oktober 2018

Storbyhuset 25/10 kl.20

Storbyhuset 25/10 kl.17-19.30

Tre livsviktige poeng mot Voll

Etter flere svake kamper, var det et revansjelystent Hinnalag som tok i mot Voll igår. For å ikke ha kniven på strupen før siste serierunde var Hinna avhengige av seier.

Skrevet av Lars Isachsen den 24.10.2017

Etter dårlige resultater mot bunnlagene Sunde og Sola 2, var det et Hinnalag som helst måtte ha seier som tok i mot Voll til sesongens siste hjemmekamp. Trenerteamet har etterlyst råskap, innsatts og vilje den siste uken, og det var akkurat det de fikk mot Voll.

Hinna gikk ut i hundre, og kunne bare etter minuttet spilt ha tatt ledelsen, da Gaute Schei ble spilt alene gjennom. Dessverre gjorde Volls sisteskanse en praktredning å hindret Schei. Men minuttet senere var samme mann på farten igjen. Mikal Mæle slo et flott innlegg på bakre stolpe, og denne gang gjorde lagets toppscorer ingen feil.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre gjestene fra jæren. Cairo Lima var et konstant uromoment med sin hurtighet. Det skulle gjestene for alvor merke da Lima på flott vis fikk ballen alene med keeper. Der gjorde han ingen feil, og dermed 2-0 til Hinna. Men unggutten var ikke ferdig for kvelden. Etter 36 minutter fikk han ballen rundt fem-meteren, vendte bort hele Vollforsvaret, og plasserte ballen i mål. 3-0 til Hinna, og da var det lov å feire med en salto fra Hinnas stjerneskudd.

Selv om det til tider var mange lange baller i den iskalde vinden, kunne de mange frammøtte glede seg over at Hinna endelig klarte å omsette sjansene sine. Hjemmelaget vant de fleste duellene, og viste at ingen skulle hvert fall ta Hinna på innsattsen.

Lenge så det også ut til at lagene skulle gå til pause med 3-0, men like før dommer blåste av fikk Voll sin redusering. En lang ball ble slått inn i Hinnas boks. Med litt hjelp fra vinden fikk ballen en dupp, noe som gjorde at Hinnas Lars Vigeland var uheldig og satte ballen i eget mål. Dermed 3-1 til pause.

Endelig fikk vi slike scener igjen (Foto: Tor Anda)

Kontrollerte etter pause

Etter hvilen var det et Vollag som var mer frampå. Allerede minuttet etter dommer hadde blåst igang kampen var gjestene farlig frampå ved to anledninger, men det ble ingen drømmestart på omgang for de blåkledde. Istedenfor kontret Hinna og fikk en eventyrlig mulighet til å mer eller mindre punktere kampen. Først gikk ballen i tverrlegger, og på den påfølgende returen kastet Schei seg inn, men ballen danset på streken. Tislutt fikk Mikal Mæle hamret ballen i mål, men da hadde dommer allerede avvinket for offside.

Men Mæle var ikke ferdig for kvelden. Etter 58 minutter spilt fikk samme mann ballen fra Lima. Som han har gjort så mange ganger tidligere denne sesongen curlet kapteinen ballen i mål fra drøye seksten meter. Dermed 4-1 til Hinna.

Etter Hinnas fjerde scoring gikk tempoet i kampen ned. Vinden førte til at begge lag slo mye lang, og at det var mye tilfeldigheter som avgjorde i hvilken retning ballen spratt. Voll fikk dog en ny redusering da gjestene slo et innlegg fra høyre. En Vollspiller fikk avsluttet, men Hinnas sistesjanse Gjesteland reddet. Returen gikk dermot i ryggen til Vigeland, som dermed kunne notere seg for sitt andre selvmål.

Gjestene uppet seg ved noen anledninger, men Hinna fikk ryddet unna det som kom. Helt på tampen hadde Hinna en gigantsjanse til å pynte ytterligere på resultatet. Men verken Erik Kahn eller Mark Tønnesen hadde marginene med seg denne gang. Dermed endte det 4-2 til Hinna.

Dramatisk før siste serierunde

Som en kan lese ut ifra referatet var ikke dette en vellspilt kamp. Men Hinna vant krigen, og scorte samtidig fire flotte mål. Alt i alt var det en fortjent seier, og endelig fikk trenerteamet se et Hinnalag som vant duellene, og viste den råskapen som mål til for å vinne fotballkamper. Dermed kan Hinna pustet lettet ut, og ser etter kveldens resultat ut til å berge plassen med grei margin. Mye skal gå galt dersom Hinna ikke spiller fjerdedivisjon neste sesong. Per nå ligger Hinna på en sjuende plass med 34 poeng. Deretter følger Sola 2 med like mange poeng, men dårligere målforskjell. Flere lag står derimot i fare for nedrykk, og i teorien er det kun Havørn som ikke har mulighet for å holde seg i divisjonen. Se fyldigere tabell nederst. Vi tar også med oss at EIK 2 er puljevinner, og dermed spiller 3. divisjon i 2018.

Neste og siste serierunde spilles førstkommende lørdag borte mot Buøy. Kampstart er 15:00. Vi håper mange tar turen, og støtter oss til seier slik at vi kan få en verdig avsluttning på årets sesong.

Nedtrykksstriden før siste serierunde

Posisjon Lag Poeng Målforskjell
7. Hinna 34 +8
8. Sola 2 34 -18
9. Hana 32 -3
10. Rosseland 32 -5
11. Sunde 32 -19
12. Voll 31 -3
13. Buøy 29 -24
14. Havørn 18 -43

=  Kvallik

=  Direkte nedrykk

De innvolvertes kamper i siste serierunde. Samtlige spilles lørdag klokken 15:00.

Sola 2- EIK 2

Buøy - Hinna