desember 2018

13.12.18

Storbyhuset 13/12 kl.17.30-19

13.12.18

Mæle og Lima fikset sjette strake seier

Det flyter godt for Hinna om dagen. Siden forrige oppdatering har Hinna plukket ni nye poeng mot Hundvåg, Rosseland og Haugesund 2.

Skrevet av Lars Isachsen den 13.06.2018

Datoen er 28. april. Undertegnede skal etter beste vis prøve å oppsummere Hinnas fire første kamper, hvor alle har resultert i tap. På den tid sto laget med fem strake tap hvis man tar med cupkampen mot Skjold. Lite fungerte, og utad begynte folk å lure på om Hinna ville bli en dumpekandidat i 2018. Samtidig var det ikke uten grunn at overskriften var "Svak seriestart, men ingen krisestemning". Laget hadde mye marginer i mot, og fikk dårlig betalt poengmessig i kamper hvor vi hadde fortjent bedre. 47 dager senere er trenden snudd, og laget står med seks strake seire. Hinna er igjen å regne med, og fra tribuneplass begynner folk å snakke om at man ikke kan huske å ha sett er mer solid Hinnalag på flere år. Det fikk Haugesunds rekrutter merke på mandag.

Mens enkelte lag kjører på med "never change a winning team", har ikke trener Richard Bjerga verken hatt lyst eller mulighet til det. Skadelisten er fortsatt lang, og for hver uke melder flere seg på den listen. Det tvinget fram noen endringer før Haugesundkampen, hvor blant andre unggutten Ask Hundhammar Christiansen fikk tillit fra start.

Ny Mælescoring og frisparkperle

Bortelaget Haugesund 2 åpnet hardt i medvinden, og forsøkte å stresse Hinnaforsvaret. Heldgvis forsvarte Hinna seg godt, og ridde greit av løpssterke unggutter. Vinden preget mye av kampen, og Hinna slet med å etablere spillet sitt, og måtte derfor sattse på hurtige overganger og dødballer. Og det var nettopp på dødball Hinna skulle gjøre det. Fredrik Fossmark slo et presist innlegg i boks som ble headet ut av Haugesundforsvaret. Der fikk Adam Dahl Assas ballen, som fikk gitt videre til Mikal Mæle som gjorde slik han har gjort i de siste fem kampene og banket ballen i mål.

Mikal Mæle er overraskende nok toppscorer med 6 seriemål.

Selv med det nevnte Haugesundpresset hadde Hinna grei kontroll. Det måtte x-faktor til for å overliste Hinnaforsvaret. Bortelaget fikk frispark fra 35-40 meter. En Haugesundspiller tok fart, og fyrte av et skudd som til og med Ronaldo ville appludert. Med hjelp av vinden smalt ballen i tverrlegger og ut. På returen var Haugesunds kristoffer Velde først, og fikk satt utligningen. Det var likevel det fantastiske langsskuddet som vil bli husket i ettertid.

Dermed gikk lagene til pause med en scoring hver.

Unggutt avgjorde igjen

I andre omgang var det Hinnas tur til å dra nytte av medvinden. Hjemmelaget dro nytte av det og fikk kampen inn i sitt spor. Bortelaget fortsatte å prøve å stenge av, og hindre Hinna i å spille seg ut bakfra, men hjemmelaget løste det problemet på glitrende vis.

Stemningen på Hinna skulle ikke bli mindre god da Mikal Mæle tredde Cairo Lima gjennom på høyresiden. Med sin enorme hurtighet løp han fra Haugesundforsvaret og satt ballen i keepers høyre hjørne og dermed 2-1 til Hinna. Dermed var scenen lik som mot Rosseland, hvor det også var Mæle og Lima som sto for scoringene.

Resten av omgangen handlet om et Haugesundlag som forsøkte og forsøkte, men ikke klarte å verken skape noe spesielt eller å etablere spill på Hinnas halvdel. Hjemmelaget var langt mer nærmere 3-1 enn bortelaget ny utligning. Man kan derfor si at det tilslutt var fortjent at alle poengene ble igjen på Hinna.

Oppsummert nok en god kamp av Hinna. Spillemessig var vi i førsteomgangen ikke helt fornøyd, men det må også motvinden ta sin del av skylden for. Laget viser karakter nok en gang ved å snu kampen til sin fordel. Vi fortsetter å være tøffest i duellene, og vanskelige å spille mot. Det fikk bortelagets unggutter merke utover kampen, da flere av dem virket frustrerte og brukte energien feil. Seks strake seire lar seg høre, men fortsatt gjenstår to tøffe bortekamper mot Kopervik og Skjold på gress, samt hjemme mot overraskelseslaget Voll. Vi skal bite godt fra oss også der!

Duo forlater Hinna

Det er dessverre ikke bare gode nyheter å komme med. I går tirsdag ble det offesielt klart at Bendik Aarstad melder overgang til erkerival Vaulen. Bendik har vært en kontinuitetsbærer i Hinna de siste årene, og vært utrolig viktig for laget både på og utenfor banen. Han har lagt ned et solid stykke arbeid i trening og kamp, og det er derfor trist, men også forstålig at 29-åringen melder overgang nå. Han har selv vært mye ut og inn av laget det siste året, og med familie og jobb utenom ble det for mye sattsing i denne omgangen. Med flere bekjente i Vaulen, samt at han selv har flyttet dit, passet det derfor greit å "trappe ned" (som han selv uttalte) til strandguttene i Vaulen, vel vitende om at det venter en regning i posten på 500 kr for overgang til Vaulen. Vi takker uansett Bendik for alt, og ønsker han lykke til videre!

Bendik Aarstad (t.h) slik vi kjenner han. Best i duellene.

En annen spiller som trer av er Tore Kannelønning. Han reiser hjem til Stord og skal spille for moderklubben og være med å bidra til å få laget på rett kjøl igjen der. Ironisk nok debuterte Tore i kampen mot Hundvåg i fjor høst, og avsluttet på mot samme lag på samme sted i år. Midtstopperen har gjort en solid jobb i Hinna både på og utenfor banen, og vi ønsker også han lykke til videre i hjembygden.

Hinnas lagoppstilling (4-2-3-1)

Lars Ueland Isachsen,- Arvin Gergerechi, Harald Vindenes, Lasse Nordhus, Amund Beleska.- Mikal Mæle, Adam Dahl Assad,- Cairo Lima, Matin Asserson, Fredrik Fossmark,- Ask Hundhammar Christiansen