oktober 2018

Målshow i høstens første seier
Bendik Aarstad headet inn 4-4 scoringen

Målshow i høstens første seier

Det så lenge møkmørkt ut for Hinnas del, men en god pauseprat, samt et bursdagsbarn i storform førte til at Hinna stakk av med alle poengene mot Havørn.

Skrevet av Lars Isachsen den 25.08.2017

Det var ett Hinnalag som sto med et poeng på de siste tre poengene som tok i mot tabelljumbo Havørn. Tanangerlaget har slitt i vår, men har åpnet høstsesongen bra, samt fått tilbake flere sentrale spillere. Det så lenge ut til at oppturen skulle fortsette for de blå, men Hinna viste karakter, og leverte en omgang det luktet svidd av.

Ingen av lagene tok initiativ innledningsvis av kampen. Hinna hadde mye ball, men slet med å skape noe mot et aggresivt og heltent Havørnlag. På benken ble det diskutert at det var viktig å få kampens første mål, noe som også skulle bli tilfelle. En lang ball ble slått gjennom et Havørnforsvar som sto høyt oppe i banen. Cairo Lima fanget opp ballen før en utrusende keeper. Lima hadde dermed åpent mål, men valgte noe uegoistisk å gi ballen til Mikal Mæle som fikk æren av å sette sitt tredje mål for sesongen.

Mange tenkte kanskje at Hinna ville trøkke enda hardere for å drepe kampen. Istedenfor var det Havørn som overtok fullstendig. Hinna skrudde av bryteren, og tapte alt som var av dueller. Først reduserte Havørn, før alle trodde bortelaget gikk opp i ledelsen da et innlegg ble stanget i mål. Dessverre for Havørn ble målet underkjent, noe som for de fleste så ut til å være en feilaktig avgjørelse. Likevel skulle de få sin ledelse når et strøkent innlegg ble slått i feltet, og en umarkert Havørnspiller fikk gå opp å heade bortelaget i ledelsen. Som om Hinna ikke var frustrerte fra, skulle det ikke bli bedre av at bortelaget økte ledelsen til 3-1 ved en lignende situasjon som ved Hinnas scoring.

Hinna fikk tent et nytt håp når Tov Mosvær Sandland fikk ballen av Cairo Lima og satte sitt første mål for A-laget. Junioren har fått mer og mer tillitt i høst, og startet sin første kamp for A-laget. Han takket for tillitten å reduserte til 2-3.

Men Havørn var ikke ferdige før pause. Hinna rotet det til for seg selv bakover, og ga bort et frispark fra rundt 25 meter. Frisparket var godt, og gikk helt i Daniel Gjestelands venstre hjørn. 2-4 fortalte alt om prestasjonene den omgangen. Et storfornøyd Havørn kunne se seg godt fornøyd med omgangen, og mange stusset over hvorfor det var Tanangerlaget som lå på jumboplass og ikke Hinna.

Forrykende andreomgang

Hinnaguttene fikk litt kjeft i pausen, og snakket godt ut om hva som måtte rettes på til andreomgangen. Alle var enige om at dette var fullt mulig å snu, men da krevdes det fokus og innsatts. Og det var nettopp det vi fikk se av de røde etter hvilen. Hinna gikk ut med en helt annen innstilling. Det begynte å smelle i duellene igjen, og ballen begynte igjen å sprette Hinnas vei. Fredrik Fossmark tente nytt håp da han fikset ny redusering til 3-4 etter å ha mottatt ballen på bakre stolpe, hvor han fint la ballen sikkert i mål.

Hinna fortsatte å trykke på, og ble snytt for et klart straffespark, hvor Tov Sandland nærmest ble overfalt bakfra av to Havørnspillere hvorav den ene selv ble skadet i duellen. Heldigvis skulle utligningen komme, og det var ikke hvem som helst som fikk æren av å sette ballen i nettet. Fossmark slo en perfekt corner som Bendik Aarstad var først på. Han styrte ballen mellom beina på en Havørnspiller og i mål. Ikke hverdagskost fra Hinnas trofaste nummer åtte.

Bortelaget var slitne nå, og måtte omrokere mye i forsvaret og på midtbanen. Temperaturen var høy på banen, og dommer mistet litt kontrollen på kampen. Samtidig var det en herlig kamp som virkelig levde, hvor begge lag hadde sine sjanser til å sette inn ledermålet. Men det var hjemmelaget som var giftigst, og i det 88. minutt skulle ledermålet komme. Geir Olav Helgøy mottok ballen på midtbanen og fosset framover. På herlig vis lobbet han ballen over Havørns stoppere mot Fredrik Fossmark. Havørnkeeperen stolte igjen på sin egen hurtighet, men ble slått av Hinnaspilleren. Fra hjørne av sekstenmeteren la Fossmark ballen i mål. God prestasjon av dagens tomålscorer, og hans åttende mål for sesongen.

Fossmark og Helgøy i duell med spillende trener Repshus fra et tidligere oppgjør. (foto: Solabladet)

Fikk scoring i bursdagsgave

Siste minuttene ble hawaii, hvor Havørn satte opp alt de hadde. Hinna fikk flere store muligheter til å kontre inn sitt sjette for dagen. Og da ble det tilslutt symbolsk når unggutten og bursdagsbarnet Cairo Lima fikk trone sin beste kamp i Hinnadrakten med ett mål. Med tre assist og en scoring ble han kampens store gigant, og viste med det hvilket talent han er. 6-4, og kampen var punktert. Hinna kunne faktisk pyntet enda mer på resultatet ettersom bortelaget hadde gitt opp for dagen, men etter 95 minutter spilte minutter tenkte dommer at nok var nok, og dermed tok Hinna tre deilige poeng etter en andreomgang gjennomført med stil.

Alt i alt vinner vi fortjent. Havørn skal ha all hede og ære. De spilte med en glød og innsatts som gjør at de nok kommer til å plukke flere poeng utover høsten. Dessverre for dem gikk de utover andreomgangen tomme for krefter, og hadde lite å stille opp med når godt trente Hinnagutter satte på turboen. For Hinnas del er det likevel mye å rette på, og da spesielt bakover. Vi slipper inn alt for enkle mål, som etter hvert har begynt å koste oss mange poeng i løpet av sesongen. Mye skader som har ført til omrokeringer i det bakre ledd skal ta mye av skylden for det. Vi har nå en uke å rette på ting på. Det skal bli en uke vi skal bruke godt, for neste uke drar vi til Hundvåg for en ny tøff bortekamp. Vi gleder oss!

18. Serierunde

Wintershallbanen, ca 40 tilskuere