Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

mai 2019
ma ti on to fr
2 3 4 5
8 10 11 12
13 15 16 17 18 19
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Hinnahuset 4/6 kl.20-22

04.06.19

Storbyhuset 5/6 kl.20-21

05.06.19

Hinnahuset 12/6 kl.18.30

12.06.19

Hinnahuset 19/6 kl.17

19.06.19

Hinnahuset 19/6 kl.17

19.06.19


Hovedsamarbeidspartnere

 

 

Viktige støttespillere

 

 

Videre til neste runde i høydramatisk kamp

Videre til neste runde i høydramatisk kamp

120 minutter, pluss straffer måtte til for å kåre en vinner i NM-kvalliken mellom Hinna og Madla. Tilslutt var det hjemmelaget som stakk av med videre avansement. Klikk videre for referat og kommentarer fra Richard Bjerga, samt video av jubelscenene.

Skrevet av Lars Isachsen den 17.03.2017

Mange pleier å si at "cup er cup" og da kan alt skje. Og det var nettopp det som var tilfelle i kampen mot Madla. Lagene trengte 120 minutter og straffesparkkonkurranse for å avgjøre hvem som skulle gå videre til neste runde i kvalifiseringen til NM. Heldigvis var det Hinna som trakk det lengste strået denne gang.

Hinna gikk ut i en 4-2-3-1 formasjon, hvor Eivind Ovedal tok plass i forsvaret for å få hurtighet mot raske Madla-spisser. Det skulle etter hvert vise seg å være et bra trekk. Kampen åpnet med et Hinnalag som nok hadde litt for stor respekt for motstanderen. Planen var å være kompakte de første minuttene, og og spille på liten risiko. Dette fungerte ikke helt etter planen, og Hinna ble etter 10 minutter straffet når en Madlaspiller fosset framover på hjørnet av 16-meteren. Mikal Mæle var uheldig å løp inn i Madlaspilleren. Dommer Cetintas kunne ikke gjør annet enn å blåse straffespark. Magnus Normann Aasjord gjorde seg klar, og valgte keeper Lars Ueland Isachsens høyre hjørne. Sisteskansen valgte motsatt hjørne, og dermed sto det 1-0 til bortelaget.

Hinna valgte etter målet å gjøre noen små justeringer på laget, og Hinna lignet mer seg selv etter det. Kampen jevnet seg ut, og Hinna kom lengre fram på banen, og spilte mer direkte. Etter 30 minutter spill får Hinna frispark i god posisjon. Frisparket ble klarert, og ballen endte opp hos Torstein Helle Meling som fra 30 meter sendte ballen i keeper Lars Sveingards venstre hjørnet. Melings første mål for Hinna var et faktum, og det på vakkert vis. Lagene var like langt, og troen på videre avansement økte for hjemmelagets del.

Resten av omgangen var jevn, og begge lag kunne notere seg for småsjanser. Madla hadde en stor mulighet på et frispark rundt drøye 25 meter. Ballen gikk i stolpen, og ballen endte hos en Madlaspiller som sto mutters alene foran mål. Dessverre for Madla var spillet allerede avvinket for korrekt offside. Lagene gikk dermed til pause med 1-1, i det som hadde vært en åpen førsteomgang.

Fantastisk langskudd

Andre omgang åpnet med et lite Madlapress, de sto litt høyere på banen, og prøvde å forhindre Hinna i å spille seg ut bakrfra. Likevel var det hjemmelaget som fikk omgangens første store sjanse. En Hinnaspiller brøt framover på Madlas banehalvdel, fra rundt 18 meter klemte han til, og kun en god redning fra Sveingard forhindret Hinna i å gå opp til 2-1.

Istedenfor var det Madla som fikk gå opp i ledelsen, og det kom mer eller mindre ut av ingenting. Hinna forsøkte å spille seg ut på venstresiden, men var uoppmerksomme og udyktige noe som gjorde at Madlas Thomas Leidland valgte å utnytte at Hinna og keeper Isachsen sto høyt på oppe på banen. Han klemte til fra rundt 30 meter, og ballen gikk i mål. God prestasjon.

Etter målet måtte Hinna fram på banen, og Madla la seg litt mer bakpå. Det gjorde at Hinna igjen tok litt mer over, og spilte på høyere risisko. Begge lag hadde små muligheter til å score, og Madla var også nære ved å få et straffespark. Dommer Cetinitas så noe ingen andre klarte å se, og dømte straffespark etter en duell på en corner. Heldigvis for Hinna hadde assistentdommer en annen oppfating av situasjonen, og sammen annulerte de avgjørelsen.

