Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

januar 2020
ma ti on to fr
2 3 4
10 11 12
16 17 18 19
24 25 26
28 29 31
Hinnahuset 20/1 kl. 20

20.01.20

Hinnahuset 20/1 kl.20.30-21.30

20.01.20

Hinnahuset 21/1 kl.18-20

21.01.20

Hinnahuset 21/1 kl.20-21.30

21.01.20

Hinnahuset 22/1 kl.20.15-21.30

22.01.20


Hovedsamarbeidspartnere 

 


  

 

Viktige støttespillere

 

 

Cupdrømmen lever: - Vi ser bra ut
Kampens tomålscorer, Gaute Schei

Cupdrømmen lever: - Vi ser bra ut

Hinna tok tilslutt en komfortabel seier mot Kopervik i første kvalifiseringskamp til NM. Det var likevel en jevn kamp, men hvor Hinna viste kontringsstyrke. Les mer om kampen, og reaksjoner i etterkant.

Skrevet av Lars Isachsen den 27.03.2018

Onsdagens snø og vinterføre var byttet ut med sol og herlig vårvær. Forutsetningene for en god fotballkamp var med andre ord langt bedre enn hva det ville vært på onsdag da kampen opprinnelig skulle vært spilt. Med fine forhold og mange frammøtte var rammen for en god fotballkamp satt. Stafettpinnen ble dermed sendt videre til Hinnaguttene. Den etappen gjennomførte de med glans.

Hinna gikk ut i sin vante 4-2-3-1 formasjon. Dessverre preget sykdom noe av lagopstillingen og troppen til kampen. Junioren Tobias Ekeland skulle i utgangspunktet få din første kamp i A-troppen, men måtte melde forfall pga sykdom. Det samme måtte Geir Olav Helgøy. Fredrik Fossmark og Lars Ueland Isachsen slet også, men begge var med i troppen. Ettersom Helgøy var syk, tok Adam Dahl Assad hans plass på midten sammen med Mikal Mæle. Bakover i banen fikk Harald Vindenes sin debut i offisiell kamp, og dannet stopperpar sammen med Tore Kannelønning. Torodd Eriksen var tilbake i troppen etter lengre skadeavbrekk, men startet på benken, og ble erstattet av en annen junior, Amund Beleska. Ellers var det ingen andre overraskelser i Hinnas ellver å spore. 

Kampen åpnet med to lag som tok og kjente på hverandre. Dog var det Hinna som hadde mest initiativ, og virket å ha god kontroll på gjestene fra Kopervik. Kampens første sjanse kom ved Eivind Ovedal, som fikk ballen på høyresiden. Han satt fart, og forsøkte seg mot keepers venstre side. Dessverre gikk ballen like til side for mål.

Ikke mange minuttene senere kom en annen Hinnaspiller i fokus. Arvin Gergerechi spilte vegg med halve Hinnamidtbanen fra sin høyrebackposisjon. Plutselig var backen helt alene med keeper. Koperviks sisteskanse reddet avslutningen på mesterlig vis, men kunne lite gjøre med returen som Gaute Schei fikk æren av å sette i mål. Fantastisk forarbeid av Gergerechi, som for øvrig har tatt mange steg gjennom vinteren. Det var derfor ikke overraskende at det var han som sto fram med en flott soloprestasjon.

Fornøyd trener etter første førtifem

Kopervik på sin side skapte svært lite. Det ble mye nesten for gjestene. Hinna fortsatt å kontrollere og krydret til med noen halvsjanser. Størst av dem kom sekunder før dommer blåste av til pause. Gaute Schei fikk ballen på rundt 25 meter, og bestemte seg for å klemme til. Ballen gikk dessverre i nettveggen, og da så dommer like greit sitt snitt til å blåse av omgangen. 1-0 til Hinna, noe som kunne sies å være fortjent. Trener Richard Bjerga var fornøyd med de første førtifem og oppsummerte omgangen slik.

-Vi bestemte oss for å spille med lav risiko og bruke de første ti minuttene til å bli kjent med Kopervik. Vi er fornøyd med første omgangen, hvor vi skapte noen gode muligheter i tillegg til at vi framsto godt defensivt, forteller Bjerga.

Adam Dahl, i midten, hadde en solid debut i Hinnadrakten.

Slapp Kopervik mer inn i kampen

Hinna kunne fått en drømmestart på andre omgangen. Cairo Lima ble spilt alene med keeper på høyresiden, men også denne gang sto en meget god Kopervikkeeper i veien. Returen gikk rett i beina på Fredrik Fossmark som hadde mer eller mindre åpent mål. Dessverre fikk han ballen litt for kjært, samtidig som han hadde flere Kopervikspiller rundt seg noe som førte til at avslutningen ble reddet på strek.

Gjestene skulle ut over omgangen vise seg å være mer påskrudd enn tidligere i kampen. Heldigvis forsvarte vertene fra Hinna seg godt, og unnlot Kopervik å skape de store farlighetene. Nærmest var de hvitkledde på en corner fra høyre. Ballen havnet på bakre stolpe hos en Kopervikspiller som fikk stå helt alene å heade mot mål. Heldigvis gikk ballen i nettveggen.

Kopervik prøvde og prøvde, men istedenfor var det Hinna som fikk det viktige 2-0 målet. Hinna kontret, og ballen havnet hos Eivind Ovedal som uselvisk serverte Schei på åpent mål. Ingen kunne dermed stoppe fjorårets toppscorer i å bli tomålscorer, og mer eller mindre punktere kampen.

Men Hinna var ikke ferdige for dagen. Denne gang var det Ovedal som skulle få sin fortjente scoring. Etter en herlig pasning fra Cairo Lima, fikk Tonstadgutten æren av å avslutte en god gjennomført kamp med å sette punktum med dagens tredje og siste scoring. Mot slutten fikk også en ny Hinna unggutt sin A-lagsdebut. Ask Hundhammer Christiansen fikk kjent på følelsen av å spille A-lagsfotball, og gjorde en god figur. Det blir spennende å følge hans utvikling i tiden framover i likehet med flere av Hinnas unggutter.

Etter kampen var det en fornøyd Hinnatrener som uttalte seg. Han mener det var en god gammeldags lagseier.

-Andre omgang startet litt rotete. Vi hadde for store avstander mellom lagdelene, noe som gjorde at det ble mye jobbing for lite. Heldigvis fikk vi justert oss etter 15-20 minutter, og fikk kampen inn i rett spor igjen. Jeg er totalt sett fornøyd med 3 scoringer på gode kontringer. I tillegg var vi trygge defensivt, og slapp vel kun Kopervik til en skikkelig sjanse gjennom kampen. Alltid noe å ta tak i, men cup er cup. En flott lagseier med iherdig innsatt og vilje. Vi ser bra ut, avslutter Hinnatreneren, før han retter blikket mot neste hinder som er Skjold.

Mer vilje

I den andre garderoben satt en heller mer skuffet Koperviktrener.

- Det er dritkjipt. En møkkalørdag, sier Ståle Hetland til Haugesunds Avis

Han oppsummerer kampen slik.

- Fram til 1-0 er det helt greit. Det er en jevn kamp, der (Hinna) har litt mer å komme med enn oss, men ikke mer enn det. Kampen bar preg av at begge lag var nervøse. Det var lite spill, sier han om kampen.

Han må derfor konstatere at det ikke blir cupspill på Kopervik i år.

- Alt i alt er det fortjent at de vinner 3-0. Det går på dueller og vilje, avslutter en slagen Koperviktrener til Haugesunds Avis.

Hinna skal nå ut i et siste hinder mot Skjold på bortebane. Kampdato er satt til tirsdag 3. april. Dersom Hinna går seirende ut av den kampen venter etter alle solemerker Viking til cupfest hjemme på Hinna. Det er ikke til å legge til skjul på at det for mange har vært en liten drøm å kunne invitere et storlag til cupfest på vår egen hjemmebane. Vi skal derfor gjøre alt for å slå et Skjoldlag som virker å være i dytten om dagen.

Hinnas lagoppstilling:

Daniel Gjesteland,-Amund Beleska, Harald Vindenes, Tore Kannelønning, Arvin Gergerechi,- Mikal Mæle, Adam Dahl, Fredrik Fossmark, Gaute Schei, Eivind Ovedal,- Cairo Lima


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter