oktober 2018

Storbyhuset 25/10 kl.20

Storbyhuset 25/10 kl.17-19.30

25.10.18

Hederlig innsatts, men null poeng

Hinna har hatt en tung sesonginnledning, og reiste til Klepp for å vise seg fra en bedre side. Det gjorde de, men dessverre holdt det ikke til poeng.

Skrevet av Lars Isachsen den 12.05.2017

Hinna har underprestert innledningsvis, og står med fattige 4 poeng så langt. Laget har slitt med å finne nettmaskene, og har i tillegg ikke vist den gløden som gjør at laget fortjener å ta poeng. Den gløden var heldigvis tilstede mot Klepp, men heller ikke denne gang var marginene på Hinnas side.

Hinna gikk ut i en 4-2-3-1 formasjon, hvor flere unggutter fikk sjansen. Hele 10 spillere var ute med skade eller på reise, noe som må være ny rekord hvis man ser på de seneste sesongene. Likevel var det Hinnas som tok initiativet fra start. Et sprudlende Hinnalag sto høyt og presset Klepp til å gjøre feil. Det var derfor ikke ufortjent når Hinna tok ledelsen ved Gaute Schei. Martin Asserson fosserte på høyresiden etter fin frispilling. Han slo et innlegg på som endte på enden av 16-meteren. Der sto Schei klar og dro til på hel volley, og ballen gikk utagbart for keeper i mål.

Dessverre klarte ikke Hinna opprettholde trøkket etter scoringen. Istedenfor ble laget felt av en personlig feil på midtbanen som førte til at Klepp fikk et billig frispark. Der sto Sven Andre Kyvik klar, og lurte alle, inkludert keeper Daniel Gjesteland, og satte ballen i keeperhjørne. Ikke mange minuttene senere var Klepp igjen frampå. Denne gang på venstresiden, hvor en Klepp ving dro av Hinnas Martin Ueland. Sistnevnte taklet Klepp-spilleren hardt, men var klart først på ball. Dommer klarte likevel å blåse straffespark til stor frustrasjon i Hinnaleiren. Gjesteland reddet straffesparket, men kunne ikke gjøre noe med returen, og dermed hadde Klepp snudd kampen på kort tid.

Så oppsto en omdiskutert situasjon. Cairo Lima ble felt innenfor sekstenmeteren. Men av en eller annen grunn blåste hoveddommer for frispark, mens linjemannen, som var mer opptatt av å irrettesette Hinna-trener Richard Bjerga, ikke var på linja, og dermed ikke fikk bedømmet situasjonen. Frustrerende for Hinna. Frisparket var dog i en farlig posisjon, men Gaute Schei klarte ikke å utnytte situasjonen.

Dessverre hadde Hinna klart å rote bort ledelsen ved å gi bort to veldig billige baklengsmål. Lettere ble det ikke når Klepp gikk opp til 3-1, på det som igjen må karakteriseres som et mål som burde vært unngått. Lagene gikk derfor til pause med 3-1 ledelse til jærbuene.

Redusering ga håp

Hinna tok igjen initiativet etter pause, og fikk sin utligning da Arvin Gergerechi slo et innlegg fr høyresiden. Der dukket dagens kaptein Mikal Mæle opp og reduserte til 3-2. Hinna nektet å gi opp, og stanget mye imot. Klepp spilte rutinerte, og hadde muskler nok i forsvar til å hindre Hinna å trenge gjennom. Kampen bar generelt preg av en kamp som var ute av kontroll, hvor mange merkelige dommeravgjørelser ble gjort i begge ender av banen. Dette førte til at lagene framsto brukte mye energi på å krangle med hverandre og dommeren, hvor vi nok må være ærlige å innrømme at Hinna var verst.

Mindre frustrasjon ble det heller ikke da Klepp fikk et billig frispark på høyresiden. Mens en Hinnaspiller diskuterte med dommer, tok Klepp frisparket kjapt og kunne enkelt gjøre 4-2. Hinna var selvfølgelig også uenig i den situasjonen, men kunne lite gjøre. Klepps målscorer ble også skadet i samme situasjon, noe som også så alvorlig ut. Vi ønsker god bedring.

Naturlig nok mistet Hinna troen på 3-poeng, og resten av kampen handlet mer om å transportere inn 3 poeng for Klepp. Likevel skulle bortelaget lage ny spenning i kampen. Klepp hadde corner, og Hinna valgte å sattse og flytte opp flere folk. Det lønnet seg, da innbytter Torstein Helle Meling fikk ballen og fosserte over midtbanen før han slo en fin gjennombruddspasning til Erik Kahn. Alene med keeper gjorde han ingen feil, og dermed 4-3.

Minuttet senere kunne faktisk Hinna utlignet, men en annen junior og innbytter Herman Hovde var centimeter for kort til å nå ballen. Selv om dommer la til 6 minutter, klarte ikke Hinna å skape det helt store. Dermed endte kampen 4-3 i favør jærbuene.

Alt i alt føler vi oss litt snytt etter denne kampen. Marginene går ikke vår vei om dagen, og det gjorde det ikke denne gang heller. Likevel kan vi se tilbake på en kamp hvor alle ga 100% for første gang i år. Hvis vi teller opp hadde vi også 10 forfall, hvor flere var sentrale spillere. Med 5 juniorer i startoppstillingen, og 2 som kom inn, må vi kunne kalle det godkjent. Vi hater og taper, og erger oss over at vi står med kun 4 poeng så langt. Heldigvis taper og vinner alle mot alle i denne divisjonen, og avstanden opp er ikke veldig lang. Nå venter en ny treningsuke, samt en 17. mai feiring, før vi tar imot Midtbygden til ny hjemmekamp 19. mai. Vi lover seier!

4 - 3

6. Serierunde 2017

Klepp Stadion, ca 80 tilskuere

Dommer: Cecilie Ege - Svak, mistet totalt kontrollen på kampen. Fikk dog lite hjelp av sine assistenter.