Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

november 2020
ma ti on to fr
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Hinnahuset 1/12 kl.18-21

01.12.20

Hinnahuset 20/12 kl.18-23

20.12.20


Hovedsamarbeidspartnere 

 


  

 

Viktige støttespillere

 

 

Treningsleir i Barcelona

Treningsleir i Barcelona

Treningsleiren i Barcelona ble en stor opplevelse. Vi har hatt mye moro, lært masse og fått mye ny inspirasjon til bruk på trening og i kamper. Over 60 personer fra Hinna G02 tok turen og fikk en flott uke sammen i Barcelona.

Skrevet av Bjørghild Hamre den 08.05.2016

Endelig var dagen kommet. Etter nærmere ett år med forberedelser så var vi avgårde til Barcelona og klar for treningsleir på akademiene til Espanyol og Barcelona. Flyturen med KLM via Amsterdam gikk knirkefritt og stemningen var mer enn god....

 

Vi var innkvartert i badebyen Castelldefels litt sør for Barcelona på hotell Ciudad de Castelldefels.

Castelldefels virket å være en søvnig by men ganske perfekt for vårt formål. Det var trygt for guttene å gå rundt på egen hånd i byen og stranden var lang og flott. Det viste seg også å være en praktisk plass å bo med kort vei til flyplassen og litt under en halvtime med buss inn til Camp Nou. Vi reiste med en stor stor delegasjon, 62 personer, hvorav 29 var spillere.

Programmet var tettpakket for å få mest mulig ut av oppholdet. I tillegg til treninger hos Espanyol og Barcelona så skulle vi oppleve omvisning med egne guider på Camp Nou og ikke minst toppkamp i La Liga og lokaloppgjør mellom Barcelona og Espanyol. Med egen buss så skulle vi hver dag hentes og bringes til og fra aktivitetene hver dag.

RCD ESPANYOL - DAG 1

Treningsanlegget til Espanyol ligger nord i Barcelona og vi hadde tidlig frokost på hotellet før bussden kom.

Etter bussturen gjennom Barcelona så var vi på plass hos Reial Club Deportiu Espanyol de Barcelona (RCD Espanyol) og klar for første trening. Espanyol blir fort sett som lillebror til FC Barcelona men har en ærerik historie. Klubben ble stiftet i 1900 og spiller på høyeste nivå i Spania. De har vunnet Copa del Rey fire ganger og spilte UEFA cup finale så sent som i 2007.

Vi ble tildelt to gode garderober og i strålende vær fikk vi gode treningsøkter på klubbens flotte treningsanlegg nord i Barcelona.

Etter dagens første treningsøkt så fikk vi en times foredrag hvor Espanyol's fotball filosofi ble forklart. Klubben er svært opptatt av talentutvikling, ikke minst av økonomiske grunner. Klubben har ikke økonomi til å kjøpe dyre spillere og er helt avhengig av å dyrke fram sine egne talenter. Spillestilen som dyrkes er ganske direkte hvor en vektlegger å sette fart i spillets overgangsfaser og gå direkte mot motstanders mål. 80% av alle mål kommer etter overganger eller kontringer. I treningsarbeidet er det mye 2 mot 1 hvor ballfører oppsøker motstander for så å frigjøre medspiller. Akademitrenerne til Espanyol gis ellers frihet til selv å utforme treninger og kampopplegg men fokus på overgangsfasene ligger i bunn. Det ble også snakket en del om mental trening og at i Espanyol så er dette et vel så viktig aspekt som fysisk trening.     

Etter lunsj i kantina til Espanyol så benyttet guttene sjansen til å hilse på spillerne fra Espanyol's førstelag. De hadde hatt trening på formiddagen og kom ut for å hilse på frammøtte supportere etterpå. Samtlige spillere tok turen ut til supporterne og stilte villig opp på selfies og skrev autografer. Dette var bare få dager før lokaloppgjøret mot storebror FC Barcelona og flere reportere gikk rundt og lagde stemningsrapporter før storkampen. 

De to trenerne fra Espanyol, hvorav den ene var assisterende trener på klubbens G16 lag, ledet dagens siste økt i varmen med en miniturnering som avslutning. 

