desember 2018

18.12.18

Hinnahuset 20/12 kl.18-22.30

20.12.18

Tredje strake seier da serielederen fikk bank

Etter to solide seire mod Vedavåg Karmøy og Vidar 2 var det ventet en helt annen kamp når serielederen Åkra kom på besøk til Hinna.

Skrevet av Lars Isachsen den 24.05.2018

Det var et Åkralag som sto med syv strake seire og soleklar serieledelse som gjestet Hinna torsdags kveld. På motsatt ende av banen sto en gjeng vårkåte Hinnagutter som virkelig begynner å finne formen. Det fikk Karmøylaget smertelig erfare.

Hjemmelaget åpnet kampen best, og hadde flere store sjanser ved blant andre Gaute Schei, Sondre Risa og Cairo Lima. Dessverre for Hinna var Åkras keeper på jobb og holdt bortelaget inne i kampen. Det vil si helt fram til det var spilt seksten minutter. En corner ble slått inn i feltet, og etter litt klabb og babb endte tilslutt ballen opp hos kaptein Mikal Mæle som breisidet ballen i mål til fortjent ledelse.

Hinna tok ikke foten av gasspedalen av den grunn og fortsatte å male på. Åkra sleit med å forsvare seg mot et Hinnalag som var gode og hurtige på overganger, og samtidig vant alt på midtbanen og i forsvar. Det var derfor på sin plass når Gaute Schei satte 2-0 kontant bak Åkras keeper. Flott forarbeid av Cairo Lima, som i perioder holdt lekestue med Åkras venstreback.

Utover i omgangen så dommer sitt snitt til å gi spillerne en velfortjent drikkepause på den solfylte Hinnabanen. Etter pausen, og nesten ut av ingenting fikk Åkra en redusering på fantastisk vis. Nesten ut av ingenting klarte bortelagets Preben Fauskanger å krangle ballen med seg videre før han sendte av et skudd som gikk helt opp i vinkelen. Det var også det siste som skjedde av interesse før dommer blåste av en fantastisk omgang av Hinna.

Festen fortsatte i andre

Med motsol i andre omgang var det ventet at Åkra skulle gå ut i hundre for å vise hva som virkelig bodde i laget. Slik ble det ikke, og istedenfor gikk Hinna opp til 3-1. Fredrik Fossmark fikk ballen på midtbanen, og sendte Cairo Lima gjennom alene med keeper. Der gjorde unggutten ingen feil, og satte ballen mellom beina på keeper.

Resten av omgangen ble mer eller mindre en transportetappe for Hinna. Luften gikk ut av Åkra etter tredje scoringen, og Hinna fikk styre kampen. Nærmest redusering var Åkra på et par frispark som hjemmelagets mur tok seg greit av. Derimot burde det stått langt mer i enn 3-1 på resultattavla, men en kombinasjon av udyktighet og uflaks gjorde at det ble med 3-1.

Tore Kannelønning gjorde sammen med resten av forvaret en solid kamp. (Foto: Tysvær Bygdeblad)

Dermed fortsatte poengfangsten for Hinnas del. Etter en forferdelig start på sesongen poengmessig, står nå laget med tre strake seire og 15-3 i målforskjell. Laget ser bedre og bedre ut for hver kamp, og innsattsen, gløden og spillegleden er tilbake. Det lover godt for resten av vårsesongen.

Vanskelig å trekke fram noen etter kveldens kamp, da hele laget gjør en fantastisk innsatts. Men for å begynne bakerst kan man trekke fram Sondre Risa, som gjorde sin første kamp for Hinna siden ifjor sommer. Hinnagutten spiller til vanlig collegefotball, og er på gjestevisit fram til august. På midtbanen gjorde Adam Dahl og Mikal Mæle en fantastisk jobb, og la mye av grunnlaget for at de fremme fikk så gode arbeidsforhold. Fremst på banen gjorde alle fire en fantastisk jobb, men her må Tov Sandland trekkes fram. Angriperen har vært utrolig god etter returen til Hinna, selv om han måtte nøye seg med å gå målløs av banen i kveld.

Neste utfordring er borte mot Hundvåg neste fredag. Vi gleder oss!

Hinnas lag 4-2-3-1:

Lars Ueland Isachsen-, Amund Beleska, Tore Kannelønning, Sondre Risa, Arvin Gergerechi-, Mikal Mæle, Adam Dahl Assad-, Fredrik Fossmark, Gaute Schei, Cairo Lima-, Tov Sandland