desember 2018

18.12.18

Hinnahuset 20/12 kl.18-22.30

20.12.18

Klarte ikke ta poeng mot serielederen

Hinna kjempet godt, og sto lenge imot, men måtte tilslutt kapitulere mot Staal. Det kunne likevel fort endt annerledes.

Skrevet av Lars Isachsen den 20.06.2016

Slik det ofte har vært i år, hvor lag utenfor Stavanger byr opp til "fulle" tribuner, var det også når Hinna gjestet Staal på Jørpeland søndag ettermiddag. Hjemmelaget har virkelig overrasket i årets sesong, og lå foran kveldens kamp på toppen av tabellen. Det posisjonen befestet de.

Hinna tok overraskende kommandoen fra start. Det tok ikke mange minuttene før kampens første målsjanse kom. Fredrik Fossmark ble spilt gjennom, og fikk avsluttet fra kross hold, men avslutningen var for svak. Gjestene fortsatt å ha mest ball, og trøkke Staal, men målene uteble.

Istedenfor tok Staal mer og mer over. Først løsnet en Staal-spiller av et skudd som Isachsen fikk fistet til corner, deretter var en annen Staal-spiller mer eller mindre alene med keeper, men ballen gikk utenfor. Hjemmelaget slet med å sette inn det store trykket mange nok hadde forventet mot tabelljumboen fra Hinna. Bortelaget var heller ikke ufarlige på kontringer, selv om Staal hadde det meste av banespillet.

Omgangens største sjanse kommer når en Staal-spiss river seg løs, og kommer alene med keeper. Heldigvis redder Isachsen, og dermed går lagene til pause med 0-0. Omgangen oppsummeres med et spillemessig overtak fra hjemmelaget, men ingen totaldominans mange kanskje hadde sett for seg.

Mareritt minutter for Hinna

Hjemmelagt fortsetter å dominere innledningsvis av andre omgangen. To skuddforsøk blir sendt enten over mål, eller reddet av keeper. Hinna har god kontroll, helt til vertene får corner. Ballen blir klarert, og etter mye klabb og babb avslutter Steffen Helgeland fra rundt 16 meter. Ballen går mellom flere spillere, og helt i venstre hjørne. Fortjent ledelse. Det skal dessverre ikke mange minuttene før ledelsen dobbles. Hinna har corner, og Staal keeper fanger ballen. Han slår en lang ball opp mot spissene, og det blir en duell som går i favør hjemmelaget. Ballen ender på bakre stolpe hvor Lars Edvard Danielsen står helt alene, og på elegant hvis legger ballen i mål.

Foto: John Sandvik

Trøstemål

Hinna ga seg likevel ikke, sev om kampen virket pungtert. Gjestene hadde fortsatt saft i beina, og flyttet laget høyere opp, og tok større risiko. Det ga nesten umiddelbar effekt, når Lasse Eik Schanche, som ble flyttet opp på topp kom alene med keeper. Avslutningen beviste hvorfor "varmingen" er back, ettersom Schanches forsøk på en lobb gikk 10 meter utenfor. Likevel var dette et varselskudd, og skapte noe uro i Staals ellers gode bakre rekker.

Omtrent en identistk situasjon oppstår noen minutter senere, når Mikal Mæle slår en fin gjennombruddspasning som sender to spillere alene med keeper. Fredrik Fossmark fanger ballen først, og legger ballen enkelt i høyre hjørne. Dermed redusering, og ny spenning i kampen.

Hinna fortsetter å trøkke på for utligning, men Staal forsvarer seg godt, og dermed ender det me 2-1 seier til hjemmelaget.

Oppsummert tar Staal en fortjent seier. Hinna lå kompakt, og forsvarte seg godt. Dessverre ble det bare med håpet. Nå venter en ny treningsuke, for den avsluttes med et bunnoppgjør mot Odda på fredag. Håper mange setter av fredagen til dette!

STAAL JØRPELAND

HINNA