oktober 2018

Storbyhuset 25/10 kl.20

Storbyhuset 25/10 kl.17-19.30

Komfortabel seier over Sunde

Hinna hadde til slutt få problemer med å slå bynabo Sunde torsdags kveld. Hinna ga seg ikke før det sto 4-0 på resultattavla.

Skrevet av Lars Isachsen den 15.06.2017

Etter en dårlig start på sesongen, har Hinna både resultat,- og spillemessig sett langt piggere ut. Foran torsdagens kamp mot Sunde lå laget fra kvernavik 4 poeng foran Hinna. Derfor var det svært viktig å dra i land 3 poeng, for å få kontakt med lagene på den midtre delen av tabellen. Den testen besto laget med glans.

Hinna tok kommando fra start. Sunde lå lavt, og hadde mer enn nok med å forsvare seg. Spesielt på Hinnas høyre side ble det skapt småfarligheter. Det var derfor ikke ufortjent at det var Hinna som tok ledelsen. Etter at Sunde hadde vært på en sjelden visit, kontret Hinna med Fredrik Fossmark. Han la en flott gjennombruddspasning til Artemiy Voronkov, som hadde fått tillit fra start i Cairo Limas fravær. Alene med Sunde keeper Kristian Stokdahl gjorde han ingen feil, og la ballen kontrollert oppe i høyre hjørne.

Mange hadde kanskje forventet at Hinna skulle fortsette å presse gjestene, men istedenfor inviterte Hinna bortelaget inn i kampen. Selv om Hinna hadde relativt god kontroll, fikk Sunde flytte laget opp på banen, og stresset Hinna til å gjøre feil. Hjemmelaget begynte å tape duellene på midtbanen, og som en konsekvens av det fikk Sunde en gyllen mulighet til å utligne. En Sunde spiller ble spilt igjennom alene med keeper Daniel Gjesteland, men sisteskansen gjorde en fin beinparade og hindret utligningen. Etter Sundes gigantsjanse, tok Hinna litt mer over, og fikk rodd ledelsen inn til pause.

Full kontroll etter hvilen

Sunde kom best i gang etter pausen. Selv om bortelaget ikke skapte noen spesielle farligheter, var det de som jaktet det neste målet. Derfor var det viktig at Hinna fikk den første scoringen. Martin Asserson kom inn etter pause for Eivind Ovedal. Førstnenvte ble etter fint veggspill spilt gjennom alene med keeper. Fra 5 meter var alt som gjensto avslutningen, men lysluggen ble forhindret etter å ha blitt taklet bakfra av en Sundeforsvarer. At det var straffet var det ingen som var i tvil om, men mange stusset kanskje på hvorfor dommer ikke dro opp en annen farge på kortet enn det gule. Uansett, straffespark og Gaute Schei gjorde seg klar. Han gjorde ingen feil, og dermed 2-0.

Her setter Mikal Mæle (nr. 5) inn 4-0 målet. (foto: Tor Anda)

Etter scoringen var det kun et lag på banen. Hinna spilte flott fotball, og gjorde svært få feil. Midtbanemaestroen Geir Olav Helgøy røyk som kjent korsbåndet i NM-kampen mot Austrått februar 2016. I september var han ferdig opperert, og tilbaketreningen startet i rekordfart i januar i år. Allerede mot Lura tidlig å vår fikk han fine første minutter, og i de seneste kampene har han spilt 60-70 minutt. Selv om han ikke er tilbake 100% enda, er det tidlig at hans ferdigheter har vært savnet. Og mot Sunde skulle endelig hans første scoring etter comebacket komme. Helgøy mottok ballen fra høyreback Lars Vigeland, og fra 18 meter plasserte han ballen bak en utspilt Stokdahl i Sundeburet. Fin scoring, og sikkert forløysende for spilleren selv.

4-0 kom ikke lenge etter, og denne gangen var det den nyvalgte kapteinen Mikal Mæle sin tur til å komme på scoringslisten. Ikke veldig annerledes fra 3-0 scoringen. Mæle fikk ballen fra Asserson, og plasserte ballen i det høyre hjørne. Finfin scoring også det.

I denne to mot en situasjonen ble det bare nesten for Mæle (t.v) og Voronkov. (Foto: Tor Anda)

Hinna kunne pyntet ytterligere på resultatet, men et kombinasjon av udyktighet og en god Sundekeeper gjorde at 4-0 sto seg tilslutt. Positivt var det også denne gangen at flere på benken fikk verdifull matchtrening, noe som er bra for å holde troppen så inntakt som mulig.

Alt i alt en fult fortjent seier til Hinna. Med unntak av den store sjansen Sunde hadde etter 1-0 scoringen, var seieren aldri truet. Hinna ser mer og mer solide ut for hver kamp, og begynner endelig å vise hva som bor av potensial i laget. I tillegg fortsetter laget å pynte på målforskjellen, og 14-2 på de siste tre kampene lar seg høre. Nå gjenstår en bortekamp mot Voll, og hjemme mot Buøy før Hinna tar en vellfortjent sommerferie. Vi går for full pott!

11. Serierunde

Wintershallbanen, ca 40 tilskuere

Dommer: Senthalan Sellathurai - Kunne gitt rødt kort ved straffesituasjonen, ellers ok.