oktober 2018

Hinnahuset 24/10 kl.17.30-19.30

24.10.18

Nytt tap mot Staal

Hinna hadde lite å stille opp med når Staal gjestet Hinna lørdag formiddag.

Skrevet av Lars Isachsen den 19.10.2016

Hinna hadde forrige uke en tung uke. Først gikk laget på et stortap som ikke egner seg på trykk mot et godt Bryne 2 lag. Deretter skulle tapet revansjeres mot overraskelseslaget Staal Jørpeland, som med seier ville være sikre videre spill i neste års 3. divisjon.

Hinna var tvunget til å gjøre noen forandringer på laget. Henry Lohne er ferdig i Hinna i denne omgang etter å ha reist til militæret. Eivind Ovedal var skadet, og Bendik Aarstad sonet for et feil idømt rødt kort mot Bryne 2. Derfor gikk Mustafa Behi inn på midtbanen sammen med Mikal Mæle, mens Lars Vigeland gikk inn i midtforsvaret.

Etter å ha sluppet inn mange mål både mot Brodd og Bryne 2, gikk Hinna ut lavt fra start. Ingen av var spesielt farlig frampå de første minuttene, og det kom ganske ut av ingenting at Staal tok ledelsen. Litt misforståelser i Hinna forsvaret gjorde at en Staalspiller fikk stå helt alene og legge ballen i mål. Ikke senere var Staal frampå igjen, etter at Lars Ueland Isachsen hadde gitt retur på et skudd, men keeperen fikk avverget egen retur. Samme mann kom igjen i fokus senere i omgangen, hvor han gikk hardt inn mot Staalspiller Andri Juliusson i straffefeltet, men sisteskansen var først på ballen, og da gjorde dommeren det rett i å ikke dømme straffespark.

Hinna var også frampå og hadde noen farlige sjanser mot slutten av omgangen, men det var som det stort sett har vært i høst, mye stang ut og nesten-mål. Lagene gikk uansett til pause med en ettmålsledelse til bortelaget.

Det tok ikke mange minuttene av andreomgangen før gjestene skulle mer eller mindre punktere kampen. En Staalspiller ble spilt gjennom alene med keeper, og satt ballen mellom på beina til Isachsen og i mål. Dermed gikk mye av luften ut av Hinna, og Staal kontrollerte mer eller mindre inn resten av omgangen. Men Jørpelandslaget hadde ikke scoret sitt siste mål for dagen. Laget spilte seg alt for lett fri på Hinna høyreside, og en ball ble slått førtifem grader inn hvor Juliusson fikk sin revansje mot Isachsen. Dermed 0-3, og kampen var avgjort.

Johannes Hinna skulle likevel få inn en redusering for et tappert Hinna. Mikal la en fin pasning til Hinna, som på lekkert vis plasserte ballen i hjørnet til Staals keeper Mæle. Dessverre var derimot Staal nærmere en ny scoring en Hinna en ny redusering. Bortelaget kom alene med keeper ved to anledninger, men klarte ikke å omsette sjansene i mål.Dermed endte oppgjøret med en fortjent 3-1 seier til Staal.

Oppsummert var dette et oppgjør preget av to lag som hadde forskjellig å spille for. Hinna har for lengst rykket ned, mens Staal kun trengte to poeng for å sikre videre spill i 3. divisjon neste år. Hinna har den siste tiden slitt, og kjempet mye i oppoverbakke. Vi føler vi har blitt hardt straffet, samtidig som vi må innse at vi per dags dato ikke er i nærheten av å være gode nok for denne divisjonen. Nå venter en kamp før sesongen er ferdigspilt. Det er duket for jumbo oppgjør i Odda, hvor Hinna virkelig må bite tennene sammen og gjøre jobben for å ikke risikere å havne aller sist. Det blir en helt annen kamp, hvor Hinna er toppmotiverte for å vise seg fra en bedre side, og hente inn årets siste 3-poeng. Det begynner å bli lenge siden sist nå..

Spillerbørs finner her.

Tøff duell (Foto: Strandbuen)