Flere bilder fra treningene hos Espanyol kan ses her og er tatt av Adventures Barcelona. Vel tilbake på hotellet på ettermiddagen fikk vi tid til bading både i hotellets basseng og på stranden før felles middag på kvelden.

FC BARCELONA - DAG 2

Vi hadde alle store forventninger til treningene hos FC Barcelona og vi er glade for å si at disse ble oppfyllt til fulle. Bussen slapp oss av på Camp Nou hvor vi spaserte forbi baskethallen og over veien til Mini Estadi hvor reservelaget til Barcelona spiller. Vi ble tildelt garderober under Mini Estadi og ble etterhvert hentet av våre tre trenere som skulle følge oss de neste to dagene. Vi trente på banen ved siden av Mini Estadi som tidligere var del av Barcelona's berømte La Masia ungdomsakademi. Dette er nå flyttet til et nytt anlegg utenfor byen men storheter som Messi og Iniesta har blitt utviklet som fotballspillere på disse banene og kulturen og atmosfæren henger igjen i veggene og på mattene. 

Trenerne var myndige og tydelige og satte seg raskt i respekt. Forventningene til alle som skal trene på akademiet til Barcelona ble tydelig fortalt av sjefstrener Marc; I FC Barcelona stiller man konsentrert og klar til trening, ferdig oppvarmet og med utstyret i orden. Skjorta skal være innenfor kortbuksen og strømpene skal være brettet under knærne. I garderoben er det orden i tøy og treningsutstyr. Skolearbeidet skal være gjort før trening og rommet hjemme skal være ryddet. For å prestere som fotballspiller må man også prestere utenfor banen både hjemme og på skolen, det handler om evnen til konsentrasjon og fokus. Vi nikket andektig alle sammen. 

Spillerne ble inndelt i tre grupper med hver sin trener og samme opplegg for hver gruppe. Først lette balløvelser og så trekantspill med mye bevegelse. Det ble så forskjellige varianter av Barcelona's berømte "rondos", spill på små flater hvor en skal spille ball og finne rom og hvor reglene for antall berøringer og bevegelser i forskjellige soner hele tiden endres. Trenerne stoppet aktivt øvelsene med jevne mellomrom og instruerte spillerne i hva de skulle gjøre. Øvelsene gled sømløst over i hverandre og her var det en tydelig progresjon hvor øvelsene bygget på hverandre og stadig ble utvidet med nye regler og betingelser. Underveis så instruerte trenerne at det skulle være harde, presise pasninger som skulle spilles på rett side av medspilleren og i mottak og dueller så må kroppen brukes til å skjerme ballen og holde motstanderen unna.    

Etter at morgenøkten var ferdig gikk vi tilbake til baskethallen på Nou Camp hvor vi skulle spise lunsj og slappe av før ettermiddagsøkten. 

De fleste benyttet anledningen til besøk i supporterbutikken til Barcelona og en runde på anlegget rundt Camp Nou. 

Før lunsj så hadde vi en times seminar med Marc hvor han forklarte Barcelona's treningsfilosfi og terpet på "line pass" begrepet. Trener Marc nevnte spesielt samspillet mellom Dani Alves og Lionel Messi som gode eksponenter for dette. Se andre eksempler her og ikke minst vårt eget eksempel her fra kampen mot Bogafjell. I Barcelona så er man ikke primært opptatt av dribleferdigheter, fysisk styrke eller hurtighet. Det viktigste er evnen til å bevege seg i forhold til lagkameratene, skape rom og finne lagkameraten sin med ofte enkle direkte pasninger. Tilbake på treningsfeltet på ettermiddagen så fortsatte vi med  "rondos" og spilløvelser. 

Det var en meget fornøyd gjeng som etter to fantastiske treningsøkter dro tilbake til hotellet utpå ettermiddagen. Med høy kvalitet og tydelige instrukser fra trenerne så hadde vi fått virkelig fått trent på Barcelona's spilleprinsipper.

Det var ikke alle som deltok på fotball aktivitetene på turen og vi hadde med oss flere "turister" som benyttet dagene til sightseeing, bading, shopping og akrobatkikk (...?) mens fotballgruppen var opptatt med sitt.

