desember 2018

Hinnahuset 20/12 kl.18-22.30

20.12.18

Klepp kommer på besøk

To lag som begge kommer fra seier etter forrige serierunde møtes til dyst på torsdag. Et Hinnalag som begynner å finne høstformen skal få bryne seg på jærlaget Klepp. Det blir garantert en tøff batalje.

Skrevet av Lars Isachsen den 06.09.2017

Hinna er tilbake i flytsonen etter en noe skuffende start på høstsesongen. Først ble Havørn slått etter en forrykende andreomgang, før Hundvåg fikk bank med hele 0-4 nå sist. Neste kamp blir en helt annen igjen, når jærlaget Klepp kommer på besøk. Her vil vi få en pekepinn på hvor Hinna står, og mye kan avgjøres om Hinna blir et lag som skal kjempe om de øvre eller de nedre plassene på tabellen utover høsten.

Gjestene Klepp ligger i skrivende stund på en tredjeplass med 30 poeng. Det er fem poeng mer enn Hinna, men med en kamp mindre kamp spilt. Klepp har vært stabilt gode gjennom hele sesongen, men har også gått på noen smeller som har gjort at de ikke er helt oppe sammen med EIK 2 som står med 40 poeng. Laget kommer fra en 2-0 seier over rivalen Voll. Selv om resultatet ser komfortabelt ut, kunne det ut ifra rapportene tyde på en jevn batalje som kunne gått begge veier. Samtidig fikk Klepp sin toppscorer Sven Andre Kyvik utvist i sluttminuttene, noe som betyr at spissen vil være borte mot Hinna. Det er godt nytt for oss, ettersom han står med 10 mål for jærbuene. Videre finnes det mange gode og rutinerte spillere i laget. Midtstopper Hugo Waaland ble av mange sett på som et stort talent i lokalfotballen, men han slo aldri helt til. På midbanen finner vi spillende trener Runar Andersen, som også har spilt på høyere nivå. I vårkampen mellom lagene vant Klepp 4-3 i en kamp som fort kunne endt motsatt. Vi forventer uansett et fysisk sterkt Klepplag, som vil gjøre et siste forsøk på å snyte EIK 2 for opprykket. Vi ønsker jærbuene lykke til, og velkommen til Hinna.

Helgøy (t.v) og Gergerechi er fit for fight til Kleppkampen. Her mot EIK 2 tidligere i høst.

Som nevnt tidligere er det et Hinnalag som er i flytsonen. Etter høstens to nyeste signeringer i Kannelønning og Eriksen er kampen om plass på laget stor. Framover på banen har Tov Sandland vist at han er en kvalitetsspiller. Sisteårs junioren har vært strålende både offensivt og defensivt de siste to kampene, og har i tillegg notert seg for to scoringer. De nevnte nysigneringene hadde begge strålende debuter mot Hundvåg, og på midtbanen begynner samspillet mellom Mæle og Helgøy å minne om 2015-sesongen. En brei tropp og kamp om plassene er viktig. Enda tøffere vil det også bli når spillere returnerer fra skader. Artemiy Voronkov nærmer seg, og forventes tilbake i trening i oktober. Lasse Nordhus og Lars Ueland Isachsen nærmer seg også, og er ikke langt unna å være tilbake i trening. Eivind Ovedal er tilbake etter ferie, men er utilgjengelig til Klepp kampen.

Hinna har før sesongen uttalt et ønske om å kunne være med å kjempe i toppen. Selv om laget store deler av sesongen har ligget på den midtre delen av tabellen, finnes det fortsatt muligheter for at Hinna kan ende opp blant lagene som ligger i øverst sjiktet. Det forutsetter at det blir poeng mot Klepp på torsdag. Samtidig er fallhøyden stor, og det er flere lag som ligger med tilnærmet lik poengsum fra 11. til 6. plass. Med for mange poengtap blir det fort en kamp om å overleve i den rekordjevne divisjonen.

Om det blir tet- eller nerykkskamp kan du være med å påvirke. Vi setter alltid stor pris på når mange Hinnafolk kommer på kamp. Vi håper mange tar turen på torsdag, og gir oss den nødvendige støtten til å krige inn seieren mot Klepp. Det ville vært utrolig deilig å kunne ta tre nye poeng, og styrke selvtillitten i gruppen ytterligere. Kiosken er som vanlig åpen, men skulle du ikke ha mulighet til å gå på kamp kan u følge kampen på twitter. Vell møtt!

20. Serierunde

Wintershallbanen, klokken 20:00

Dommer: Anders Løge (Forus & Gausel)

HINNAS TROPP