Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

januar 2020
ma ti on to fr
2 3 4
10 11 12
16 17 18 19
24 25 26
28 29 31
Hinnahuset 20/1 kl. 20

20.01.20

Hinnahuset 20/1 kl.20.30-21.30

20.01.20

Hinnahuset 21/1 kl.18-20

21.01.20

Hinnahuset 21/1 kl.20-21.30

21.01.20

Hinnahuset 22/1 kl.20.15-21.30

22.01.20


Hovedsamarbeidspartnere 

 


  

 

Viktige støttespillere

 

 

Seriestart mandag: Vi bør ende høyere på tabellen i år enn i fjor

Seriestart mandag: Vi bør ende høyere på tabellen i år enn i fjor

Les mer om cupdrømmen som brast, bookmakernes tips for sesongen, samt Mikal Mæle og Hans Arne Hagas tanker om sesongen 2018.

Skrevet av Lars Isachsen den 07.04.2018

Endelig begynner det å nærme seg. Dagen man har sett fram til siden første trening i januar hvor man trampet forfrosset inn i garderoben, undrende på hvorfor man egentlig valgte å gå på en ny sesong med hardtrening i varierende spilleforhold. Dagen man som et kollektiv har jobbet seg inn mot i knappe fire måneder. Dagen hvor man innser at man ikke lenger trenger å bekymre seg for om treningen skal foregå i stiv kulling, 5 cm nysnø eller øsregn. Dagen hvor kondisjonstrening byttes ut med taktikk og finpuss. Dagen hvor man bytter ut treningskamper med alvor. Det er med andre ord seriestart dere!

Cupdrømmen knust på pinlig vis

Selv om fortsatt ikke har begynt å telle poeng enda, har Hinna kjent litt på alvoret allerede. Laget hadde også i år en drøm om å kvalifisere seg til NM, og hadde i år en alle tiders mulighet til det. Først ble Kopervik slått 3-0 hjemme på Hinna, før det ble kjent at neste og siste hinder skulle bli et annet fjerdedivisjonslag i Skjold. Sjeldent har man hatt bedre forutsetninger for å nå målet ettersom man unngikk å møte et tredjedivisjonslag. Dessverre gikk det ikke helt som man håpet på.

Hinna reiste opp med en solid tropp, selv om man hadde forfall fra sentrale spillere som Geir Olav Helgøy og Harald Vindenes. Kampen åpnet med to lag som tok og kjent på hverandre, og tok liten risiko. Hjemmelaget Skjold tok etter hvert ledelsen 1-0 etter flott spill på deres venstreside. 2-0 kom etter en glipp i Hinnaforsvaret som sendte en Skjoldspiller alene med keeper, der gjorde han ingen feil. Hinna hadde et par halvsjanser, men maktet ikke å få en redusering før pause.

I pausen ble laget enige om å brette opp ermene og i det minste gjøre et hederlig forsøk på å sikre avansement. Skuffelsen og irritasjonen var stor, og det ble ikke mindre frustrerende da Skjold gikk opp til 3-0 ut i 2. omgangen. Et endelig punktum kom på nok en feil i Hinnas bakre rekker. Hinna stanget og stanget mot et aggressivt og høyt pressende Skjoldlag som kjempet som om det var deres livs viktigste kamp.

Ingenting stemte for Mæle og Ovedal på tirsdag. (Foto: Tysvær Bygdeblad)

Kort oppsummert vant hjemmelaget fullt fortjent. Selv om 4-0 lyger litt i forhold til sjanser er det ingen tvil om at det var Haugesundlaget som fortjente å gå videre til neste runde. Hinna var passive fra start, og viste verken den gløden eller innsatsen som trengs for å vinne fotballkamper. Trener Richard Bjerga valgte å gå så langt at han karakteriserte kampen som noe av det verste han hadde sett i sin Hinnaperiode.

Skuffet kaptein

Vi møtte i ettertid en svært skuffet kaptein Mikal Mæle, som i utgangspunktet hadde store planer om å lede laget sitt ut til cupfest mot Viking.

- Det som skjedde mot Skjold håper jeg var et engangstilfelle. Vi spilte med veldig høye skulde, og jeg tror vi tenkte for mye på hva som sto på spill. Vi kom aldri i gang med spillet vårt, og det ble mye lange baller uten spesiell adresse eller plan bak, sier Mæle.

Han beroliger likevel de som måtte bekymre seg for seriestarten, og lover bedring mot Sandnes Ulf.

- Jeg opplever at stemningen fortsatt er god i laget. Vi har hatt en lengre prat om kampen, og det virker som laget er ekstremt revansjelystne foran Sandnes Ulf kampen, forteller kapteinen.

Tippes midt på tabellen

Vi lar det bli siste ord om Skjoldkampen i denne omgang, og retter istedenfor fokus inn seriespillet. Vi har tatt en kikk på hva bookmakerne tror om Hinna i årets sesong. Felles for både Nordicbet, Coolbet og Unibet er at de tror Hinna vil holde seg med god margin, men at det heller ikke blir opprykksjakt i oktober. De tre bookmakerne tror Hinna havner på en plass mellom 5. og 8. Haugesunds Avis har også gjort sine tanker om hvordan sesongen vil ende, men de har høyere forventninger til Hinna, og tror laget kan være med å kjempe helt i toppen.