FC BARCELONA - DAG 3

Denne dagen våknet vi til gråvær og litt regn i motsetning til de foregående solfylte dagene. Men hva gjør vel det når degen inneholder ny trening hos FC Barcelona..? Bussen kom og hentet oss på hotellet kl 08:45 og alle var presis ombord og satte kursen den lille halvtimen forbi flyplassen og gjennom Barcelona mot Camp Nou. 

Vi var husvarme nå og gikk rett i garderoben under Mini Estadia før vi gikk forbi veggen hvor Barcelona spillerne var avbildet. Øvelsesmønsteret fra dagen før fortsatte med Rondos, masse bevegelse, hurtige pasninger og konstruktive tilrop fra trenerne. Vi kan i det hele tatt ikke omtale positivt nok trenerne vi hadde. Etter å hatt meget gode treninger i mange akademi som Manchester City, Tottenham, Fulham og Ålborg så toppet dette alt. Ikke bare var trenerne i Barcelona fotballfaglig sterke, de misjonerte sitt budskap med innlevelse og lidenskap. De virkelig ville at vi skulle lære det som de preket og gjorde alt for at kunnskapen skulle sitte. 

Utover dagen fikk guttene stadig nye øvelser å forholde seg til, alltid med relevans til kampsituasjoner og gjerne med bruk av jokere som kunne brukes i bestemte situasjoner. I spilløvelsene fikk vi god intensitet, ikke minst da Tormod satte inn en klokkeren og knallhard takling på trener Marc som viste seg som en svært god spiller i tillegg til å være trener. I et par-tre sekunder etter bildet nedenfor ble tatt fikk Marc en luftetur han nok sent vil glemme.    

Det var utrolig inspirerende for guttene å være på treningene men også for trenerne. De vise menn på bildet under tok til seg alt de kunne av kunnskap, ideer og nye øvelser. Dypt konsentret så beveget de seg fra gruppe til gruppe, gjorde notater, diskuterte konspiratorisk og tok bilder. Det er grunn til å tro at det blir mange nye øvelser på treningene framover...  

Vi reiste med 29 spillere i alderen 10 til 14 år. Det var veldig kjekt å se samhold og samspill i gruppen under hele oppholdet. Uavhengig av alder og høyde så deltok alle på alt og bidro med sitt i gruppen på like fot.

Etter at morgenøkten var unnagjort så var det seminar med Marc denne dagen også. Han fortalte og viste presentasjon om Barcelona's trenings- og spillefilosofi. Som i de tidligere presentasjonene så var spillerne dypt konsentrerte og tok til seg det de kunne av ny kunnskap. Marc fikk også i gang diskusjon med gruppen da han stilte spørsmål og våre spillere lot seg villig engasjere. 

Trener Kenneth har ikke mikrofonskrekk og benyttet anledningen til å ta ordet i presserommet. Greit å ha trent på dette i forkant av at Hinna møter Barcelona i Champions League på Camp Nou om noen år....  

Etter seminaret så var det lunsj i baskethallen også i dag.

På vei tilbake til dagens andre treningsøkt møtte vi på basketball stjernen Samardo Samuels på parkeringsplassen utenfor Camp Nou. Samardo er stjerne på Barcelona's basket lag og har en fortid i bl.a. Chicago Bulls og Cleveland Cavaliers i NBA. Han er en gigant på godt over 2 meter men var utrolig imøtekommende med guttene. Han var interessert i hvem guttene var, pratet i vei og alle som ville fikk ta bilde og slå ev en prat. Han spurte om han kunne filme guttene mens de viste soccer skills og da ble Bjarki raskt dyttet fram av guttene for å vise fram sitt store reportoar. Samuel ble mektig imponert og la ut en videosnutt på sin Instagram konto warrior024 (han har mer enn 17000 følgere) med følgende tekst "@bjarkistole @hinnag02 Oh man just ran into some kool kids after practice future football stars #onlyjahknow #striveforgreatness #kidsforthefuture". Flott og positiv fyr. 

Vi stilte opp til siste økt med Barcelona. Tiden hadde godt fort og det var vemodig at det snart var slutt. 

Nå var treningene ferdig. Etter avskjed med trenerne og fotografering så dro vi tilbake til Castelldefels for kamp mot det lokale laget Vista Alegre. De hadde et fint stadion og ønsket oss varmt velkommen da vi sprang utpå banen. I denne kampen var samtlige av våre spillere utpå, blant annet så startet vi kampen med det 10-årige stortalentet Cille som spiss. Det ble en jevn og spennende kamp med mange spillerbytter. Men Hinna G02 hadde ikke vært Hinna G02 om vi ikke hadde gått av med seieren 3-2 med vinnermålet som var kampens siste spark på ballen. Men resultatet var underordnet, dette var en kjekk kamp hvor alle fikk spille mot en meget sympatisk lokal motstander.    

Vi merket oss forøvrig at de lokale unge senoritaene benket seg like bak vår innbytterbenk.... 

Les mer om våre motstandere her og her. Det ligger flere bilder fra kampen på denne linken som er tatt av Adventures Barcelona.

BARCELONA NOU CAMP EXPERIENCE - DAG 4

Lørdag formiddag hadde vi guidet omvisning på Camp Nou. Med gode guider ble vi vist rundt i de indre gemakker på denne berømte stadion. Vi var innom garderobene, pressetribunen, gikk gjennom spillertunnellen og opp til gressmatten og endte til slutt opp i klubbens enorme museum og pokalrom. FC Barcelona omtaler seg som "more than a club" med god grunn. Klubben har historisk støttet katalansk frigjøring og uavhengighet til tross for sterk motstand fra de spanske myndighetene. Også i resten av Spania ble klubben dermed et symbol på demokrati og desentralisering. I nyere tider så har klubben støttet mange veldedige formål og spilte for noen år siden med UNICEF på brystet for å vise støtte til gode formål.

Etter omvisningen så dro de fleste til Barcelona sentrum for å shoppe og se seg om. Et besøk på Futbolmania er selvsagt obligatorisk når man først er i byen.

LA LIGA: BARCELONA vs ESPANYOL - DAG 6

Et av mange høydepunkt på turen var storkampen og lokaloppgjørt i La Liga mellom Barcelona og Espanyol på Camp Nou. Dette var en kamp som langt på vei ville avgjøre om Barcelona ville ta hjem seriemersterskapet nok en gang. Vi følte sympati og nærhet til begge lag etter akademibesøkene de siste dagene men de fleste holdt nok med Barcelona. Vi slappet av på hotellet på formiddagen før bussen kjørte oss inn til Camp Nou igjen. 

Det er en mektig følelse å gå inn på Camp Nou på kampdag og oppleve de enorme tribunenene og det store antallet tilskuere som siger inn til plassene sine. Våre seter var på nederste seksjon på hhv tribune nord og syd. Vi kom dermed nærme banen og kunne i detalj studere Messi & Co under oppvarming og kamp.

Idet lagene kom inn på banen så hodt tilskuerne opp fargerike plakater som var lagt på setene slik at stadion fremstod i Barcelona fargene mens klubb sangen ble avspilt og sunget (på katalansk selvfølgelig). 

Etter hvert som kampen skred fram så var det i realiteten bare ett lag på banen. Barcelona dominerte fra start til slutt og vant fortjent 5-0. Messi scoret det første målet da han satte et frispark i krysset bak en hjelpeløs Espanyol keeper. Til enorm jubel naturligvis. Høydepunktene fra kampen kan ses på denne linken og det er veldig kjekt å se disse klippene og beundre ferdighetene til Messi, Neymar, Sanchez og de andre Barca stjernene.

Etter at kampen var slutt så gikk vi tilbake til bussen og ble kjørt tilbake til hotellet i Castelldefels for siste gang. Opplevelsene har vært store og minnene er gode. Takk til alle deltakerne som gjorde dette til en fantastisk tur og takk til adventuresbarcelona som hadde laget et fantastisk opplegg for oss i Barcelona.  

Spillerne på fotballdelen av turen var; Sebba, Ask, Kristian, Marcus, Sander F, Jørgen KP, Thomas, Jesper, Markus, Håkon (fra FGI), Martin, Sturla (G03), Bjarki, Ingimar (G04), Tormod, Bjørnar (G03), Henrik, Jakob, Gullbrandur, Sindre, Tobias, Mille (FGI), Emil (FGI), Sverre, Konrad (G03), Lars Erik, Sander P, Casper (Stord) og Cille (Stord). 

 

 

 

 

 


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter