oktober 2018

23.10.18

Hinnahuset 24/10 kl.17.30-19.30

24.10.18

Møter Åkra til årets første hjemmekamp

Hinna er ute etter å vise seg fra en bedre side, men møter tøff motstand når Åkra kommer på besøk.

Skrevet av Lars Isachsen den 14.04.2016

Det har gått en uke siden Hinna fikk juling borte mot Frøyland. Kampen er historie, og det er et revansjesugent Hinna som tar imot Åkra på fredag.

Åkra er som mange har fått med seg tippet øverst eller i det minste i toppen av årets 3. divisjon. Fjorårets sesong endte så-som-så, og laget endte på 6. plass. I år er det derimot andre takter, og Åkra har økt ambisjonene. Geir Egil Høvring har foran sesongen hentet Jan Inge Haringstad (Kopervik), Christer Medhaug (Ferkingstad), Maxime Lescoute (Skudenes), Magnus Baardsen (Vedavåg), Simen Andre Sandslett (Vedavåg), Morgan Karlsen (Kopervik) og Anel Hopovac (Avaldsnes). Det er veldig mange navn, og ser mann på spillere ut som kun er Sander Johannessen er Åkra betydelig styrket foran sesongen. Samtidg er det alltid en utfordring å få så mange nye til å passe inn i en gruppe som fra før presterer bra.

Så langt har det gått litt opp og ned med laget. I treningskampen mot Vard Haugesund tapte laget knepent 1-2, mens uker etter spilte lagene 2-2. Videre tapte Åkra mot Haugesund 2, for så å vinne mot vår tidligere divisjonskollegaer Skjold og Djerv 1919.

I cupen har det derimot gått bedre, og laget fra haugalandet beseiret enkelt både Vedavåg Karmøy og Odda. Tidligere denne uken røk derimot de mørkeblå ut i 1. runde NM mot Vard Haugesund, etter det som Åkra på sine egne hjemmesider beskriver som en begredelig 2. omgang. Bortelaget skal ha slitt litt med skader i oppkjøringen, deriblandt kaptein Ingvar Karlsen. I første serierunde gikk Riska på en "kjempesmell" når de tapte 1-0 hjemme for nedrykksdømte Riska. Det vil derfor være to revansjesugne lag som møter hverandre på fredag.

Fredag skal Torstein Helle Meling ut i nye tøffe dueller. (Foto: frøylandil.no)

God treningsuke

Hinna har hatt en god treningsuke, hvor det spesielt på mandagsøkten var god trøkk. På skadefronten har Lasse Norhus pådratt seg en liten strekk, og er derfor utilgjengelig mot Åkra.  Derimot er Henry Lohne ventet å være tilbake i troppen. Trenerstaben har brukt uken godt til å gå gjennom småting fra Frøylandkampen som ikke var bra. I uken har vi fått luftet ut, og snakket ut om Frøylandkampen ingen var fornøyd med.

Vi håper mange tar turen til Hinna og støtter oss i årets første hjemmekamp. Vi stiller som vanlig med speakertjeneste, kiosksalg, og får året et splitter nytt programblad med nytt design. Dette er også vår første kamp på det som nå heter Wintershallbanen. Med andre ord finnes det mange grunner for å droppe fredagstacoen og hytta, og heller bruke kvelden på litt lokalfotball. Vi håper å vise oss fra en bedre side etter to tap mot Frøyland og Vardeneset. Velkommen til kamp klokken 18:30!

HINNA

ÅKRA