oktober 2018

Ny seier etter målkalas
Hat-rick hero, Gaute Scei

Ny seier etter målkalas

Hinna hadde få problemer med å slå Solas toerlag fredag kveld. Laget stoppet ikke før det sto hele 1-7, og da var det spesielt en spiller som hadde markert seg i målprotokollen.

Skrevet av Lars Isachsen den 10.06.2017

Det var et Hinnalag med fornyet selvtillit som reiste til Sola for å fortsette den gode trenden. Hinna reiste uten Mark Tønnesen (ferie), Lars Ueland Isachsen (skade) og Richard Osei (skade). Hinna gjorde en endring fra forrige kamp. Eivind Ovedal var tilbake fra skade, og tok plass på høyrevingen, ellers stilte Hinna uforandret fra Rosselandkampen.

På en fin og grønn gressmatte var det likevel vertene som kom best i gang. Hinna var ikke påskrudd fra start, og en lang ball ble slått mot Solas hurtige spiss Tord Oftedal. Han kom alene med keeper Gjesteland, og gjorde ingen feil. En kalddusj for Hinna, og man kunne notere nok et mål av det unødvendige slaget i protokollen. Heldigvis skulle det ikke gå lang tid før bortelaget svarte. Fredrik Fossmark fikk ballen på venstesiden, og satte fart framover. Med to Solaspillere rundt seg valgte han fra rundt 16 meter å avslutte. Det viste seg å være et godt valg, da ballen seilte opp i krysset.

Hinna hadde god kontroll etter scoringen, og det var bare spørsmål om tid før 1-2 scoringen skulle komme. Både Fossmark, Ovedal og Cairo Lima hadde store sjanser til å avgjøre, men en god keeper, og stenge hindret scoring.

Ledelsen skulle uansett komme. Cairo Lima fosserte forbi to Solaspillere på høyresiden. Han la en førtifem graders pasning til Gaute Schei, som la ballen i venstre hjørne. Det skulle bare bli starten på en fin kveld for Schei.

Lagene gikk til pause med 1-2 til Hinna i en omgang hvor Hinna fort kunne ledet med mer.

Målorgi etter pausen

Hinna var opptatt av å få den første scoringen i den andre omgangen, slik at Sola ikke ble invitert inn i kampen. Sånn sett hadde Hinna lite å frykte, for det var kun et lag på banen etter pausen. Først ut var Gaute Schei som scoret sitt andre mål for dagen etter å ha fått ballen fra Eivind Ovedal. Deretter var det nevnte Ovedal sin tur til å få navnet sitt i målprotokollen. Hinna spilte seg fint ut bakfra, og en ball ble slått til høyreback Lars Vigeland som la et fint innlegg til Ovedal som styrt ballen i mål med hodet. Kun et minutt etter oppstp en merkelig situasjon. Solas ellers solide keeper skulle sparke ballen ut, men var uheldig å traff Ovedal i ryggen. Den ballen luktet Gaute Schei, som enkelt kunne score sitt tredje for dagen. 1-5 og kampen var punktert!

Hinna brukte anledningen til å la flere spillere få fortjent spilletid. Geir Olav Helgøy, Eivind Ovedal, Martin Ueland, Gaute Schei og Cairo Lima hadde gjort sitt for dagen, og ble erstattet av Arvin Gergerechi, Artemiy Voronkov, Martin Asserson, Tony Montana og Thomas Enger Pedersen. Det gorde ikke situasjonen lettere for Sola at Hinna byttet inn flere friske bein. Laget fortsatte å dominere og kontrollere kampen.

1-6 fikk Fredrik Fossmark æren av å sette, etter å pasning fra Artemiy Voronkov. Dermed hans andre scoring for dagen. Endelig punktum sto innbytterne for. Tony Montana fikk et innlegg fra venstre. Istedenfor å avslutte selv, var han uegoistisk og la ballen til Martin Asserson som enkelt kunne score sitt første mål for sesongen. Dermed endte kampen 1-7 i favær gjestene fra Hinna.

Oppsummert tar Hinna en fullt fortjent seier i en kamp seieren kun var truet i knappe 5 minutter. Hinna viser mer og mer framgang, og selv om motstanderen ikke hadde mye å stille opp med denne gang, scoret Hinna 7 flotte mål, og skapte i tillegg et flust med sjanser. Laget lot seg ikke stresse av at de fikk en tidlig scoring i mot, noe som har vært et av hovedproblemene denne sesongen. Nå venter tre tøffe kamper mot Sunde, Voll og Buøy før laget tar sommerferie. Selv om vi tar en kamp om gangen, er det ikke til å legge til skjul på at vi drømmer om å fullføre med tre seierer, noe som gjør at vi tar ferie med fem strake seierer og seks kamper uten tap. Jobben er opp til oss, men det er ingen tvil om at det er morsommere å være Hinnaspiller nå, enn for noen uker siden.

10. Serierunde

Sola Stadion, 50 tilskuere