september 2020

04.11.20

02.12.20

Seriespill G13 våren 2018

Hvorfor, og hvordan tenker trenerteamet om utvelgelse av spillere til seriekampene.?

Skrevet av Nilsi Aarrestad den 03.05.2018

Til foreldre på Hinna Gutt05.

Vi i trenerteamet ønsker å gi en liten forklaring på hvordan vi har organisert kampene, lagene og inndelingen av spillere.
Vi ønsker å gjøre dette slik at dere forstår hvorfor noen spillere bytter lag, stiller som reserver og hopper opp og ned på nivå:

Vi har delt inn i 3 forskjellige lag.Det er 2 lag på nivå 1 og 1 lag på nivå 3. Vi har valgt denne løsningen da vi ser dette som det beste utgangspunktet for både mestring og læring.
Vi har videre laget en «kjerne» av spillere på alle de 3 lagene, men i utgangspunktet så er det ikke faste lag. Det vil være en del spillere som rullerer og får spille på ulike nivå og på forskjellige lag.
De 2 lagene på nivå 1 møter de beste 13-åringene i Rogaland. Hadde vi råtoppet et lag, kunne vi nok vunnet de fleste kampene med 70% innsats.
Nå er det langt flere spillere som får kjenne hvordan det er å møte de beste i regionen. Noen vil mestre det, mens andre vil ha litt dårligere opplevelser. Dette vil variere fra kamp til kamp
Så har vi Hinna 3, som spiller på lavere nivå. En serie der vi møter en helt annen motstand. Her skal de som rullerer opp til 1. divisjon egentlig dominere i kampene, og skaffe seg god selvtillit.
Kjernespillerne på lag 1 og 2 skal ikke spille på tredjelaget, da de lag som melder seg på her, ikke skal møte de beste i Rogaland. Det er ikke Fair Play.

Det er trenerteamets privilegium og velge riktig kalibrerte kamptropper til å få gjennomført lærerike og kjekke kamper, for flest mulig spillere hver gang.

Som f.eks: Hinna 2 kampen mot Hana, så var Fredrik og Ola med som backup, da vi viste at Benjamin hadde et vondt kne, og Hinna 2 var bare 10 spillere i troppen. (Vi bør alltid være 11 spillere.)
Dette handler ikke om å vinne kamper, men å ha med et lag som er balansert riktig mot den motstanden de møter. (det vet vi heller ikke alltid, men forsøker vårt beste).

Oppsummert så handler dette om å ivareta Hinna05 totalgruppen på en best mulig måte. Det handler også om å forsøke å gi alle like mye spilletid, samt å treffe riktig nivå for hver eneste spiller.
Når det er sagt, så har vi nå gått over til ungdomsfotball, og mye spilletid er ikke en selvfølge i alle kamper, men et klart mål fra vår side.
Spillere som ikke er tatt ut på lag 1 eller 2, garanteres at de får spille minimum 50% av kampen på lag 3. (Om de er friske og klare nok til å gjennomføre det)
Alle spillerne vil tas ut til minst 1 kamp pr serierunde. Enkelte får noen uker spille 2 kamper.

NB! For å bli tatt ut i kamptropp må en være på minimum 1 trening ukentlig. Ønsker en å spille mot regionens beste 13-åringer må en selvsagt trene mye mer.

"There is no such thing as a free ride"

Er det noe dere lurer på så send gjerne epost til Kjetil eller Nilsi.

Trenerteamet