Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

mai 2019
ma ti on to fr
2 3 4 5
8 10 11 12
13 15 16 17 18 19
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Hinnahuset 1930 - 2100

20.05.19

Hinnahuset 2.etg. 21/5 kl.18.30-21

21.05.19

Hinnahuset 21/5 kl.17.30-19.30

21.05.19

Hinnahuset 4/6 kl.20-22

04.06.19

Storbyhuset 5/6 kl.20-21

05.06.19


Hovedsamarbeidspartnere

 

 

Viktige støttespillere

 

 

Svak seriestart, men ingen krisestemning

Svak seriestart, men ingen krisestemning

Hinna har fått en svært tung start på årets sesong, og står etter fire kamper med null poeng. Vi tar en kjapp oppsummering, og reflekterer samtidig kort rundt dagens situasjon.

Skrevet av Lars Isachsen den 28.04.2018

Når tapene kommer på rekke og rad reduseres motivasjonen for å skrive kampreferater. I utgangspunktet hadde undertegnede planer om å vente til sesongens første seier før neste kampreferat ble publisert. Men i fare for å bli et "vi skriver kun når vi vinner lag", skal jeg etter beste evne prøve å oppsummere for utenforstående hvorfor Hinna står med 5 strake tap, inklusivt cuptapet mot Skjold.

1. runde: Hinna-Sandnes Ulf 2

Etter cupsmellen mot Skjold, hvor et av tidenes mest tafatte Hinnalag fikk ødelagt cupdrømmen ødelagt, var det et topp motivert hjemmelag som tok i mot en av forhåndsfavorittene. Selv med en helt annen innstilling og glød, gikk Hinna på et noe uheldig tap må man få lov til å si. En jevn førsteomgang, hvor Hinna brente to store sjanser, var det likevel bortelaget som gikk til pause med ledelse. I andre omgang var det et Hinnalag som prøvde og prøvde, men hvor ballen dessverre ikke spratt vår vei. Da gikk det som det ofte går, og et effektivt og solid Ulf lag la på til 2-0. Bortelaget fikk også pyntet ytterligere på resultatet, med en 3-0 scoring som med siste spark på ballen. Sum av summarum kan man ikke si at Ulf vant ufortjent, men ingen kunne sagt noe på dersom det var motsatt. Det skal også sies at Sandnes Ulf stilte med det vi kan tolke som kanskje sitt sterkeste mannskap.

2. runde: Randaberg-Hinna

Nok en kamp hvor vi føler vi fikk dårlig betalt. Hinna var tafatte og upresise i førsteomgang, og måtte ta konsekvensen av det ved å slippe inn et billig baklengsmål. Samtidig hadde Hinna sine sjanser, deriblant en som smalt i tverrlegger. I andre omgang var det derimot et helt annet Hinnalag, som tidvis kjørte over den tidligere "storheten". Likevel klarte ikke Hinna å få inn sin fortjente utligning før minuttet før ordinær tid. Etter scoringen fortsatt bortelaget å trøkke for alle poengene, men da gikk det som det ofte går for lag i motgang. En lang ball ble slått fra keeper mot en tidligere ringrev, Erik Nevland, som utnyttet feil i Hinnaforsvaret, og viste hvorfor han har bøttet inn mål i norsk og internasjonal fotball. Dermed ble det 2-1 tap, noe som føltes som et solid slag i trynet.

Høydepunkter fra kampen

Her avgjør Nevland kampen (foto: Per Thime)

3. runde: Hinna-Djerv 1919

Når vi trodde at Skjoldkampen skulle være årsverste, kan vi si at denne kampen overgikk den. Et uhyre tafatt og slapt Hinnalag så ut som et guttelag mot et aggresivt Djerv 1919. Spesielt førsteomgangen var svak, hvor man nesten ikke klarte å holda ballen i laget. Djerv 1919 ledet derfor fortjent 2-0 til pause. Etter en god pauseprat var det heldigvis et annet Hinnalag som kom på banen til andre omgang. En tidlig scoring ved Fredrik Fossmark tente et håp, men det ble raskt lagt i grus når Hinna på nytt slapp inn scoring som går inn i kategorien "pissemål". Dermed forsvart noe av iveren, og selv om kampen jevnet seg godt ut, fikk heller ikke denne omgangen trener Richard Bjerga til å smile. Djerv 1919 fikk også enda en scoring på overtid, og kampen endte derfor 4-1.