Daglig leder og spiller i Hinna, Hans Arne Haga har tro på en god sesong for laget.

- Spillergruppa ser bra ut, og de fleste fra i fjor er med videre. Vi har fått påfyll fra et par nye spillere som har bidratt til å heve nivået ytterligere på trening. Støtteapparatet leverer som vanlig verdensklasse, og alt ligger i utgangspunktet til rette for en god sesong. Vi får se hvor om treningsarbeidet som er gjort i vinter er godt nok til å være med å kjempe i toppen, sier Haga på spørsmål om status i troppen

Hans Arne Haga har troen på en god sesong. (Foto: Per Thime)

Han får støtte fra Mæle, som syntes troppen ser styrket ut siden i fjor.

- De nye som har kommet inn har både styrket det sosiale og det sportslige på banen. Jeg mener helt klart vi bør ende høyere på tabellen enn i fjor. Vi har et sterkere mannskap, kombinert med at vi har en større forståelse for hvordan vi skal spille i år, mener Mæle.

Råtassen Mæle gleder seg til å lede guttene ut til første seriekamp som lagets kaptein, og syntes det er en ære.

- Det er selvfølgelig gøy å være kaptein for Hinna. Vi er en veldig fin gjeng som har det veldig morsomt sammen. Samtidig er jeg ikke alene, det er også mange andre kapteiner i laget som liker å ta ansvar, poengterer Mæle.

Tøff motstander i premieren

Når serien sparkes i gang på mandag er det likevel ikke noen drømmemotstander man møter. Sandnes Ulf skulle nok gjerne sett at deres toerlag lå høyere i divisjonssystemet enn 4. divisjon, og definitivt være et av lagene som kommer til å kjempe helt i toppen. Undertegnede har lite kjennskap til mannskapet da det ofte er tilfeldig hvordan toerlagene stiller fra kamp til kamp. Det som er sikkert er at laget ledes av en ambisiøs trener i Arturo Cleveland. Den tidligere Brodd, Madla og Solatreneren har fått i oppgave å lede laget tilbake til tredjedivisjon.

I Hinna har man som nevnt fått snakket ut om nedturen mot Skjold, og er klar for å vise seg fra en bedre side på mandag. Det som er sikkert er at kampen spilles uten Lars Vigeland, Arne Martin Hagenes, Hans Arne Haga og Thomas Enger Pedersen som alle er skadde. I tillegg er det usikkert om Harald Vindenes får møtt sin gamleklubb da han sliter med en vond ankel. Geir Olav Helgøy må også testes på oppvarming, da han sliter med kneet. Godt nytt er at Sander Egeland og Martin Isachsen Ueland igjen er friske og klare mot Ulf.

Mæle har oppskriften på seier klar.

- Jeg tror mye handler om å ikke spille med så høye skuldre og følge gameplanen som vi har avtalt på forhånd. Dette var vi ikke gode til mot Skjold, sier Mæle.

Samme trio som i fjor

Hver sesong knyttes det også spenning til hvem som blir årets poengkonge. Vi spurte daglig leder og kaptein om hvem de tror kommer til å produsere mest i år.

- Det er ganske åpent. Fredrik og Gaute bør være oppi der, men jeg tror gjerne det er et generasjonsskifte på gang, og holder derfor Cairo som en outsider dersom han holder seg skadefri. Han blir vanskelig å stoppe, begynner Hans Arne Haga.

Han får støtte fra Mæle.

- Kanskje kjedelig svar, men jeg tror Gaute scorer flest, og Fredrik får flest assist. Til sammen blir nok Fredrik årets poengkonge også i år, spår Mæle.

Du blir ikke årets poengkonge du da Hansi?

- Nei, jeg har verken planer om å bli toppscorer eller i det hele tatt spille, svarer daglig leder kjapt.

Dermed er siste ord sagt i denne omgang. Vi håper så mange som mulig møter opp å støtter oss slik at vi får en god start på sesongen. Kampstart er 20:00 på Wintershallbanen, og kiosken er åpen.

-

1. Serierunde

Wintershallbanen, 20:00

Dommer: Lucian Popa (Austrått IL)

HINNAS TROPP

#1. Lars Ueland Isachsen

#2. Martin Isachsen Ueland

#3. Torodd Fitjar Eriksen

#4. Arvin Gergerechi

#5. Mikal Mæle

#7. Harald Vindenes

#8. Bendik Aarstad

#9. Tore Kannelønning

#10. Geir Olav Helgøy

#11. Fredrik Fossmark

#15. Adam Dahl Assad

#20. Eivind Ovedal

#21. Amund Beleska

#22. Sindre Endresen Grov

#23. Cairo Lima

#24. Sander Egeland

#25. Gaute Schei

#30. Daniel Gjesteland


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter