Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

januar 2020
ma ti on to fr
2 3 4
10 11 12
16 17 18 19
24 25 26
29 31
Hinnahuset 22/1 kl.20.15-21.30

22.01.20

Hinnahuset 23/1 19.30

23.01.20

Hinnahuset 27/1 kl.18

27.01.20

Hinnahuset 28/1 kl.18-19

28.01.20

Hinnahuset 30/1 kl.18-20.30

30.01.20


Hovedsamarbeidspartnere 

 


  

 

Viktige støttespillere

 

 

Ny overbevisende seier for Hinna
Ett mål og én assist, Lars Vigeland

Ny overbevisende seier for Hinna

Hinna tok sin tredje strake seier da Klepp ble sendt hjem med et knusende 6-1 resultat i bagasjen. Les alt om kampen, hvor det var spesielt en ung midtstopper som markerte seg.

Skrevet av Lars Isachsen den 08.09.2017

Hinna har blitt mer og mer samspilte jo lenger høstsesongen har dratt ut. Etter hvert som selvtillitten i laget har økt, har også poengene ingen begynt å tikke inn. Det var derfor knyttet forventninger til om Hinna ville klare å følge om mot et av de sterkeste lagene i puljen, Klepp. Det klarte de så til de grader.

For første gang denne sesongen stilte Hinna uforarandret fra forrige seriekamp. Innledningsvis var det to aggresive lag, som presset hverandre, og det var derfor en åpen start. Men det var Hinna som skulle komme aller best i gang, og fikk den første scoringen. Etter 4 minutter fikk Hinna en corner. Fredrik Fossmark slo et flott innlegg som ble stusset videre til midtstopper Lars Vigeland som stanget inn ledermålet. Det var hans første scoring for A-laget siden 11-1 seier over Vats Skjoldar omtrent på denne tiden av året for tre år siden. Det skulle også bare bli starten på en fin aften for 18-åringen.

Etter scoringen skrudde Klepp opp et lite hakk, og tok litt mer initiativet i kampen. Først sendte spillende trener Runar Andersen av et skremmeskudd fra rundt 25 meter som snirtet tverrlegger. Minutter senere ble en corner stusset videre på bakre stolpe, hvor en Kleppspiller nesten fikk pirket inn utligningen. Istedenfor var det Hinna som skulle doble ledelsen. Torodd Eriksen satte fart på kanten og utfordret Klepp-backen som ble parkert både på fart og teknikk. Videre slo Eriksen et flott innlegg til Gaute Schei som sto på bakre stolpe og enkelt kunne legge på til 2-0. Fantastisk forarbeid fra Eriksen som med god samvittighet kan plusse på en assist med stor A i statistikkboken.

Innholdsrike minutter

Selv om det hadde vært en fin publikumskamp de første 20 minuttene, skulle det virkelig ta av siste delen av omgangen. Først fikk Klepp sin utligning da Runar Andersen kranglet inn en utligning. Dessverre for gjestene ble gleden kortvarig. Under minuttet senere var nemlig Gaute Schei frampå igjen å satte 3-1 og sitt fjortende mål for sesongen. Men Hinna var ikke ferdige der, og gikk rett i angrep etter avspark igjen. Denne gang var det Cairo Lima som vartet opp med en fin soloprestasjon hvor det bare var siste finishen som manglet. Etter å ha kranglet seg gjennom Kleppforsvaret rundet han keeper, men på åpent mål klarte unggutten bare å treffe stolpen. Uansett en fin prestasjon. Kort tid etter Limas sjanse var det Fossmark som var frampå. Han fikk ballen på rundt sekstenmeteren og fyrte av mot høyre hjørne, men der lå keeper å gjorde en flott redning. Med andre ord noen svært innholdsrike minutter hvor Hinna fort kunne mer eller mindre punktert kampen.

Kveldens første målscorer Lars Vigeland, til høyre, i kamp mot EIK 2 tidligere i høst.

4-1 scoringen skulle uansett komme. Klepp hadde corner som Hinna fikk avverget. Fossmark fikk ballen å fosserte framover. Han så at Tov Sandland hadde gått på et helhjertet løp framover, og la en krempasning med klasse over mellom Klepps midtstoppere til Sandland. Alene med keeper hamret han inn sin tredje scoring på tre kamper, og Hinnas fjerde for dagen. Kunstkontring fra Hinna.

Like før pause kunne fort Hinna gått opp til 5-1, men Gaute Schei klarte ikke å fullføre sitt hattrick da han var alene med keeper. Dermed gikk lagene til pause med 4-1 i en omgang det luktet svidd av.

Pyntet på resultatet i andreomgangen

Naturlig nok var det Hinnalag med lavere skuldre som ønsket å kontrollere inn seieren og ikke slippe gjestene inn i kampen. Den planen fungerte etter boken, selv om Klepp fort kunne skapt nytt liv i kampen allerede minutter etter omgangen var i gang. Undertegnedes hukommelse svikter når situasjonen hvor Klepp får en scoring annulert oppstår, men ut ifra bortelagets reaksjoner kunne annuleringen virke tvilsom. Assistentdommer vinket uanset av for offside, noe som medførte at Hinna fortsatt ledet med tre.

Det kunne virke som det lille håpet Kleppspillerne kom ut med etter hvilen forsvant etter annuleringen. Hinna tok igjen kommando og hadde full kontroll på kampen. Hjemmelaget skapte et par småfarligheter som testet Kleppkeeperen, men da kaptein Mikal Mæle curlet ballen oppe i høyre hjørne etter flott forarbeid fra Fossmark, kunne han lite gjøre. Like etterpå fikk Hinna en ny stor mulighet på en corner, men denne gang danset ballen på feil side av stolpen.

Senere var en hattricksugen Schei frampå igjen. Geir Olav Helgøy ble spilt fint fram på høyresiden og la ett strøkent innlegg på bakre til Schei. Dessverre ble det bare nesten denne gang, og headingen gikk like over. Hinna skulle uansett få sitt sjette for dagen. Ny corner fra Fossmark traff Vigeland som virkelig hadde fått nese for hvor målet står. Headingen gikk derimot via en uheldig Klepp kaptein Asgeir Jakobsen og mål. Ballen skiftet såpass retning at målet nok må betegnes som et selvmål.

Resten av omgang ble en transportetappe for hjemmelaget. Richard Bjerga benyttet anledningen til å gi de som satt på benken kamptrening slik at flest mulig fikk være med på festen. Flere mål ble det likevel ikke, og Hinna kunne derfor innkassere tre nye og vellfortjente poeng.

Oppsummert begynner Hinna virkelig å ligne på et lag med stor L. Forsvaret og midtbanen ser bunnsolid ut. Samtidig gjør de framme jobben med å score mål og vell så det. Hinna har nå scoret 16 mål på de siste tre kampene, noe som bør gjøre at de fleste lags forsvarspillere bør skjelve litt ekstra. Selv om laget bare ser bedre og bedre ut for hver kamp, finnes det ingen grunn til å ta av. Puljen og lagene i divisjonen er såpass jevngode at en blir hardt straffet om en slipper seg ned. Før kampen annonserte vi at Hinna var avhengige av 3 poeng om en skulle holde følge med tetlagene. I skrivende stund ligger vi på en femteplass, seks poeng bak Randaberg på andreplass med en kamp mindre spilt. Vi har som mål å vinne hver kamp, og tar en kamp av gangen. En ny tøff utfordring kommer allerede neste fredag når vi reiser til Tau og møter Midtbygden. Da ønsker vi å revansjere 0-2 tapet fra i vår, og samtidig jakte vår fjerde strake seier.

      6-1

20. Serierunde

Wintershallbanen, ca 50 tilskuere

Dommer: Anders Løge - Et par billigere frispark, eller god kontroll


Benyttende innbyttere:
Martin Isachsen Ueland, Thomas Enger Pedersen, Bendik Aarstad, Mark Tønnesen, Torstein Helle Meling


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter