desember 2018

Storbyhuset 13/12 kl.17.30-19

13.12.18

12 poeng igjen å kjempe for

Vi er inne i sluttfasen av årets sesong. Etter 3 poeng forrige kamp er det et Hinnalag med selvtillit som tar i mot Sola 2 i kveld. Forhåndsomtale foran årets nest siste hjemmekamp følger.

Skrevet av Lars Isachsen den 05.10.2017

Det gjenstår fire kamper før teppet går ned i årets 4. divisjon avdeling 1. Spenningen er ikke like intens som i naboavdeling når det kommer til hvem som rykker opp. EIK 2 ser ut til å cruise inn et fortjent opprykk til "indrefileten". I bunnen av tabellen er det derimot mer jevnt. Flere lag står i fare for å rykke ned, hvor kveldens motstander Sola er et av dem.

Hinna kunne mer eller mindre legge alt snakk om nedrykk bak seg da de sikret seg tre sterke poeng borte mot Rosseland forrige uke. Scoringer ac Gaute Schei, Geir Olav Helgøy og Cairo Lima gjorde at Hinna tok plassen i ingenmannsland midt på tabellen. Likevel gjenstår det 12 poeng å kjempe om, og med full pott i disse kampene kan Richard Bjergas menn havne på en fin plassering i øvre sjiktet. Da må det bli tre poeng mot Sola 2 i kveld.

Foran dagens kamp står Sola med 22 poeng. Det gjør at de tar plassen foran rivalen Havørn som ligger på jumboplass. Videre ligger laget fire poeng bak Sunde på kvallikplass, men har dog en kamp mindre spilt. Vi forventer derfor et heltent Solalag som kommer til å spille resterende kamper som det var en cupfinale. Ellers er det lite å si om laget Solas mannskap. Troppen består stort sett av Solagutter som tidligere har spilt på høyere nivå, samt spillere som trenger kamptrening fra førstelaget. I vårsesongen fikk laget juling av Hinna, og tapte hele 7-1. I den kampen var det ingenting som vitnet om et lag som hadde noe i divisjonen å gjøre, verken når det kom til det sportslige eller opplegget rundt kampen og mottakelsen vi fikk. Vi ønsker uansett Sola lykke til i kampen mot nedrykk, og velkommen til Hinna.

Hos hjemmelaget er stemningen god etter å igjen være tilbake på vinnersporet. Som alltid litt smårusk i troppen når det kommer til skader og sykdom. Martin Isachsen Ueland og Eivind Ovedal er utilgjengelige, mens Hans Arne Haga, Thomas Enger Pedersen, Lasse Nordhus og Artemiy Voronkov er ute med skade eller sydom.

En liggende Gaute Schei ligger an til å bli lagets toppscorer. (Foto: Tor Andra)

Som alltid når det nærmer seg slutten av sesongen begynner vi å se litt ekstra på statistikken. Framover på banen kjemper spesielt to spillere om bli årets poengkonge. Gaute Schei er lagets soleklare toppscorer med 16 mål. I tillegg har han vært nest sist på en scoring. Fredrik Fossmark derimot, står med hele 11 assist og 9 nettkjenninger. Summert opp står Schei med 17 målpoeng, mens Fossmark har 20. Som en liten outsider ligger Cairo Lima med 11 målpoeng fordelt på 4 scoringer og 7 assist. Med fire kamper igjen blir det med andre ord en spennende duell å følge.

Det gjenstår som nevnt fire kamper av årets sesong. Vi hadde derfor satt stor pris på ekstra støtte i våre to siste hjemmekamper. Kampstart er 20:00, og vi stiller som alltid med kiosk og speakertjenester. Vell møtt!

24. Serierunde

Wintershallbanen, 20:00

Dommer: Terje Olsen (Viking FK)

HINNAS TROPP