oktober 2018

Hinnahuset 24/10 kl.17.30-19.30

24.10.18

Målløst mot Åkra

Hinna spilte 0-0 borte mot Åkra i første høstkamp. En kamp som inneholdt det meste, og på ingen måte var en kjedelig kamp, selv om ingen av lagene maktet å finne nettmaskene.

Skrevet av Lars Isachsen den 09.08.2016

Oppladningen kunne vært bedre for Hinnas del. Ufyselig vær, og mye sjø over Boknafjorden gjorde at flere spillere var litt shaky under oppvarmingen. Hinna skulle likevel riste av seg sjøsyken, og gjorde en god forsvarsskamp.

Hinna gikk ut i sin vante 4-4-2 formasjon, hvor noe overraskende Martin Ueland tok høyrevingen. Mikal Mæle var supsendert, og dermed dannet Henry Lohne og Martin Asserson midtbaneduo.

Hinna var ikke påskrudd fra start, og i sidevinden var det Åkra som tok kommando. Kampens første sjanse kom ved hjemmelagets Holko, som fra skrått hold ble spilt alene med keeper. Skuddet ble imidlertidig reddet av Lars Ueland Isachsen. Kun minutter senere fikk Hinna en stor mulighet på kontring, hvor Artemiy Voronkov tilslutt fikk stå helt alene, men Åkras gode keeper avverget.

Selv om Åkra i perioder hadde et visst press på Hinna, forsvarte bortelaget seg godt, og hadde flere muligheter på kontringer, samt et par frispark i gode posisjoner som ble misbrukt. Hjemmelaget på sin side hadde flere halvsjanser, hvor spesielt nevnte Holko var et uromoment. Likevel gikk lagene til pause med 0-0, noe begge lag virket å være greit fornøyd med, ettersom været denne omgangen gjorde at det var vanskelig å spille god fotball.

Billig straffespark

Hinna gikk uforandret ut til andre omgang. Åkra hadde fortsatt et lite grep om kampen, selv om Hinna også hadde mye ball, og forsøkte å spille ut Åkra forsvaret. I det 50. minutt kom Mustafa Behi inn for Lasse Eik Schanche. Kun to minutter senere var Behi uheldig å fikk et knallhardt skudd i armen innenfor sekstenmeteren. Dommeren valgte etter hvert å blåse straffe, noe som med Hinna-øyne ble sett på som litt strengt. Hjemmelagets Jakob Rasmussen gjorde seg klar, og plasserte ballen til høyre for Isachsen. Sisteskansen gikk rett vei, og avverget straffen til stor jubel i Hinnaleiren.

Hinna fikk et lite boost av strafferedningen, og begynte for alvor å øyne 3-poeng. I det 55. minutt var Henry Lohne farlig frampå, men skuddet gikk en drøy meter til side for mål. Minuttet etter var igjen bortelaget frampå, og omgangen største mulighet kom ved Voronkov som traff tverrlegger. Gaute Schei var bare marginer ifra å legge returen i mål.

Pedersen debut

Etter 66 minutter spilt fikk Hinna et mål annulert for offside, noe som i ettertid så ut som en korrekt avgjørelse fra linjemannen. Positivt var det at nysigneringen Thomas Pedersen fikk sin debut, og gjorde sine saker bra i en kamp det var vanskelig å komme inn i. Han fikk også møte flere kjente fjes, ettersom han i flere år har spilt for klubber i Haugesundområde.

Åkra tok over litt igjen, og hadde flere små-sjanser som Isachsen tok seg greit av. Mot slutten hadde begge lag store sjanser til å avgjøre kampen, og først ut var Hinna, men Åkra-keeperen gjorde en god redning. Like etterpå kom Holko alene med keeper, men ballen gikk i krysstanga og langt over. De siste minuttene var Hinna tydelig stresset, og Åkra presset på for en avgjørende scoring, men Hinna forsvarte seg godt, og klarte å avverge scoring. I kampens siste minutt trodde mange at Åkra igjen skulle få straffe, men dommer blåste korrekt for filming, og bortelaget kunne puste lettet ut.

Erik Johannessen, til høyre, var brukbart fornøyd med ett poeng. (foto: Tore Fjermestad)

Dermed endte det med poengdeling i en kamp hvor begge lag hadde store sjanser. Alt i alt kan vi si det var fortjent med 1 poeng til hvert lag, selv om Åkra nok er mest misfornøyde. Positivt at Hinna endelig holdt nullen, og fikk en god åpning på høsten i en vanskelig bortekamp. Åkras bestemann Kristoffer Stava oppsummerte kampen til Haugaland nytt slik.

– Vi møtte et lag som var mye bedre. Vi var heller ikke helt på i dag, så da klarte vi ikke å score flere mål en de. Hinna fikk kampen i sitt spor akkurat som de hadde planlagt og da ble det som det ble. Det er skuffende så klart, men vi har flere sjangser, oppsummerer han.

Neste kamp for Hinna er nå mot Vard Haugesund 2 neste mandag. Hinna har litt å revansjere etter vårens begredelige forestilling.                 HINNA

ÅKRA

HINNA

15. Serierunde, 3 divisjon avd 06

Åkra Stadion, klokken 19.00

Tilskuere: Ca 80

Dommer: Cosmin Dima - Burde vist ut Christian Holko for dårlig oppførsel, samt tvilsom straffe. Ellers god dømming!

Hinna: 4-4-2

30. Lars Ueland Isachsen