oktober 2018

Storbyhuset 25/10 kl.20

Storbyhuset 25/10 kl.17-19.30

Bildekavalkade fra årets sesong

Oppsummeringen av årets sesongen gjøres i år gjennom bilder. Vi har prøvd å samle noen av årets bilder som på best mulig måte oppsummerer nedrykksesongen 2016.

Skrevet av Lars Isachsen den 07.11.2016

Noen uker har gått siden teppet for årets lokalfotball gikk ned. Det gikk ikke helt slik Hinna ønsket og hadde håpet på i årets sesong. Vi kjører igang med vår årlige oppsummering av sesongen, som dessverre besto av flere nedturer enn oppturer.

Geir Olav Helgøy og Johannes Hinna var de spillerne det kanskje knyttet seg mest forventninger til denne sesongen. Dessverre røk Helgøy korsbåndet i NM-kampen mot Austrått og mistet hele sesongen, mens Johannes Hinna fikk hele vårsesongen spolert pga en leddbåndskade.

Selv om laget avanserte til 3. kvalikkrunde i cupen, ble det tap for Vardeneset i en tett og jevn batalje. Dessverre røk drømmen om spill mot Viking også i år.

Etter en så-som-så oppkjøring, med to tap, to seire og en uavgjort, var denne gjengen klar for comeback til 3. divisjon.

Seriestarten mot Frøyland gikk ikke helt som Mustafa Behi og Hinna ønsket. Det hele endte med 4-1 tap.

Nedturen fortsatte for Hinna og Martin Ueland. Etter 3 spilte kamper var fortsatt Hinna ikke i nærheten av poeng. Her borte mot Vard Haugesund 2.

Selv om det var spillemessig framgang både mot Ålgård og Randaberg, ble det knepne tap mot begge "opprykksfavorittene".

Etter 7 strake tap, kunne endelig Hinna innkassere årets første trepoenger. Artemiy Voronkovs to nettkjenninger var nok til å senke Vardeneset.

Hinna hadde begynt å vise bedre takter, og var kun to minutt ifra å senke en av årets overrakelser Brodd hjemme på Midjord. Dessverre måtte laget ta til takke med ett poeng.

Hinna var absolut på høyde med både Bryne 2 og Staal Jørpeland som endte som serieleder. Dessverre endte det med ett-målstap mot begge lag. Her fra oppgjøret mot serievinnerne.

Vårsesongen ble avsluttet med to solide seire mot Odda og Frøyland. Det ga optimisme foran høstsesongen, og beviste at laget hadde noe i divisjonen å gjøre.

Hinna brukte sommeren godt, og spilte treningskamp mot selveste Viking, på Viking Stadion. En god opplevelse for de involverte Hinna guttene, og laget kom også ut fra kampen med æren i behold, selv om det ble 5-0 til det utskjelte Tippeligalaget.

Erik Johannessen kunne se seg fornøyd med starten på høstsesongen. Et sterkt uavgjortresultat borte mot Åkra, og ny seier mot Vard Haugesund 2 var resultatetene. Ekstra deilig syns nok Johannesen det var at laget nå hadde to strake kamper uten å slippe inn mål.

Ny knusende seier over Riska, gjorde at Hinna virkelig begynte å melde seg på blande lagene midt på tabellen. Kunne de røde bli høstens store overraskelse?

..dessverre ikke. Istedenfor ble det stikk motsatt. Klare tap mot Brodd, Randaberg og Haugesund 2, samt knepne og ikke like fortjente tap mot Sandnes Ulf 2 og Ålgård gjorde at Hinna bare måtte konstatere at laget måtte kjempe om å unngå å komme sist.

Tap ble det også mot Bryne 2 og Staal Jørpeland. Høsten ble ikke slik mange hadde håpet på sett med Hinna øyne. Her scorer Fredrik Fossmark på straffe mot Brodd.

Hinna hadde satt seg i en situasjon hvor de måtte ha poeng borte mot Odda i siste seriekamp. Det maktet ikke Hinna, og dermed endte laget sist på tabellen.

Etter sesongen ble det klart at Jørn Øvrebø, til høyre, gir seg som trener for A-laget. Øvrebø takker for seg etter 5 år som trener for A-laget. Fantastisk innsatts og person!

Dessverre ble det altså jumboplass for årets Hinna lag. Selv syntes vi kanskje ikke det er fortjent, og at vi har hatt mye marginer imot, og fortjent mer enn hva vi har fått av poeng. Men tabellen lyver ikke, og laget må forbedre seg kraftig for å hamle opp med lagene i neste års 4. divisjon. Ny trener skal inn, og nye spillere vil garantert dukke opp. Det er med andre ord en spennende tid Hinna går inn i, noe som gir grunn til optimisme.

Spillerne har nå fotballfri, men ligger ikke helt på latsiden av den grunn. Laget kjører to økter i uken med innefotball. I tillegg skal årets botkasse tømmes til helgen, noe spillerne har høye forventninger til.

Årets ditt og datt

Best på børs: Lars Ueland Isachsen