oktober 2018

Hinnahuset 24/10 kl.17.30-19.30

24.10.18

Knepent tap mot Bryne 2

Kort oppsummering fra tapet mot Bryne 2, samtidig som vi ser framover mot søndagens kamp mot Staal.

Skrevet av Lars Isachsen den 17.06.2016

Etter poengfast to kamper på rad, var Hinna motiverte for å fortsette den positive trenden. Det var dessverre bare nesten.

Eivind Ovedal, Lars Vigeland, Espen Andersen og Gaute Schei var borte fra kampen mot Brodd. Tilbake var Martin Ueland og Mikal Mæle fra karantene, mens Torstein Helle Meling og Andreas Våge var tilbake i startoppstillingen. På topp erstattet en debutant fra juniorlaget, Erik Kahn, mer rutinerte Gaute Schei som fikk to gule kort mot Brodd.

Bryne 2 gikk rett i strupen på Hinna, og hadde flere kjempesjanser før 10 minutter var passert. Etter hvert fikk Hinna kontroll, og kampen jevnet seg mer ut. Gjestene hadde likevel fortsatt de største sjansene, og en Bryne 2-spiller var nære på frispark, men tverrlegger sto i veien.

På forhånd visste vi at det ville bli et helt annet kampbilde en mot Brodd og Vardeneset. Bryne 2 kom med mange unggutter, som nok må innse at det er forskjell mellom juniorfotball og seniorfotball. Hinna spilte fysisk tøft, noe også en meget god dommer tillatte mye av.

Debutant yppet seg

Framover på banen skapte hjemmelaget lite. Fredrik Fossmark sendte et skremmeskudd på frispark en halvmeter utenfor. Artemiy Voronkov var som vanlig et uromoment framme med sin hurtighet, men klarte ikke løsne av de store farlighetene. Debutant Erik Kahn løp og ville mye. Han var også farlig frampå ved flere annledninger, men skuddfoten må nok til neste kamp stilles inn noen meter. Uansett en mer en godkjent debut fra unggutten som bare hadde to treninger før Bryne 2-kampen.

Ettersom ingen av lagene klarte finne nettmaskene gikk lagene til pause med 0-0, noe Hinna kan være mest fornøyde med.

Andre omgang var mer av den jevne sorten. Bryne 2 klarte ikke legge like mye press på hjemmelaget som i første, og slet med å trenge gjennom et fysisk godt Hinna-lag. Lasse Eik Schance kom i slutten av førsteomgangen inn for Torstein Helle Meling, og hadde full kontroll på gjestenes venstreving. På motsatt back spilte Martin Ueland en god defensiv kamp, og tillot ikke kjappe Bryne-bein å passere han. Midtstoppere Norhus og Aarstad fortsatt å spille slik de gjorde mot Brodd og Vardeneset.

Martin Ueland var tilbake på backen, og gjorde en god kamp. Her borte mot Vard 2.

Bortelaget kunne juble

Henry Lohne kom inn for Erik Kahn etter 50 spilte minutter. Han kom inn på topp, og vant alle dueller, og fikk brukt sin fart og pondus. Selv om Hinna kom seg lenger fram på banen, og skapte mer farligheter enn i førsteomgang, var det fortsatt bortelaget som hadde de største sjansene. Etter 71 spilte minutt klarte endelig Jonatan Braut å overliste Lars Ueland Isachsen i Hinna-buret. Et ellers godt Hinna forsvar, gikk litt i oppløsning, og unggutten ble litt for enkelt spilt alene med keeper. Der gjorde han ingen feil, og lobbet ballen over Isachsen.

Etter scoringen la gjestene seg bakpå, og satt innpå mer rutinerte spillere. Hinna hadde flere gode muligheter, men denne gang ville det seg ikke. Nærmest var Martin Asserson, etter innlegg fra Lasse Norhus (!). Dessverre sett med Hinnas øyne, hadde Asserson litt for liten skostørrelse til at ballen gikk i mål.

Les også: Kunne juble for 3-poeng

Dermed endte kampen med Bryne 2 seier, noe som etter sjanser og spill må ses på som fortjent. Likevel kjempet Hinna godt, og poenge kunne med litt marginer og flaks gått begge veier.

Nå ser vi fram mot søndagens oppgjør mot serieleder Staal Jørpeland. Strandbuene har virkelig fått fres på maskineriet, og troner øverst på tabellen med 23 poenget. Laget som før sesongen var tippet langt nede på tabellen av mange, er så langt kanskje den største overraskelsen, og hjemme på eget gress vet vi at det blir vanskelig. Vi reiser likevel opp med tro på poeng, og ønsket om å overraske hjemmelaget. For de som har lite å gjøre på søndag, anbefaler vi alle Hinna-folk å ta søndagsturen til Jørpeland. Kampstart er 16.00.

HINNA

BRYNE 2

11. Serierunde, 3 divisjon avd 06

Wintershallbanen, klokken 19.00

Tilskuere: Ca 50

Dommer: Lars Dahlgren - Årsbeste!

Hinna 4-4-2

30. Lars Ueland Isachsen