oktober 2018

Storbyhuset 25/10 kl.20

Storbyhuset 25/10 kl.17-19.30

25.10.18

Kunne endelig slippe jubelen løs

Alle odds var mot Hinna. Det ville en Hinna gutt med navn Artemiy Voronkov gjøre noe med.

Skrevet av Lars Isachsen den 03.06.2016

Begge lag har innledningsvis av sesongen slitt med mye skader og forfall. Siden cupkampen tidligere i vår har gjestene mistet blant andre Kristian Høvring, som har meldt overgang til Vidar. Fotballekspert Jesper Mathiesen var ute å flagget en klar seier til gjestene, og anbefalte folket å sette pengene på Vardeneset. Det angrer han nok på idag.

Selv om resultatene ikke har vært bra, har Hinna hatt en jevn progresjon etter at laget bestemte seg for å gå for 4-4-2 formasjon. Kampen åpnet med at Vardeneset hadde mye ball. Kampens første sjanse kom etter 8 minutter når Mikal Hebnes Olsen fyrer av fra 16 meteren, men Lars Ueland Isachsen får slått ballen til corner. Lite stemte for Hinna innledningsvis, og pasningene gikk litt rundt omkring. Vardeneset slo mye lang mot kantene, for så å komme til innlegg. Det ga i beste fall et x-antall cornere, som Hinna forsvarte seg greit mot.

Voronkov show

Etter hvert kom Hinna mer og mer inn i kampen, og hadde mer ball. Artemiy Voronkov ga tidlig en advarsel om at fare var på fære når han med sin fart skar inn fra høyresiden. VBK-stopper Magnus Kristensen måtte bruke ulovlige midler, og ble belønnnet med gult kort og frispark i mot til bortelagets store frustrasjon. Frisparket ble slått noen meter utenfor gjestenes 5-meter, hvor Frode Amdal fyrte av, men dessverre ble skuddet blokkert.

Etter 22 minutt var Voronkov igjen på fære. Denne gangen fikk han ballen på venstresiden og passerte enkelt VBK-backen. Alene med keeper Krister Vistnes gjorde han ingen feil, og hjemmelaget kunne slippe jubelen løs.

Vardeneset hadde lite å komme med, selv om de hadde mest ball. Bortelaget ble utover omgangen frustrerte over at lite stemte. De største farlighetene kom på langskudd som Isachsen plukket greit.

I det 44. minutt oppstår en nesten identisk situasjon som ved første målet. Voronkov mottar ballen fra Fredrik Fossmark, og skjærer nok engang forbi VBK-backen. Fra skrå vinkel legger han ballen nok engang hardt under Vistnes, og 2-0 til Hinna! Hjemmelaget rir i land ledelsen til pause.

Kveldens to-målscorer, her i en duell mot Ålgård. (foto: RA)

For første gang i år gikk vi til pause og var godt fornøyde med egen innsatts, samtidig som vi ikke hadde sluppet inn mål. Vi ble enige om å fortsette å kjøre på, og ikke slippe gjestene inn i kampen igjen. Den planen fungerte nesten perfekt.

Ex-Hinna spiller reduserte

Andre omgang er ganske lik den første i spillet. Ingen av lagene produserer de helt store sjansene. VBK prøver og prøver på dødball, men Hinnas forsvar rydder oppofrende opp. Vi må helt til det 77. minutt for å finne første skikkelige VBK sjanse. Gjestene vinner en andreball på høyresiden av 16-meteren. Ballen tres gjennom, og etter litt klabb og babb får Christian Brekke ballen på 13-14 meter og klemmer til. Isachsen er dekket, og ballen suser mot vinkelen. Christian Brekke hadde faktisk en periode i Hinna, og viste da at han hadde målteft, noe han igjen beviste idag.

Vardeneset var igjen inne i kampen, og prøvde å legge et lite press på Hinna uten å lykkes spesielt. Faktisk var Hinna nærmere 3-1, enn bortelaget utligning. Fredrik Fossmark skar inn fra venstre etter en fin kontring. Skuddet gikk dessverre hardt like utenfor.

Mye dødballer også i dette oppgjøret. Her fra cupkampen i april, hvor VBK vant 2-0.

De siste minuttene blir nervepirende sett med Hinnas øyne. Hjemmelaget haler tid, noe ikke dommerne setter lite pris på, og nærmest pisker Hinna til å få spillet raskt igang. I tillegg ble Mikal Mæle belønnet med et billig gult kort, noe som medfører at han er ute i lokaloppgjøret mot Brodd neste uke.

Vardeneset klarer ikke å bryte gjennom Hinna, og dermed ender Voronkov som matchvinner, og årets 3 første poeng!

Hva skal man si etter å endelig fått sine første poeng? Sett ut ifra jubelen hos Hinna spillerne når sluttsignalet gikk, og skuffelsen hos gjestene skulle man nesten tro det handlet om mer enn en vanlig seriekamp. Vardeneset er nok utrolig skuffet over å bli første laget som først avgir poeng til tidligere- jumboplasserte Hinna, mens det i den røde leiren ble feiret som om det sto om mer en 3 poeng. Faktumet er at en barriere på mange måter ble brutt idag. Stort sett hele 2016 sesongen har bydd på motgang og marginer i mot. Nå ble laget endelig belønnet med 3 fortjente poeng, samtidig som det begynner å løsne på skadefronten. Selv om stemningen hele tiden har vært god, er det ikke til å legge til skjul på at disse poengene kommer godt med i en garderobe som virkelig har sultet etter en seier de siste ukene.

Dermed overtar Odda jumboplassen, og Hinna flytter opp til 13. plass på tabellen. Det kan vi heller ikke si oss fornøyde med, men denne positive opplevelsen tas med inn til neste kamp hvor vi gjester Øyvind Jacobsens Brodd på Midjord. Vi gleder oss til nok et lokalderby med fornyet opptimisme.

HINNA

VARDENESET

9. Serierunde, 3 divisjon avd 06

Wintershallbanen, klokken 20.00

Tilskuere: Ca 80

Dommer: Khalil Karrouch - Noen billige frispark og gule kort, ellers godkjent.

Hinna 4-4-2

30. Lars Ueland Isachsen