oktober 2020

04.11.20

02.12.20

Liten justering på kampplaner

Ærede foreldre og spillere på Hinna G2005. Vi har en herlig gjeng både barn og foreldre rundt laget. Disse skal vi beholde så lenge som mulig. Vi gjør noen forbedringer rundt kampavvikling...

Skrevet av Nilsi Aarrestad den 28.04.2017

Vi har hatt et jevnt tilsig av spillere. Noen har sluttet/pause. Andre har kommet til.

Nå er vi 36-37 spillere fordelt på 3 stk. 7er-lag. Det fører til at vi fort er 4-5 innbyttere på kampene. Med så mange innbyttere er det vanskeligere å skape gode opplevelser. Kampene blir kaotiske. For lagledere handler det mest om å bytte spillere inn og ut. Mindre å skape glede og lære barna noe. 4-5 innbyttere gjør også at de stjeler mye fokus både fra trenere og hverandre. De følger ikke med på kampen når de står på sida. Føler seg mindre viktige, når de er så mange på benk. Og hver gang treneren gjør nye bytter, er det som om man må starte på ny. Spille inn et nytt lag. Det blir også mindre spilletid. Og i tillegg mye mer rokkering på posisjoner, som igjen forvirrer ungene.

Vi kunne kanskje ha meldt på et ekstra lag. Og det er kanskje noe vi vil gjøre til høstsesongen. Men da blir det enda værre med logistikk. En skade eller sykdom, så sliter plutselig laget. Dessuten har vi ikke god nok banekapasitet til å få plass til alle 7er-kampene våre.

Løsningen, iallefall på kort sikt, blir at 3 og 3 spillere pr. lag står over kamp. Vi ønsker å ha 9 spillere pr. kamp. 2 innbyttere er håndterbart. Da kan også trener gi tilbakemeldinger når spillere kommer av, eller innstrukser når de skal på. Barna får spille mer pr. kamp. Totalt sett blir det like mye. Men de får trene den dagen de står over kampen, slik at de lærer mer fotball enn de ellers hadde gjort.

Vi deler lagene i 4 jevne 3er-grupper. Total kvalitet på laget vil være ca den samme. Men de som er med på kamp vil oppleve at spille setter seg. Man får spilt på seg mer trygghet. Det vil gjøre spillet og opplevelsen bedre.

NB! Når lagkoordinatorer nå inviterer inn 9 spillere til kamp via spond, er det viktig at dere gir beskjed om dere kommer eller ei. Meld evt. forfall tidlig, slik at vi kan kalle inn en erstatter fra backupgruppa. Sykdomsforfall en time før kamp er altså ikke OK. Og om man ikke møter i det hele tatt, uten å gi beskjed er det bare veldig beklagelig.

Vi har meldt på 4 lag til Selvaag Bolig Cup en av de første helgene i juni. Håper alle får anledning til å bli med der. Siri kommer snart med påmeldingsinfo.

Så har vi Sør Cup i slutten av juni. Og før og innimellom alt dette vil det stort sett være 3 økter pr. uke med trening/kamp. Så alle får nok.

Nå håper vi på opptur, mindre kaotiske kamper og bedre opplevelser for alle.

Heia Hinna!