G-16 spiller debuterte

Cairo Lima fra G-16 laget vårt har trent litt med oss i vinter. En spiller Richard Bjerga har stor tro på, og som allerede har rukket å notere seg for en scoring mot Midtbygden. På Madla fikk han sine første minutter for Hinna i offesiell kamp. Han gikk inn på topp, og var et konstant uromoment.

- Jeg kjenner godt til Cairo etter å ha trent han ifjor. Han har et enormt potensial, noe guttene på laget allerede har blitt vitne til. Vi trengte å få litt nye krefter på topp, og hurtighet, da passet det å sette inn Cairo på det tidspunktet, forteller Richard Bjerga.

I det 88. minutt fikk Hinna muligheten, da laget fikk frispark i god posisjon. Ballen ble slått hardt inn, og traff en uheldig Madlaspiller, og dermed 2-2 til stor jubel i Hinnaleiren. Madla hadde en stor mulighet på overtid, men Isachsen og Hinnaforsvaret fikk avverget. Dermed ebbet det ut med 2-2, og lagene gjorde seg klar til ekstraomganger.

Soloprestasjon av Mæle

Foran ekstraomgangene fikk vi instrukser av Bjerga om å tørre å fortsette å spille og kjøre på. Vi hadde ingenting å tape. Dette inspirerte guttene, og ga dem økt tro på at dette var Hinnas dag. Etter 99 minutter spilt fosserte Mikal Mæle framover på banen. Madlaforsvaret var åpent, og Mæle hadde muligheter til å spille både Jørgen Hansen og Fredrik Fossmark, men noe overraskende fortsatte han framover, og plasserte ballen på vakkert vis i venstre hjørnet. 3-2 til Hinna. Like etterpå var det Jørgen Hansen sin tur, da han ble spilt alene med keeper. Dessverre ble ballen plassert hårfint utenfor. Resultatet sto seg ut omgangen.

Naturlig nok styrte Madla det meste av spillet i andre ekstraomgang, uten å skape de store farlighetene innledningsvis. Etter 108 minutter spill fikk likevel Madla sin utligning. Fra skrå vinkel trodde alle at en Madlaspiller skulle legge inn, istedenfor skjøt han et hardt skudd som vaklet, noe som gjorde at Isachsen måtte slå ballen til corner. På den påfølgende corneren ble ballen klarert ut, men Madla fikk ballen inn i 16 meteren igjen, hvor Bård Ledaal tuppet inn 3-3 mot gamleklubben. Det ble det siste som skjedde av betydning i ekstraomgangene. Trøtte bein og hoder, og lagene gjorde seg klar til straffesparkkonkurranse. 

Hinna sendte ut Fredrik Fossmark, Bendik Aarstad, Thomas Enger Pedersen og Gaute Schei som alle satte ballen konkludert i mål. Det gjorde ikke Madlas Lars Marvik og Jakob Storhaug, og dermed vinner Hinna 4-1 og 7-4 sammenlagt. Jubelen kunne slippes løs, se selv i videoen under. 

Fornøyd med bredden

Dermed fortsetter den fine utviklingen for Hinnas del. Selv med mange forfall gjør Hinna en god kamp. Solide defensivt, samtidig som vi putter 3 fine mål. Trener Richard Bjerga var stolt etter kampen. 

-Før kampen sa jeg til guttene at jeg følte meg helt sikker på at dette skulle bli vår dag. Vi gjør i alt en god kamp, og kjemper og står på. I tillegg viser dette at vi har en fin bredde i laget, forteller han. 

Likevel var det flere grunner til at treneren pustet lettet ut når seieren var i boks. 

-Vi visste at det ikke var lenge igjen før lyset på banen gikk av, da hadde Hinna fått arrangementfeil, noe som hadde resultert i omkamp. Dette visste ikke guttene noe om, og derfor var det viktig at vi klarte å avgjøre straffesparkkonkurransen tidlig, avslutter Bjerga. 

Dermed er Hinna videre til andre kvalifiseringsrunde. Hvem som blir motstander er enda ikke klart, men første runde skal være ferdigspilt innen 31. mars. Neste kamp for Hinna er serieåpning mot Eiger. Nå har Hinna to uker med treninger før den kampen, inkludert en treningshelg i neste uke. Mye spennende som skjer i Hinna for tiden..

 

  -   

Kvalifisering NM 2017

Wintershallbanen, ca 80 tilskuere

Dommer: Sabri Cetintas - Deler ut et par billige frispark, ellers godkjent

LAGOPPSTILLING: 4-2-3-1

 


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter