oktober 2018

Hinnahuset 24/10 kl.17.30-19.30

24.10.18

Nedturen fortsetter

Hinna hadde ingenting å stille opp med borte mot Riska. Dermed gikk Hinna på sitt femte strake tap.

Skrevet av Lars Isachsen den 05.05.2016

Riska inviterte til fest en solfylt kristi himmelfartsdag. 280 tilskuere hadde møtt opp, og alt lå til rette for en fartsfylt fotballkamp på en fin grasmatte. Dessverre møtte kun et lag opp til festen.

Hinna med nesten en full ellver med skader og forfall, nok en gang. Det ble i timen før kampstart gjort et taktikkbytte, og Hinna gikk fra 4-4-2, til en 4-5-1 formasjon. Martin Ueland sonet karantene for 3 gule kort, og Arvin Gergerechi tok hans plass. Henry Lohne var tilbake på stopperplass sammen med Hans Arne Haga. Bendik Aarstad tok den defensive rollen på midtbanen.

Kampen åpnet forsiktig, med et Riska-lag som hadde mye ball. I medvinden klarte de dog ikke skape de store farlighetene innledningsvis. Kampens første sjanse kommer til de gulkledde, når en Riska spiller plukker opp en høy ball i bakrom rundt 10 meter. Skuddet gikk noen centimetre utenfor. Like etter kommer omgangens eneste sjanse for Hinna, når Fredrik Fossmark klemmer til fra drøye 20 meter, men keeper er nede i høyre hjørne og redder greit.

Minutter senere får Riska straffespark. Helt på hjørnet av Hinnas høyre sekstenmeter felles en Riskaspiller av Bendik Aarstad. Dommer Ola Kellerhals kan ikke gjøre annet enn å blåse straffespark. Unødvendig av Hinna. Straffen tas av Runar Fløysvik som sikter til høyre. Lars Isachsen gikk motsatt vei, og dermed 1-0 til hjemmelaget.

Så oppstår en merkelig situasjon. En offsideplassert Riskaspiller blir forsøkt spilt gjennom, men ballen er litt for hard. Isachsen ruser ut for å klarere ballen like utenfor sekstenmeteren. Samme Riskaspiller presser i en løpsduell midtstopper Hans Arne Haga så mye at det klynger seg foran Isachsen. Klareringen går rett i Hinna forsvareren, og i mål. Veldig klønete og uheldig av Hinna.

Like etterpå er hjemmelaget igjen frampå. De spiller seg rundt på deres venstreside, og slår førtifem grader ut, der står Johannes Øksnevad og legger ballen i mål. Denne gangen mener linjedommeren at det var offside, og målet blir annulert. Mulig dommeren gjorde opp for sin egen feil få minutter før.

Hjemmelaget fortsetter å trøkke på, og har flere nesten-sjanser. Men de er lite effektive, og dermed går lagene til pause med 2-0 ledelse fordel Riska.

Bedre etter pause

Jørn Øvrebø tar i pausen grep, og legger om til 4-4-2. Hans Arne Haga blir ofret for Torstein Helle Meling som tar høyrebacken, og Mustafa Behi flyttes opp på vingen.

Ikke veldig mye som skjer innledningsvis. Hinna står høyere, og er mer med i kampen, uten at de klarer å være Riskaforsvaret mye til bry.

Andre omgangen blir en lite finspil kamp, hvor det er mye kriging på midten. Riska har ikke like mye overtaket i motvinden, men er fortsatt det laget som er nærmest scoring. Fredrik Fossmark har bortelagets største sjanse når han fyrer av fra 30 meter, men like over. Mot slutten ror hjemmelaget seieren kontrollert i land, og begge lag gjør mye bytter. Det ebber ut med en fortjent 2-0 seier for Hommersåklaget som fortsetter å overraske.

Det er tungt å være Hinnaspiller om dagen. Marginene går ikke vår vei, samtidig som vi igjen faller ned på nivået før Randabergkampen. Hinna sliter med å få maksimalt ut av hver spiller, og slår utrolig mye lange baller som ikke har noen adresse. Nok engang felles vi av personlige feil, hvor vi nærmest gir Riska to scoringer. Nå er det samling i bånn, og hver enkelt må gå i seg selv. I en så tung periode gjelder det om å stå sammen, og være tålmodig. Vi syntes måten vi har vist oss fram for de andre lagene i divisjonen er skuffende. Vi er fortsatt eneste laget som står uten poeng, noe vi er flaue over. Derimot vet vi at poengene kommer, og da vil forhåpentligvis også marginene begynne å snu. Nå rettes fokuset inn mot neste kamp som er Haugesund 2. Nok en tøff kamp, men vi skal være klar, og håper på en god opplevelse både for oss selv og publikum!

RISKA

HINNA