november 2020

01.12.20

20.12.20

Ove Helgesen Trophy

Ove Helgesen Trophy er en ny invitasjonsturnering for G13 og G14 som har gode lag fra inn- og utland. En meget god turnering som lovet bra for oss men som endte med en 5.plass til slutt.

Skrevet av Bjørghild Hamre den 15.08.2016

Ove Helgesen Trophy er en ny invitasjonsturnering for G13 og G14 som arrangeres av FK Fyllingsdalen på Varden Idrettspark i Bergen. Arrangaøren hadde lagt mye arbeid ned i organiseringen rundt turneringen. Overnattingen var på bra hotel (Quality Edvard Grieg) og busstransporten mellom hotellet og idrettsparken var godt organisert. Maten var god, banene og oppvarmingsfasiliteter var gode, garderober med frukt og drikke før kampen var bra, vertskapet var hyggelige og imøtekommende og, ikke minst, motstanderne var meget spennende. Malaga fra Spania og Fulham fra England trenger ikke nærmere presentasjon. I tillegg stilte Brann, Viking og Team Sunnhordaland med tilnærmede kretslag.

Litt synd da at vi i denne turneringen ikke fikk tatt ut potensialet vårt. Den ene spilleren etter den andre måtte gi seg med skader og mot slutten av turneringen var vi nede på minstemål av tilgjengelige spillere.

I forkant av turneringen hadde vi som vanlig spillermøte og gikk gjennom målsettingene for turneringen.

Fasilitetene fra arrangøren var gode med frukt og drikke i garderobene.

Sportslig så var første kamp mot Fulham en ok forestilling fra vår side. Det var 0-0 til pause og selv om Fulham (med flere engelske landslagsspillere på laget) hadde ballen mest så kontrollerte vi bra og kom til gode sjanser. Like etter pause fikk vi et billig straffespark mot oss og Fulham festet grepet. Vi tapte 3-0 men viste gjennom kampen at vi holdt nivået til våre mer meritterte motstandere.

Senere på kvelden var det kamp mot Fyllingsdalen FK. Dette var ingen spesielt god kamp fra vår side og resultatet ble 1-1.

Tidlig neste morgen spilte vi mot Viking/kretslaget. Etter å ha ledet 1-0 så endte kampen med tap 2-1. Med flere av våre sentrale spillere ute så var dette en bra forestilling med helhjertet innsats og som godt kunne endt uavgjort. Vi hadde ytterligere to kamper denne dagen, mot Follo og FK Fyllingsdalen (igjen). Begge endte med 1-0 seier til Hinna men med stadig flere spillere på skadelisten, pøsende regnvær og aggressive myggsvermer rundt banen så måtte vi mobilisere krefter fra langt nede i kjelleren. Men oppmuntrende å se at de spillerne som kom inn tok vare på sjansen og laget presterte bra med nye spillere i uvante posisjoner.

Avgjørende plasseringskamp var mot KFUM Oslo. Det ble 0-0 etter ordinær tid og straffekamp måtte til for å skille lagene. Keeper Markus hadde en stor turnering og tok det med seg inn i straffekampen med avgjørende redninger.

Marcus F tok vår siste straffe og avgjorde i vår favør.

Forholdene tatt i betraktning så var vi noenlunde fornøyd med 5.plassen i turneringen. Vi satte pris på å bli invitert til denne turneringen og spillere og ledere var godt fornøyd med opplegget rundt. Arrangøren har all ære av en godt gjennomført turnering......og Hinna G02 kommer sterkere tilbake.

Resultater:

Fulham - Hinna 3-0

Hinna - FK Fyllingsdalen 1-1

Viking (Rogaland kretslag) - Hinna 2-1

Hinna - Follo 1-0

Hinna - FK Fyllingsdalen 1-0

Hinna - KFUM Oslo 5-4 etter straffer (0-0 ordinær tid)