desember 2018

Hinnahuset 18/12 kl. 17-22

18.12.18

Flau forestilling mot Vard Haugesund 2

Hinna var gode og heldig i første omgang, men opplevde en kjempesprekk i andre. Dermed må vi fortsatt vente på årets første 3-poenger.

Skrevet av Lars Isachsen den 25.04.2016

Sol- og vindfull søndags ettermiddag. Guttene var motiverte og klare for årets første Haugesund tur. Dessverre gikk det ikke helt som planlagt.

Hinna klarte heller ikke til denne kampen å stille samme forsvarsfirer som forrige kamp. Hans Arne Haga var syk, og Bendik Aarstad var bortreist. Henry Lohne var tilbake etter karantene og skade, og dannet stopperpar sammen med Espen Andersen. Arvin Gergerechi fikk sin første kamp fra start, og erstattet Frode Amdal i den defensive rollen på midten.

Kampen startet forrykende. Hinna fikk et billig inndirekte frispark som Eivind Ovedal enkelt plasserte i mål bak en heller passiv Vard-mur. Dessverre gikk det som det har pleid for Hinna i år, nemlig at motstanderlaget scorer like etterpå. Det tok kun minutter før Vard fikk et billig frispark fra rundt 20 meter. Hjemmelagets Vegard Sætre fikk kjempetreff, og plasserte ballen fint over muren og i Isachsens motsatte hjørne. Dermed var lagene like langt igjen.

Etter målet satte Vard inn et kjempetrykk, og Hinna er heldige som ikke slipper inn enda ett mål. Etter hvert roer det seg litt ned, og Hinna får kontroll igjen.

Martin Ueland i bilde fikk litt å bryne seg på mot Vards høyreside.

Etter 30 minutter får Hinna innkast på høyresiden. Torstein Helle Meling kaster til Gaute Schei, som fra drøye 25 minutter limer ballen opp i krysset. Flott scoring og bortelaget opp i føringen. Like etterpå kontrer Hinna og Fredrik Fossmark. Venstreback Martin Ueland er fint med framover, og får ballen alene med keeper, men han legger ballen like til side for mål.

1 minutt før pause kontrer Hinna igjen, og denne gang er det Eivind Ovedal som setter fart. Han velger fra spiss vinkel å skyte selv, men treffer skeiv, noe som gjør at ballen ender opp på bakre stolpe hvor Gaute Schei befinner seg, men baller går dessverre i nettveggen. Dermed går de helhvite til pause med ledelse i det som var en omgang hvor det kunne og burde vært flere scoringer til begge lag.

Årsverste

Hinna øynet før 2. omgang årets første 3-poenger. En var forberedt på et massitvt Vard-trøkk, noe som også var tilfelle. Hjemmelaget fikk gjøre stort sett som de ville, og man Hinna klarte nesten ikke kommer over på Vards banehalvdel. Lars Isachsen stopper forsøk en og to, men hjemmelaget får tilslutt sin fortjente utligning til 2-2. Der og utover er det lite hyggelig å gi våre Hinna-lesere. Vi faller helt sammen, og det er nærmest en sjansebonanza, og bare spørsmål om hvor stygt resultatet tilslutt kommer til å bli. Ingen tar duellene, eller jobber i rammene slik vi på forhånd hadde blitt enige om. Det hele stopper ikke før det står 6-2 til Vard, og da har vertskapets Mats Kvalvågnes rukket å notere seg for et hat-rick. Eneste trøst er at Hinna har noen store sjanser på kontringer som burde resultert i mål og et litt finere resultat, samtidig som vi ble snytt for et soleklart straffespark.

En av mange Vard-dødballer. Denne klarte Hinna å avverge.

Når vi etter tre kamper teller opp har Hinna null poeng, og ligger sist. Veien opp er derimot kort ettersom divisjonen er veldig jevn. Hinna møter et godt organisert Vard Haugesundlag som kommer til å plukke langt mer poeng enn "ekspertene" har spådd. De vant søndags ettermiddag en svært fortjent seier, og viser at de har mange kvalitetspillere spesielt i det offensive leddet.

Nå går turen hjem for en ny treningsuke. Den skal brukes godt! Etter søndagens forestilling fikk laget beskjed av Jørn Øvrebø og gå i seg selv. Det trengs! Vi kan snakke så mye vi vil om alle skadene og forfallene som har vært så langt i sesongen, men slik skjer i fotballen. Det vi derimot kan gjøre noe med er å begynne å brette opp ermene og ta fighten. Nå har vi lært av denne kampen, og lover å komme sterkere tilbake mot Randaberg på fredag.

VARD HAUGESUND 2

HINNA

3. Serierunde, 3 divisjon avd 06

Gymnasbane, klokken 15.00

Tilskuere: Ca 80

Dommer: : Ole Petter Grindheim - God! Har en fin tone med spillerne, og gir ikke unødvendige gule kort.

Hinna 4-5-1

30. Lars Ueland Isachsen