desember 2018

Storbyhuset 13/12 kl.17.30-19

13.12.18

Ble ikke kvitt smultringen

Hinna viste stor framgang, men klarte heller ikke mot Ranadaberg hente poeng.

Skrevet av Lars Isachsen den 01.05.2016

Begge lag jaktet på forhånd årets første seier. Randaberg måtte ha 3 poeng for å ikke allerede nå falle for langt bakpå teten, mens Hinna sårt trengte poeng for å komme seg bort fra jumboplassen.

Kampen åpnet forsiktig, hvor lagene kjente litt på hverandre. Bortelaget hadde mye ball, men skapte ikke noen farligheter. I det niende minutt ruller Randaberg opp et fint angrep på venstresiden. En Randabergspiller skjærer inn, og legger ballen førtifem grader inn i boksen. Hinnas Martin Ueland skal klarere, men er uheldig og setter ballen i eget mål. Dermed tar bortelaget ledelsen på heldig vis.

Bare minutter senere angriper Hinna og Artemiy Voronkov. Han kommer alene med keeper Mathias Paulsen, som blir rundet, og må derfor felle Voronkov. Det resulterer i straffespark og gult kort til den ellers gode Randaberg keeperen. Fredrik Fossmark går fram for å ta straffen. Han legger den hardt i venstre hjørne. Paulsen går riktig vei, men er ikke lang nok til å ta straffen. Dermed er lagene like langt.

Dessverre er Randaberg effektive, og utnytter at Hinna forsvaret henger igjen. Nicolai Strømsvold blir spilt alene med keeper, og avslutter på fint vis med en halvfrekk lobb.

hinna

Avgjørelsen: Strømsvold med ryggen til har akkurat scoret vinnermålet. (Foto: RA)

Midtveis i omgangen får bortelaget frispark i farlig posisjon. Olav Lillås curler ballen med venstrefoten over muren og i Isachsens høyre hjørne. Han får slått ballen i stoplen og ut. En Randabergspiller står i offside, og dermed blir det ikke noe ut av returen.

I det førtiende minutt har Hinna en kjempesjanse. Gaute Schei blir spilt ledig på bakre stople. Han klemmer til, men en kjemperedning av Paulsen hindrer at lagene går til pause med 2-2.

Vi blir i pausen enige om å gå ut å trøkke gjestene. Eivind Ovedal kommer inn for Torstein Helle Meling for å få enda mer hurtighet framme på banen. Det fungerer, og Hinna har gjennom hele omgangen press på bortelaget. Hinna har flere store sjanser med blandt andre Eivind Ovedal og Gaute Schei. Men en kombinasjon av stolpen, redning på strek og en god Mathias Paulsen gjør at Hinna ikke klarer å få sin fortjente scoring. Randaberg har ikke like mye ball som i første omgang, men har to gode muligheter på kontringer som blir reddet av keeper.

Hinna prøvde alt, ved å legge om til tre bak, men det ville seg ikke. Siste 5 minuttene blir det mye bytting og Randaberg spiller rutinert, og klarer å holde på ballen og unngå dødballer på slutten imot. Dermed får ikke hjemmelage lagt inn en siste sluttspurt. Det ender dermed med 1-2 tap, og sesongens første trepoenger for de sortkledde fra persillebygda.

Les også: Ranaberg jublet for heldig seier

Hinna klarer altså ikke å kvitte seg me smultringen som gjør at de er det eneste laget i divisjonen med null poeng. Likevel var dette flere skritt i riktig retning om man ser på forrige kamp mot Vard 2. Andreas Våge inn på midten ga trygghet, samtidig som Fredrik Fossmark ble flyttet på vingen hvor han trives best. Artemiv Voronkov fikk tillit på topp, og gjorde sakene sine veldig bra. Det samme gjorde Mustafa Behi, som spilte en god kamp på backen. Mange positive ting å ta med seg inn mot en ny treningsuke. Neste kamp er mot Riska på torsdag. Der skal vi bite godt fra oss!

HINNA

RANDABERG