4. runde: Hana-Hinna

Et svært revansjelystent Hinnalag reiste til Sandnes med et mål for øye, nemlig å begynne å plukke poeng. Selv om Hinna var friskest fra start, var det symbolsk for Hinnas seriestart at Hana gikk opp i en tidlig ledelse, med et totalt unødvendig straffespark. Heldigvis sørget Gaute Schei for balanse i regnskapet rimelig kjapt etterpå. Dessverre skulle det ikke gå lang tid før bortelaget slapp inn to nye utrolig billige baklengsmål. Dermed gikk Hana til pause med ledelse 3-1, i en omgang hvor de knapt skapte noe som helst, og målene nærmest ikke kan kalles målsjanser. En skuffet Hinnagjeng var dermed klar på at dette var noe som var mulig å snu. Bortelaget trøkket på fra start, og forutenom noen småfarlige kontringer, var det kun et lag på banen i andre omgang. Eivind Ovedal reduserte på corner, og skapte nytt håp i kampen. Når kampen gikk mot slutten, og mange bare ventet på utligningen, klarte Hinna på nytt å rote det til for seg selv med personlige feil. Det utnyttet Hana angriperne og dermed 4-2. Med fire minutter tillegg nektet likevel Hinna å gi seg, og fikk nok en scoring ved Harald Vindenes, men dessverre var det ikke nok tid igjen til å skaffe seg poeng.

Hva skjer med Hinna?

Akkurat det spørsmålet er det nok mange i lokalfotballen som har spurt seg. Faktumet er at tabellen ikke lyger, og vi ligger der vi ligger fordi vi ikke har fortjent bedre. Man kan peke på årsaker og unskylde så mye vi vil, men i perioder kan fotball være brutalt. Når vi er inne på årsaker, kan undertegnede aldri husket å ha opplevd en sesong med så mye skader. I sesongstarten har man vekselvis manglet sentrale spillere som Harald Vindenes, Tore Kannelønning, Martin Isachsen Ueland, Geir Olav Helgøy, Torodd Fitjar Eriksen, Sander Egeland og Daniel Gjesteland. Det komme oppå de allerede skadde spillerne Arne Martin Hagenes, Thomas Pedersen og Lars Vigeland. I tillegg er det flere spillere som i peroder har blitt lappet sammen for å kunne tåle å stå gjennom en hel kamp. Så er vi selvfølgelig klar over at skader skjer i alle klubber, men det er ikke til å legge til skjul på at det er med å ødelegge kontinuitet og skaper hodebyr for trenerteamet.

Adam Dahl i duell mot tidligere Hinnaspiller Tony Montana (foto: Per Thime)

En annen årsak er at laget i perioder har framstått uten glød. Innsattsen har vært laber, og mye av det som har gjenkjent Hinna i form av passion har vært fraværende. Heldigvis er dette noe som er lett å rette på, og allerede mot Hana fikk vi se noe av den iveren som laget sitter inne med.

Veien videre

Vi er alle enige om at bunnen nå er nådd. Vi har i perioder vært utrolig uheldige, og fått dårlig betalt, noe som igjen gjenkjenner lag i motgang. Samtidig er det ingen grunn til å begynne å krisemaksimere. Det er fortsatt god stemning i gruppen, og alle ønsker samlet å komme seg ut av den onde spiralen. Det er nå laget må vise karakter, og forhåpentligvis kommer vi styrket ut av situasjonen. På en annen side kan man heller ikke si at laget ikke har vært oppe i samme situasjon før. Hinna har nemlig for vane å komme dårlig ut av seriestarten, for så i takt med våren kvikne til. Det er lenge igjen av serien, og vinner man resten av kampene vil Hinna hypotetisk sett stå igjen som puljevinner for å sette det på spissen.

Skadesituasjonen begynner også å se lysere ut. Selv om han fortsatt ikke er hundre prosent, var Harald Vindenes tilbake mot Hana. Tore Kannelønning ventes tilbake i full trening i løpet av neste uke. Geir Olav Helgøy og Torodd Eriksen er forhåpentligvis heller ikke langt unna.

I løpet av neste uke får også troppen to nye tilskudd. Tov Sandland, som kom som et svært friskt puss fra egen juniorstall ifjor høst er tilbake etter et opphold utenlands. Han kommer sammen med Martin Asserson, som har vært et drøyt år på folkehøyskole i Molde. Han har holdt fotballformen ved like der, og blir en solid forsterkning sammen med nevnte Sandland. Begge er offensive spillere som kan bekle de fleste rollene framover på banen og midten. Dette er også med på å skape ytterligere konkurranse.

Det gror også fortsatt godt i Hinna. Som følge av mye skader, har to nye juniorspillere blitt tatt opp til A-stallen. Tobias Ekeland og Ask Christiansen har begge tatt nivået. Sistnevnte har også fått sin debut fra start, og var svært nære å scoring ved flere anledninger mot Randaberg. Med andre ord er det bare å notere seg navnene, for dette er spillere som forhåpentligvis vil bli mye omtalt på denne siden med årene.

Som vi ser er det altså ingen grunn til å begynne å snakke om noen krise. Vi har underprestert, og er frustrerte og misfornøyde med dagens situasjon. Samtidig er vi topp motiverte for å snu den vonde trenden, og det er noe vi har klokketro på at vi skal få til. Som nevnte tidligere kommer det ofte noe positivt ut av det negative. Første sjanse blir allerede torsdag, hvor Vedavåg Karmøy gjester Wintershallbanen. Vi oppfordrer alle med hjerte for Hinna å møte opp og støtte laget i en tøff periode.


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter