oktober 2018

Storbyhuset 25/10 kl.20

Storbyhuset 25/10 kl.17-19.30

Endelig løsnet det!

Hinna tok i mot Rosseland til bunnkamp i 4. divisjon. Der var det aldri tvil om hvem som skulle stikke av med alle poengene.

Skrevet av Lars Isachsen den 01.06.2017

Hinna gikk ut i sin vandte 4-2-3-1 formasjon, og stilte uforandret for første gang på lenge fra Randabergkampen. Laget var sugne på å fortsette å sanke poeng etter en god kamp mot Randaberg sist. Og endelig skulle Hinna få hyll på byllen.

Innledningsvis var det ta og føle på stemning mellom lagene. Etter hvert tok Hinna mer over, og i det 17 minutt fikk Hinna sin første sjanse. En crosser ble slått over til Martin Ueland. Han kom alene med keeper fra skrå vinkel, backen gjorde ingen feil, og dermed 1-0 til Hinna. Bare minuttet senere kom Rosseland på en visitt på Hinnas venstreside. En Martin Ueland i gledesrus var litt for tøff i duellen, og en Rosselandspiller gikk i bakken. Dermed straffe, hvor Svein Arne Monsen gjorde ingen feil. Heldigvis brukte ikke Hinna lang tid på å riste av seg skuffelsen. Cairo Lima fosserte på høyresiden. Et innlegg ble slått mod Fredrik Fossmark, som i duell med keeper gikk seirende ut. 2-1 til Hinna, og kveldens 50 tilskuere kunne endelig puste ut etter noen hektiske minutter.

Kveldens første målscorer, Martin Ueland. (Foto: Per Thime)

Kampen roet seg ned, og Hinna trillet mye ball rundt et kompakt Rosseland lag. Like før pause hadde hjemmelaget en gigantsjanse ved Fredrik Fossmark, som plutselig fikk stå helt alene på 5 meter, men ballen gikk over. Lagene gikk dermed til pause med 2-1 ledelse i favør Hinna.

Full kontroll

Hinna fortsatte å trille mye ball også i andre omgang. Rosseland slet med å skape noe, og man kan knapt notere en eneste farlighet fra gjestene. Slik var det derimot ikke for hjemmelaget, som ved flere anledninger var farlig frampå. Først ut var Gaute Schei, som luktet en retur fra keeper på en lompe fra 20 meter. Men Rosselands sisteskanse gjorde opp for seg med en god redning. Like etterpå prøvde Mikal Mæle seg med et skudd fra 16-meter, men ballen gikk helt i stolperoten og ut. På dette tidspunktet begynte det å spre seg en frykt i Hinnaleiren om at ikke dette heller skulle bli Hinna sin dag. Det ble ikke mindre frustrerende når nok en gigantsjanse ble brent. Fredrik Fossmark fosserte framover, og sendte en strøken pasning til Cairo Lima som dessverre satte ballen midt på keeper.

Heldigvis skulle det gå godt til slutt. Hinna kom fint på venstresiden, hvor en fin pasning ble slått til innbytter Arvin Gergerechi som klemte til rett i tverrlegger. På returen var Gaute Schei på plass, og på hel volley hamret han inn 3-1. Lettelse i Hinnaleiren.

Resten av kampen handlet mest om et Hinnalag som kontrollerte kampen. Innbytter Mark Tønnesen var frisk, og var nære ved noen anledningger, men ikke nok til å overliste Rosselands gode keeper. Dermed endte kampen 3-1 til Hinna.

Oppsummert vinner Hinna fullt fortjent. Med unntak av straffen og et par dødballer hadde Rosseland lite å komme med. Selv om Hinna ikke spilte fantastisk, gjorde de akkurat det de måtte for å få 3-poeng. Tre fine scoringer, og fornyet selvtillit gjør av laget klatret på tabellen. Mange utmerket seg positivt idag, men for å trekke fram noen var både Bendik Aarstad og Sondre Risa solide. Framover var Fredrik Fossmark en trussel gjennom hele kampen. La oss håpe han er tilbake slik vi kjenner han best. Neste kamp er mot Solas toerlag. Det skal bli spennende å se om den gode trenden fortsetter.

9. Serierunde

Wintershallbanen