desember 2018

Hinnahuset 18/12 kl. 17-22

18.12.18

Ny stygg smell

Et tappert Hinna ga alt, men hadde lite å stille opp med mot Sandnes Ulf 2.

Skrevet av Lars Isachsen den 31.05.2016

Hinna ønsket å bygge videre på den gode Ålgårdkampen. Mikal Mæle var tilbake i startoppstillingen, mens Mahamadou, Espen Andersen og Henry Lohne var de fra forrige kamp. Dessverre ble Hinna flere hakk for små også denne kampen.

Sandnes Ulf tok kommando fra start, og fikk tidlig en gigantsjanse når Kent Håvard Eriksen kom alene med Lars Ueland Isachsen, men sisteksansen reddet forsøket. I samme situasjon pådro for dagen høyreback Hans Arne Haga seg en strekk og ble erstattet av Lars Vigeland. Minutter senere kommer Ulf til nok en sjanse når et skudd blir fyrt av like utenfor 16-meteren, men Isachsen får avverget.

Så oppstår en merkelig situasjon. Hinna angriper, og Fredrik Fossmark kommer til skudd. I etterkant blir han meid ned av en Ulf-spiller. Dommer vinker spillet videre, og hjemmelaget kontrer. Innenfor sekstenmeteren blir Kent Håvard Eriksen felt, og selv om han klarer å lage et stort nummer ut av situasjonen, får Sandnes Ulf et korrekt straffespark. Utrolig surt at dommeren nok engang klarer å påvirke spillet i negativ forstand for Hinna. Dette begynner å bli en vane for et allerede hardt presset Hinna-lag. Uansett, Eriksen tar straffen selv, og gjør ingen feil. 1-0 til blåtrøyene.

Sandnes Ulf 2 fortsetter å produsere, og er veldig sampilte og gode i perioder. Eriksen får nok en sjanse når han kommer alene med keeper for andre gang i kampen, men også denne gang blir han stoppet av Isachsen. Like etter kommer en annen Ulf spiller alene med keeper, etter at Hinna-forsvaret henger igjen. Han sender ballen like utenfor.

Det ser ut til å gå til pause med 1-0 ledelse, helt til hjemmelaget ruser framover, og en Ulf-spiller legger på flott vis ballen helt i hjørnet og 2-0. Dermed går lagene til pause med en solid ledelse til hjemmelaget. Fortjent ja, men Hinna har også noen halvsjanser som med litt marginer kunne resultert i mål.

Fossmark ut med skade

I pausen blir vi enige om å kjøre på, og overraske Ulf guttene. Det virket det som hjemmelaget også har planer om. De går rett i strupen på Hinna, og bortelaget er heldige som slipper baklengs de første 5 minuttene. Etter hvert roer det seg, og Hinna får kontroll. Omgangen blir derimot en transport etappe for Ulf-rekruttene, som har flere gode spillere i alle ledd. Laget har flere store sjanser som de ikke klarer utnytte. Det gjør de derimot når Kent Håvard Eriksen nok engang kommer alene med keeper. Denne gangen velger han å lobbe over Isachsen. Ballen er på vei utenfor, men Petter Stangeland kommer i stor fart på bakre stolpe og setter ballen i åpent mål.

Utover andreomgen må vår kaptein Fredrik Fossmark byttes ut. Dette fordi han i førsteomgang blir meid ned av en Ulf-spiller ved dødlinjen, og kapteinen deiser i asfalten. Tøff duell, men ikke stygt fra hjemmelagets spiller. Etter mye smerte må tilslutt Fossmark kapitulere, og byttes ut med Hicham Billa. Det er usikkert hvor alvorlig det er får Fossmark, som ikke har stått over en seriekamp siden overgangen fra Vaulen i 2014.

Sandnes Ulf 2 setter endelig punktum med 4-0 med Stangeland igjen. Hjemmelaget kommer i stor fart på høyresiden, slår førtifem grader ut til Stangeland, som har en lett jobb med å gjøre ydmykelsen komplett.

Mikal Mæle gjorde en solid innsatts, men kunne ikke hindre Ulf-rekruttene seieren.

Oppsummert tar Sandnes Ulf 2 en fortjent seier. Hinna ypper seg, og har flere store sjanser i 2. omgangen, men laget sprudler ikke akkurat av selvtillit etter 8 strake tap. Hinna løper mye imellom, og det skal ikke stå på innsattsen. Hjemmelaget viser hvorfor de nå troner øverst på tabellen, og mye skal til om ikke de blir ett av lagene som tar en av de 4 plassene øverst i divisjonen.

Flere på vei tilbake

"Plaster på såret" er at flere er på vei tilbake for Hinna. Johannes Hinna har ikke spilt fotball siden februar, men er nå tilbake i lett trening med ball. Den målfarlige spissen sier selv at han håper å være tilbake for fullt innen to uker. Eivind Ovedal har også gitt beskjed om at han nærmer seg fit for fight etter noen uke borte. Mahamdou regner med å være tilbake i trening om en uke etter skaden han pådro seg mot Ålgård. Mustafa Behi var tilbake fra skade mot Sandnes Ulf 2 etter en ankelskade. Arvin Gergerechi nærmer seg 100%, men Andreas Våge er tilbake neste uke. Det er fortsatt usikkert med Torstein Helle Meling og Henry Lohne, mens langtisskadde Eskild Helgevold og Geir Olav Helgøy er ute i lang tid.

Når andre er borte er det positivt å ha unge gutter fra egen juniorstall. Martin Asserson startet idag sin første kamp for Hinna, og gjorde en godkjent kamp. Han har vært bra på trening de siste ukene, og kan virkelig bli Hinnas nye stjerneskudd. Lars Vigeland har slitt med skader i vinter, men nærmer seg nivået han viste ifjor høst, og spilte en god kamp idag.

Neste kamp for Hinna er allerede på torsdag, hvor Vardeneset i storform gjester Hinna.

SANDNES ULF 2

HINNA

8. Serierunde, 3 divisjon avd 06

Hovedbane 2, klokken 20.00

Tilskuere: Ca 50

Dommer: Aleksander Vermundsen - God kontroll, men burde blåst frispark til Hinna i forkant av straffesparket.

Hinna 4-4-2

30. Lars Ueland Isachsen