oktober 2018

Hinnahuset 24/10 kl.17.30-19.30

24.10.18

Målrikt da Hinna tapte mot Randaberg
Gergerechi med ny god kamp

Målrikt da Hinna tapte mot Randaberg

Det så lenge lyst ut for Hinna hjemme mot Randaberg. Dessverre vippet ikke marginene for denne gang, og dermed meldte bortelaget seg for alvor på i kampen om opprykk.

Skrevet av Lars Isachsen den 22.09.2017

Skikkelig høstvær da Hinna tok i mot Randaberg torsdags kveld. Med hovedtrener Richard Bjerga bortreist på jobb, var det Henning Imsland, Sverre Bjelland og Erik Johannesen som ledet laget. Lenge så det lyst ut, men dessverre holdt det ikke helt inn.

Hinna tok kommando fra start, og det var ikke ufortjent at hjemmelaget tok ledelsen. Anført av en offensiv Martin Isachsen Ueland på backen, gjorde han et flott forarbeid på høyresiden før han la ballen til Gaute Schei som enkelt pyttet sitt 15. for sesongen. Hinna fortsatte å kjøre kampen, og var nære 2-0 direkte, men den gang ville ikke ballen i mål.

Så til en omdiskutert situasjon hvor Cairo Lima ble felt av keeper Andersen. I det alle trodde dommeren skulle peke på straffemerket, valgte han istedenfor å dømme corner til vår store fortvilelse.

Hinnatrøkket fortsatte utover omgangen, og hjemmelaget var nære ved å gå opp til 2-0 ved flere annledninger. Randaberg på sin side skapte mer eller mindre ingenting, og Hinnaforsvaret ryddet greit unna det som kom. Det vil si nesten. Like før pause oppsto en situasjon i Hinnas sekstenmeter hvor vi slet med å få klarert. Tilslutt endte ballen hos Krister Aunan, som på akkrobatisk vis brassesparket ballen i mål bak Daniel Gjesteland. Utrolig surt for Hinna, da omgangen kun handlet om de røde. Lagene gikk derfor til pause med 1-1.

Isachsen Ueland i hvitt med fint forarbeid før 1-0 scoringen. Her mot RIL i våres.

Marerittminutter

Hva som ble sagt i garderobene i pausen vites ikke. Det var nemlig sceneskfite da lagene kom på banen. Nå var det Hinna som var passive, og Randaberg som kjørte kampen. Først sendte bortelaget et varselskudd bare minutter etter at dommer hadde blåst igang kampen igjen. Deretter var Joakim Berg Holter og Krister Aunan frampå for bortelaget og scorte to kjappe mål på 2 minutter. Det ellers solide Hinnaforsvaret var plutselig alt for passive, og ble lurt da Randaberg slo lange og gode bakromspasninger.

Ikke lenge etter var en Randabergspiller alene med Gjesteland. Sisteskansen felte bortelagets spiss, og også denne gang var de fleste sikre på at dommeren vil peke på straffemerket. Det gjaldt alle utenom hoveddommer, tross at linjemannen vinket for straffe. Vi takket dog for det, og dermed fantes det fortsatt liv for Hinna.

Det håpet ble forsterket da Geir Olav Helgøy og Tov Sandland kombinerte fint på midtbanenen. Sistnevnte slo en fin gjennombruddspasning til Fredrik Fossmark som fyrte av en kule i krysset. 2-3, og nå øynet mann håpet og en ny snuopperasjon allá Havørnkampen.

Comebacket var i ferd med å bli komplett da Hinna igjen ble snytt for et straffespark. Fossmark ble felt, men heller ikke denne gang valgte dagens kampleder å blå straffe.

Cairo Lima var minutter etter centimetre fra å utligne, men ballen strøk solpen. Det var dessverre det nærmeste Hinna kom. De siste minuttene ble en transportetappe for bortelaget, som også kontret inn 2-4 scoringen ved Joakim Berg Holter.

Etter kampslutt var det mange som var skuffet i Hinnaleiren. Vi følte vi burde punktert kampen i de første 45 minuttene, og hadde fortjent langt mer. Randaberg skrudde dog opp i andre omgang, og gjorde seg fortjent til poengene. Likevel hadde det nok i denne kampen vært mest rettderdig med poengdeling sett ut ifra spill og sjanser. Det kan man lite gjøre med, og nå starter oppladningen til en ny og tøff bortekamp på jæren mot Rosseland. Da trenger Hinna poeng for å ikke igjen melde seg på sammen med lagene som kjemper på nedre halvdel av tabellen. Der ønsker vi ikke å være.