Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

januar 2020
ma ti on to fr
2 3 4
10 11 12
16 17 18 19
24 25 26
29 31
Hinnahuset 22/1 kl.20.15-21.30

22.01.20

Hinnahuset 23/1 19.30

23.01.20

Hinnahuset 27/1 kl.18

27.01.20

Hinnahuset 28/1 kl.18-19

28.01.20

Hinnahuset 30/1 kl.18-20.30

30.01.20


Hovedsamarbeidspartnere 

 


  

 

Viktige støttespillere

 

 

Seriestart 2017: - Bør kunne hevde oss blant topp tre

Seriestart 2017: - Bør kunne hevde oss blant topp tre

Vintertreningen er unnagjort, og seriestarten er rett rundt hjørnet. Bookmakerne har gjort satt sine odds, og Richard Bjerga har gjort siste finpuss av laget. Få reaksjoner fra Richard Bjerga og Eivind Ovedal, og les mer om lagets oppkjøringsperiode og staus før Eiger kommer på besøk.

Skrevet av Lars Isachsen den 27.03.2017

Det har vært en litt annerledes oppkjøring for Hinnas beste menn i 2017. Etter forrige sesong ga Jørn Øvrebø seg som hovedtrenere etter å ha styrt skuta med stil i flere sesonger. Inn har Richard Bjerga kommet, med en ny filosofi og ideer. Spillerstallen ser solid ut, og er forsterket fra i fjor. Mahamadou Yussif (pause), Espen Andersen og Johannes Hinna (Sola) er borte, mens Mark Tønnesen, Jørgen Hansen, Richard Osei og Patrick Nyarko er nye tilvekster. Evigunge Rolv Erik Arrestad gjør også comeback etter noen år med kosefotball. I tillegg har flere juniorspillere vist godt igjen på treningsfeltet, og flere vil nok få mye spilletid utover i sesongen. Troppen teller idag ca 24 spillere, hvor hospitantene ikke er medregnet. Med det ser laget bra ut foran sesongstarten.

Varierende prestasjoner 

Når en ny trener kommer inn, ønsker han naturlig nok å sette sitt preg på laget. Bjerga ønsker å se Hinna spille mer offensivt, og mange kan nok vente seg et litt annerledes Hinnalag i år enn tidligere sesonger. I vinter har vi spilt flere treningskamper med varierende resultater. Det hele startet i Randaberg Arena, hvor laget fikk seg en leksjon i kontringsspill, og ble hardt straffet for å stå høyt i banen. En svak prestajon over hele linjen, hvor Hinna tapte 3-0 mot Hana som utnyttet Hinnas personlige feil. Det var også Midtbygden, som vant 4-1 i sesongens andre treningskamp. Resultatet lyger nok noe, i det som var en jevn kamp, hvor Hinna ikke klarte å utnytte sjansene, samt nok engang ble hardt straffet på egne feil. Lysere ble det derimot mot Vaulen, hvor strandguttene ble slått 3-1. Oppturen fortsatte med 7-2 hjemme mot Havørn, før Madla som kjent ble slått i NM-kvalliken på imponerende vis. I alt har laget hatt en positiv kurve, og ny spillestil begynner å sitte.
 
Sverre Bjelland, i svart, har kjørt flere fysiske økter med laget i vinter.

Ny sesong for Ovedal

En som definitivt er klar for seriestart er Eivind Ovedal. Spilleren går nå på sin femte sesong totalt i Hinnadrakten. Ovedal ble hentet av tidligere trener Kjetil Hundhammar fra Frøyland i 2011, og var en av lagets viktigste spillere. Etter sesongen gikk turen til erkerival Vaulen, før han igjen tok turen tilbake i 2014. Familiesituasjon og skader har gjort at vi ikke har fått sett han like mye som vi hadde ønsket, men allerede i oppkjøringen er på det nærmeste antall treninger passert i forhold til ifjor. Hovedpersonen selv skulle ønske han kunne være med enda mer.

- Motivasjonen har alltid vært der, men det har ikke alltid vært like lett å få koordineringen til å gå opp til Hinnas fordel. Motivasjonen er fortsatt på topp, om ikke enda et lite hakk høyere. Nå håper jeg å opprettholde treningsoppmøte, selv om det kunne vært enda høyere om jeg hadde unnsluppet noen småskader i vinter. Det er hardt å eldres, smiler Ovedal.

Hinna har ikke ligget på latsiden i vinter, og gjennomførte fire treningsøkter i helgen for å unnagjøre siste finpuss foran seriestarten. Avslutninger, taktikk, og dødballer var noe av det som var hovedfokuset. Spillerne virker å være i god form, og er motiverte for å endelig komme i gang med alvoret. Ovedal er fornøyd med hvordan han og laget ser ut.

- Formen kjennes brukbar ut, med tanke på at jeg har vært litt småskadet siden Madlakampen og tidligere i vinter. Så lenge kroppen tillater det håper jeg at formen er hundre prosent til over påske. Oppkjøringen har passet meg veldig bra, hvor det har vært veldig god trøkk på treningsfeltet. Stemningen i laget er god, og gruppen støtter måten å spille fotball på. For meg er det en drøm med offensiv fotball, sier en fornøyd Ovedal, som forøvrig ser ut til å fortsette som vingback mot Eiger om han blir skadefri.

