Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

mai 2019
ma ti on to fr
2 3 4 5
8 10 11 12
13 15 16 17 18 19
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Hinnahuset 4/6 kl.20-22

04.06.19

Storbyhuset 5/6 kl.20-21

05.06.19

Hinnahuset 12/6 kl.18.30

12.06.19

Hinnahuset 19/6 kl.17

19.06.19

Hinnahuset 19/6 kl.17

19.06.19


Hovedsamarbeidspartnere

 

 

Viktige støttespillere

 

 

Hana første test i høstsesongen

Hana første test i høstsesongen

Sommerferien er over, og Hinna skal igjen ut å sloss om 3-poengere. Første hinder er Hana. Vi lader opp til den kampen, samtidig som vi har tatt en prat med den ferske kapteinen Mikal Mæle, og hovedtrener Richard Bjerga.

Skrevet av Lars Isachsen den 09.08.2017

Vi nærmer oss halveis i august, noe som betyr at lokalfotballen sparkes i gang igjen. Flere lag fra divisjonen har allerde spilt en kamp, mens alvoret starter for Hinna på torsdag. Etter en vårsesong hvor laget avsluttet sterkt, blir Hinna igjen et lag å regne med utover høsten.

Hinna åpnet vårsesongen svakt, hvor man i perioder så mer ut som et nedrykkslag enn et opprykkslag som mange hadde spådd på forhånd. Heldigvis fikk Richard Berga skuta på rett skjøl igjen, og laget står nå med 6 kamper uten tap, hvorav 5 av disse har endt med seier. Det gir opptimisme foran en spennende høst.

Midtveis i vårsesongen fikk Mikal Mæle tillit som laget nye kaptein. I den forbindelse har redaksjonen tatt en prat med SIF-gutten, som med årene har etablert seg som en av Hinnas mest betrodde mann.

- Det var selvfølgelig kjekt å overta som kaptein for en så fin gjeng som vi er på Hinnen, svarer en penslig Mæle på spørsmål om hvordan det var å overta kapteinsbindet.

For det var i en periode hvor lite gikk Hinnas vei, og resultatene uteble at Mæle overtok som kaptein. Han tror likevel det har sin forklaring at det plutselig snudde.

- Vi hadde hele tiden troen på at ting ville snu selv om ikke resultatene ikke gikk vår vei. Vi hadde bra trøkk på trening, og alle var klar over at marginene sakte men sikkert ville begynne å gå i vår favør. Etter hvert som løperrekken vår begynte å bli samspilte framover ble vi utover våren ikke enkle å stoppe, forklarer Mæle.

Etter sluttspurten i vårsesongen ligger Hinna 8. plass med en kamp mindre spilt enn de fleste andre lagene. Hinna har både slappet godt av og trent bra gjennom sommeren. Laget startet opp 24. juli med treninger, og har før Hanakampen rukket å gjennomføre 11 treningsøkter. Forhåpentligvis har det vært nok til at troppen stiller godt forberedt til høstsesongen sparkes i gang. Skal vi tro kapteinen er laget klart.

- Oppkjøringen har vært bra. Det var mange sultne Hinnagutter som trappet opp på trening etter sommerpausen, og trøkket på treningen har vært bra, beroliger Mæle.

Mikal Mæle i vårkampen mot Sunde. (Foto: Tor Anda)

Han ser for seg en høstsesong som kommer til å bli jevn, hvor det skiller lite mellom nedrykk og opprykk.

- Høsten kan bli veldig spennende får vår del. Så vidt jeg vet er det vel bare 5-6 poeng opp til andreplassen, noe som gjør at jeg håper og tror vi kan være med å sloss om de øverste plassene.

Han har for øvrig klokketro på tre poeng mot Hana.

- Vi vinner 3-1 etter hattrick av Gaute Schei, avslutten en optimistisk Mæle.

Møter et forsterket Hanalag

Første test blir som skjønt mot Hana. Sandneslaget hadde en ok vårsesong, selv om de i skrivende stund ligger på plassen over jumboplassen. De har likevel 15 poeng, og har heng på lagene midt på tabellen. Rapportene skal også ha det til at Hana i mange kamper har vært uheldige, og fort kunne stått med flere poeng. Sannsynligvis vil ikke laget ligge så lavt på tabellen lenge. De har nemlig gjort flere forsterkninger i sommeren, deriblant Eirik Larsson som kommer fra Sandnes Ulf. Våroppgjøret mellom de to lagene endte forøvrig 1-1 i en kamp hvor Hinna gjorde en trist figur, og var heldige som fikk med seg ett poeng. Hana har allerede rukket å spille en kamp så langt i år, hvor de tapte 4-2 for Voll. Det vil derfor være et revansjelystent lag vi møter på torsdag.

Hovedtrener Richard Bjerga ser fram til hanakampen, men tror også det blir en tøff utfordring.

- Vi møter et Hana-lag som har hentet inn flere forsterkninger. Det blir en tøff oppgave for oss, og det vil raskt vise seg om vi har benyttet sommerferien fornuftig. Hana ligger bak oss på tabellen, men er et lag som består av mye vilje og innsats. Ingen lag får lette kamper mot Hana og med nye spillere på plass kan nok de vise seg å bli virkelig utfordring for alle lagene i puljen, tror han.

Han tror likevel Hinna er klare, og kommer til å gjøre en god kamp på torsdag.

- Vi har forberedt oss godt og spillergruppen er topp motivert for å komme i gang igjen. Hana kjenner vi og vet hvilken oppgave vi har i vente. Alltid vanskelig med åpningskamper, men jeg har god tro på at vi skal vise oss fra vår beste siden, forteller Bjerga.

Treneren gleder seg

Det er ikke bare Mikal Mæle som har lengtet tilbake etter å spille fotball. Hovedtrener Richard Bjerga ser også fram til å komme i gang med alvoret igjen, vel vitende om at Hinna nå skal ha 3 tøffe kamper på 9 dager. Bjerga mener laget viste karakter mot slutten av sesongen, og benytter anledningen til å summere opp vårsesongen.

- De siste kampene før sommeren viste laget hva som bor i de. En dedikert treningsgruppe som ikke lar seg stresse og mye god fotball ble presentert. Vi fant oss selv mer og mer etter en vårsesongen som nok bar preg av endringene i vinter, sier han.

Videre ser han fram til en høst hvor han tror mye kan skje.

- Tiden vil vise om pausen har gjort oss godt eller ikke. Flere av våre motstandere har fått inn forsterkninger, mens vi har sittet relativt rolig. Det er flere unge i klubben som kommer til å få sine sjanser utover høsten og tabellen viser at det er fryktelig jevnt. EIK staker ut kursen som klar favoritt. Bak suveren EIK er de to andre favorittene i gruppen, Klepp og Randaberg, som begge jakter opprykk. Vi ligger i puljen bak og her kan nok alt skje, spår Bjerga.

Som alltid er det enkelte spillere som forsvinner om høsten. Slik er det også i Hinna. Hovedtreneren gir en liten oppsummering.

- Martin Asserson reiser til Molde for å studere og siste kamp blir bortekampen mot Eiger. Tony Enow skal også reise til Oslo, men tidspunktet er noe uavklart enda. Lasse Schanche har siste kamp for oss borte mot EIK før avreise på videre studier i Bergen. Richard Osei er ute med røket korsbånd, Artemiy Voronkov er også skadet og er ikke forventet tilbake før om 4-5 uker. Lars Ueland Isachsen er på vei tilbake fra langttidsskade og vi håper å ha ham klar innen 2 uker, avslutter han.

Dermed er siste ord sagt i denne omgang. Vi håper å se deg på Hinna Stadion på torsdag. Som alltid speaker og kiosksalg. Forhåpentligvis klarer solbrune Hinna-menn å trylle fram en god porsjon med sambafotball i samme slengen. Kom å se selv klokken 20:00.

 -   

15. Serierunde

Wintershallbanen, klokken 20:00

Dommer: Jim Ivar Nystad (Lura IL)

 HINNAS TROPP

5. Mikal Mæle

6. Lasse Nordhus

7. Lasse Eik Schanche

8. Bendik Aarstad

10. Geir Olav Helgøy

11. Fredrik Fossmark

12. Kent Johnny Klungland

13. Mark Andre Peters Tønnesen

16. Torstein Helle Meling

20. Eivind Ovedal

22. Tony Montana

23. Cairo Lima

24. Arvin Gergerechi

25. Gaute Schei

26. Lars Vigeland

27. Martin Asserson

28. Thomas Enger Pedersen

30. Daniel Gjesteland


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter