oktober 2018

Storbyhuset 25/10 kl.20

Storbyhuset 25/10 kl.17-19.30

25.10.18

Ovedal suser sikret seieren mot Frøyland

I vårens siste seriekamp tok Hinna imot Frøyland. Det resulterte i tre nye fortjente poeng.

Skrevet av Lars Isachsen den 29.06.2016

Hinna har de siste ukene vist fin utvikling, noe som også har gitt resultater. Idag var det duket for vårsesongens siste seriekamp, hvor Frøyland sto på andre banehalvdel. Hinna møtte jærbuene til årets første seriekamp tidligere i vår, hvor Hinna fikk grisebank 4-0. Dagens oppgjør skulle derimot bli langt jevnere, og det ble spenning til siste slutt.

Bendik Aarstad har vært solid under hele vårsesongen, men var ikke tilgjengelig mot Frøyland på grunn av reise. Derfor ble Henry Lohne flyttet ned på stopperplass. Lasse Eik Schanche var også bortreist, og inn kom Mustafa Behi.

Lite å melde om innledningsvis av kampen. Etter hvert tok Hinna mer og mer over, og skapte flere sjanser som Frøylandkeeperen plukket. Hjemmelaget nektet gjestene å skape det store, og mye av spillet skjedde på midtbanen i den første omgangen. Likevel var gjeste farlige på corner, og fikk også et mål annulert når en Frøylandspiller var litt for tøff i en duell.

Frode Amdal gjorde en god figur første del av omgangen, men måtte byttes ut med skade midtveis. Inn kom Eivind Ovedal, som tok plass på topp, mens Fredrik Fossmark gikk ned på midten.

Så var det Martin Asserson sin tur til å teste keeper med et hardt skudd, men også denne fikk keeper avverget. Det gjorde han også da Mikal Mæle prøvde å plassere et skudd fra drøye 10 meter.

Istedenfor var det bortelaget som tok ledelsen. Hans Kristian Håland fikk noe enkelt slå inn til en umarkert Johannes Vagle som headet jærbuene i føringen. Det ble også eneste scoring, og dermed gikk lagene til pause med en ledelse til gjestene, noe de skal være godt fornøyd med ut ifra sjanser og spill.

Tok føringen

I pausen ble vi enige om å gå ut å ta kommando fra start. Den planen fungerte og Hinna styrte alt i andre omgang. Først ut var Eivind Ovedal som kom alene med keeper, men der viste sisteskansen klasse og fikk gitt retur. Målet var åpent, men returen fra Ovedal traff en Frøylandspiller og gikk til corner. Deretter prøvde både Martin Ueland og Artemiy Voronkov seg fra lengre hold, men ballen ville ikke i mål.

Tilslutt fikk hjemmelaget endelig hyll på byllen. Artemiy Voronkov ska inn fra høyre og la inn til Gaute Schei som la ballen fint i mål. Og den høyreste spissen, som virkelig har begynt å finne målformen var ikke ferdig med det. Minuttet senere kom et innlegg fra høyre, som Schei på fint hvis headet i mål, men linjemann vinket av for offside.

Hinna skulle likevel gå i føringen, da en Frøylandforsvaret var uheldig med mottaket, noe som sendte Artemiy Voronkov alene med keeper. Der gjorde han ingen feil, og plutselig var kampen snudd.

Dommer i fokus

Dommerne har ikke for vane å få spalteplass i våre referater, men denne gang kan man ikke la være. Dessverre klarte dommer Khalil Karrouch nok engang å komme i fokus med et ekstremt markeringsbehov noe som skapte frustrasjon hos begge lag. Hardest gikk det ut over Hinna, som bådro seg flere gule kort for det dommeren mente var usportslig opptreden, og rene forseelser. I tillegg ble det flere stopp i spillet, hvor blant annet Mikal Mæle fikk streng beskjed om å brette opp sokkene sine (!). Selv om man etter 3 poeng ikke bør se for mye tilbake på dommerens prestasjoner, er det ikke til å legge til skjul på at det er frustrerende når lista blir lagt så lavt at det er vanskelig å spille fotball. Spesielt når reglene for karantene er så strenge, noe som gjør navnte Mæle må stå over neste kamp.

Mikal Mæle var lite poplær hos dommer Karrouch, men svarte med 2 assist. Her fra kampen mot Frøyland tidligere i vår. (Foto: Frøylandil)

Det som derimot ikke var dommerens feil var reduseringen til bortelaget. Nok engang fikk gjestene spille seg alt for enkelt fri på Hinnas høyreside. Det sendte Anders Haugen alene med keeper, hvor han plasserte ballen fint i hjørne. Nok ett slag i trynet for Hinna, som virkelig følte de hadde kampen inne i sitt spor.

Ex-Frøylandspiller matchvinner

Etter scoringen var Frøyland aggresive, og øynet håp om 3-poeng. Men Hinna ridde av stormen, og fikk igjen flyttet opp laget. Etter 87 minutt falt avgjørelsen. Mikal Mæle dro med seg ballen framover. Skuddet ble blokkert, og ende opp hos Eivind Ovedal, som har flere sesonger i Frøylanddrakten på CV-en. Han hamret ballen via tverrlegger, og sendte Hinna til himmels.

Hinna spilte de siste minuttene disiplinert, noe som førte til at gjestene ikke fikk satt inn en sluttspurt. Dermed endte det med 3-poeng i en morsom og underholdende andre omgang.

Oppsummert tar Hinna en vellfortjent seier. Første omgang bølget begge veier, mens det i andre omgang var Hinna som dominerte. Hinna kan dermed innkassere sin andre strake seier på under en uke, og ta sommerferie med 10 poeng. Selv om vi poengmessig er langt ifra fornøyd, har likevel laget vist stor framgang, og bevist at Hinna blir et lag å regne med til høsten. Nå venter noen uker med sommerferie, før laget igjen samles 21. juli. Da starter oppkjøringen til første "høstkamp" borte mot Åkra 8. august.

HINNA

FRØYLAND