Tror på toppplasering

Som et av lagene som spilte 3. divisjon ifjor er Hinna tippet blandt topp fire av NordicBet. De har satt en odds på 7.00 for at Hinna revasjerer seg fra fjoråret, og tar turen opp til Regionsligaen igjen. Likevel er det mange tøffe lag i divisjonen, hvor spesielt Randaberg, Midtbygden og Rosseland ser forsterket ut, i tillegg til allerede solide lag som Eiger, Klepp og Egersund 2.

Hinna har uttalt en målsetning om topp fire. Selv har laget og Richard Bjerga ikke definert en målsetning, men det er ikke ingen tvil om at laget ønsker å være med å kjempe om de øverste plassene. Eivind Ovedal tror på en god sesong for Hinna.

- Laget har hatt en veldig fin og oppadgående kurve. Spill og relasjoner begynner å sitte godt, og med Madlakampen friskt i minne tror og mener jeg at vi bør kunne hevde oss oppe blant topp 3, avslutter en opptimistisk Ovedal.

LAG ODDS
Randaberg 3.40
Eiger 4.50
Midtbygden 6.00
Hinna 7.00
Klepp 7.00
Egersund 2 8.00
Sunde 14.50
Havørn 14.50
Rosseland 14.50
Hundvåg 25.00
Buøy 35.00
Hana 35.00
Voll 35.00
Sola 2 50.00

NordicBets tabell og oddstips

Tøff seriestart mot Eiger

Når serien sparkes i gang på fredag er det ikke hvilket som helst lag som kommer på besøk. Eiger har helt sikkert ambisjoner om å gjøre en god sesong etter nedrykket fra 3. divisjon ifjor. Laget ser med første øyekast noe svekket ut fra ifjor. Lagets kanskje viktigste spiller, Stian Sleveland har tatt turen til naboen Egersund, samtidig som laget har mistet flere av sine sentrale utenlandske spillere. Hele 8 spillere rapporteres å være borte fra laget siden ifjor. Eiger har derfor tatt opp flere yngre spillere, samtidig som de har forsterket med en ny keeper i Vitalik Artjomenko, midtbanespilleren Darius Jankauskas og Alexander Svanes. Eiger kan likevel vise til 2-2 mot Egersund i en treningskamp, hvor 2. divisjonslaget stilte tilnærmet toppet. Dog tapte de 1-5 mot Brodd i første NM-kvallikkamp. I den kampen ble også to Eigerspillere utvist, noe som gjør at vi nok møter et noe svekket lag grunnet karantene.

Godt å se Arne Martin Hagenes, til venstre, og Trym Abrahamsen tilbake på feltet.

Sist lagene møttes var i kretsmesterskapet i 2015 hvor Hinna vant 0-4 i Egersund. I den kampen brant også Hinna to straffespark, selv om kampen i seg selv var mer jevnspilt en resultatet viste. Nå skal Hinna forsvare det resultatet på fredag. Hinna har også til denne kampen litt forfall. Lars Ueland Isachsen går glipp av sin første kamp på ett år, og er sammen med Martin Ueland, Torstein Helle Meling og Thomas Enger Pedersen utilgjengelig pga reise. Richard Osei sliter framdeles med skade. Ekstra gledelig er det også å se at Geir Olav Helgøy er tilbake i troppen etter ett år på sidelinjen. Midtbanemaestroen som han selv kaller seg ble operert i høst for korsbånd- og meniskskaden han pådro seg ifjor vinter. Helgøy er tilbake i rekordtid, og har allerede rukket å få tilsammen 45 minutt i treningskampene i vinter. Selv om han nok ikke vil være hundre prosent klar før til sommeren, er han med i troppen, og aktuell for spill.

Hovedtrener Richard Bjerga gleder seg til seriestart. Han har store forventninger til Eiger.

- Eiger er en spennende motstander som er i favorittsjiktet i puljen vår. Lager har visst gode takter i treningskampene, og har en opp med fire seire, ett tap og en uavgjort. Ettersom laget tapte mot Brodd i NM, har de nok et sterkt ønske om å reise seg igjen. Vi kommer til å møte en motstander som ønsker å dominere banespillet og sette press tidlig, forteller Bjerga.

Hinna har ikke spilt kamp siden Madla ble beseiret, og sjefen ser derfor fram til å spille kamp igjen.

- For vår del som ikke har spilt kamper på to uker, blir det godt å komme i gang igjen med kamp. En utfordring blir det for oss som skal spille tre kamper på seks dager, og som dessverre ikke har en skadefri tropp. Vi får derfor se hvordan vi disponerer spillerne, og hvem som er klar til fredagen. Uansett, åpningskamp er åpningskamp, noe jeg tror gjør den helt åpen. Vi skal være forberedt og gjøre vårt ytterste for at poengene blir hjemme på Hinna, avslutter Richard Bjerga.

   -  

Kretsligaen 2017, 1. Serierunde

Wintershallbanen, 31. mars klokken 19:00

Dommer: Kjell Arne Lundin, Randaberg

HINNAS TROPP

 30. Daniel Gjesteland

5. Mikal Mæle

6. Lasse Norhus

8. Bendik Aarstad

9. Jørgen Hansen

10. Geir Olav Helgøy

11. Fredrik Fossmark

12. Kent Johnny Klungland

13. Mark Tønnesen

17. Hans Arne Haga

18. Patrick Nyarko

20. Eivind Ovedal

23. Cairo Lima

24. Arvin Gergerechi

25. Gaute Schei

26. Lars Vigeland

27. Martin Asserson

29. Erik Kahn


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter