madla, og kan få sin debut mot gamleklubben. Han erstattes av Daniel Laupstad som har trent med klubben den siste tiden.

Ellers venter nok mange spent på om nysigneringen Makhtar Thioune får sine første minutter for klubben. Møt opp, så får du se. Torsdag klokken 19:00 på Madla.