desember 2018

Hinnahuset 20/12 kl.18-22.30

20.12.18

Kannelønning før Randabergkampen: - Hinna passet perfekt

22. serierunde i 4. divisjon, og denne gang er det Randaberg som står på motsatt banehalvdel. Vi har tatt en prat på troppens nyeste tilskudd, og lader opp til møtet med Randaberg.

Skrevet av Lars Isachsen den 19.09.2017

Etter en mildt sagt skuffende bortekamp mot Midtbygden forrige uke, er det et heltent Hinnalag som igjen er klar for å vise seg fram fra en bedre side. Men skal det bli poeng på torsdag må Hinna opp flere hakk, ettersom det er tabelltoer Randaberg som kommer på besøk.

Tidligere i høst signerte Hinna en spiller som fikk flere med kjennskap til lokalfotball til å heve seg en tanke. Tore Kannelønning, med erfaring fra både U-landslagsfotball og klubber i de øverste divisjonene takket ja til spill for Hinna, en klubb midt på tabellen i 4. divisjon. Sammen med en annen Stordabuing som signerte i høst, Torodd Eriksen, har de bidratt til å heve nivået både på trening og i kamp. I forbindelse med Randabergkampen tok vi en prat med mannen med det noe utradisjonelle etternanvet, Kannelønning.

Som nevnt innledningsvis gikk Hinna på et surt 3-0 tap mot Midtbygden forrige fredag. Selv om resultatet lyger litt i forhold til kampbildet, er det ikke til å legge til skjul på at Hinna aldri kom opp på det nivået vi ønsker å være på. Kannelønning forklarer tapet, og oppsummerer hvorfor Hinna igjen falt ned på jorden etter å vært inne i en god periode med solide resultater.

- Først og fremst hadde vi ikke det samme trøkket og innstillingen som vi har hatt i de to forrige kampene. 1. omgang var spesielt dårlig, hvor vi nærmest gav dem to billige mål. Samtidig møtte vi et godt organisert MIL-lag som gjorde det vanskelig for oss. Vi løftet oss litt i 2. omgang, men alt i alt syntes jeg MIL vant fortjent, oppsummerer troppens nyeste tilskudd.

- Hinna passet perfekt

På spørsmål om hvorfor han valgte Hinna framfor spill i høyere divisjoner trekker han raskt fram kompisen, og nå lagkamerat Torstein Helle Meling.

- Agent Meling solgte klubben godt inn, samtidig flyttet jeg til en ny og ukjent by, og det sosiale spilte derfor inn. Klubbens spillere består av folk i min alder, og har et apparat rundt som gjør at det er kjekt å komme litt før trening å ta en kopp kaffe og prate litt "skit". I tillegg var det gode og varierte treninger. Jeg har ikke spilt så mye fotball i sommer, og spill i høyere divisjoner hadde nok krevt litt mer tid å komme seg i form til. Det var også mye å sette seg inn i med tanke på skole og jobb. Hinna passet derfor perfekt for meg, forteller Kannelønning

Midtbanespilleren, som i Hinna har fått i oppgave med å tette igjen bakover som midtstopper har allerede rukket å finne seg godt til rette i klubben.

- De første ukene i Hinna har vært veldig bra, hvor jeg har blitt tatt veldig godt i mot av både spillere og støtteapparakt. Jeg merket tidlig at miljøet og garderobekulturen var god her. I tillegg hjalp det ytterligere på med to solide seire mot lag som er foran oss på tabellen. Dog kjedelig med tap forrige kamp, men vi fortjente enkelt og greit ikke bedre, forteller Hinnas nye nummer 9.

Kannelønning, til høyre, i kamp for Stord.

Møter et rutinert Randaberglag

På torsdag gjester fjorårets divisjonskollega Randaberg Wintershallbanen. Laget fra persillebygda ble før sesongen tippet som soleklar opprykksfavoritt. Kanskje ikke uten grunn da laget består av flere spillere med lang erfaring fra høyere nivå som Vegard Aanestad, Krister Aunan og Tor Omar Sande for å nevne noen. Likevel startet Erik Fuglestads menn sesongen med mindre enn forventet poengfangst. Det er også grunnen til at Randaberg ikke troner øverst i divisjonen, for nå står laget med hele ni strake kamper uten tap. I tillegg har laget sluppet inn klart minst mål, noe som gjør at Hinna bør ha noen offensive ess i ermet dersom det skal bli mange mål "den riktige veien".

Tore Kannelønning håper laget finner tilbake til seg selv, og har tro på tre poeng.

- Jeg kjenner lite til Randaberg, men vi må først og fremst finne tilbake til trøkket som vi hadde i kampene mot Hundvåg og Klepp. Unngår vi billige baklengs, samtidig som vi får skapt mer enn vi gjorde forrige kamp, har vi en god sjanse, sier Kannelønning, før han avslutter med å komme med et tippetips: 3-1 til Hinna.

Flere tilbake

Mot MIL måtte Hinna klare seg uten Bendik Aarstad, Fredrik Fossmark, Gaute Schei og Arvin Gergerechi. Alle fire er derimot ventet tilbake, og aktuelle mot Randaberg. Et skår i gleden er derimot at Mikal Mæle pådro seg sitt tredje gule kort forrige kamp, og derfor må sone Randabergkampen. Utilgjengelig er også Artemiy Voronkov, som fortsatt er ute etter ankelskaden han pådro seg mot Sunde i vår. Lasse Nordhus og Lars Ueland Isachsen er begge tilbake i lett trening. Ellers kan vi nevne at G-15 spilleren Lars Erik Sødal fikk sin debut for A-laget mot MIL, og gjorde sine saker bra hvor han blant annet var nære en assist.

Troppen gleder seg til torsdag, og ønsker å slå tilbake med en seier. Kampen vil bli oppdatert jevnlig på Hinnas twitterprofil. Samtidig kan du følge flere av de andre kampene som spilles i divisjonen gjennom Aftenbladets nyeste satsing på lokalfotball. Her skal lokalfotballidolet Lars Fisketjøn oppdatere deg på de andre kampene som spilles torsdag, og dele noen av sine tanker samtidig som resultatene tikker inn. Forhåpentligvis blir han servert mange Hinnamål. Les mer om "Aftenbladet Live" her. For de som ønsker å ta turen å se kampen live, stiller vi som vanlig med speaker og kiosksalg. Forhåpentligvis klarer vi å pynte på med tre poeng i tillegg. Vell møtt!

22. Serierunde

Wintershallbanen, klokken 20:00

Dommer: Jim Ivar Nystad (Lura)

HINNAS TROPP