desember 2018

Uavgjort mot Odda
Hinnas målscorer Artemiy Voronkov

Uavgjort mot Odda

Et skadeutsatt Hinnalag spilte uavgjort mot Hordalandslaget Odda i helgen. Kort referat følger..

Skrevet av Lars Isachsen den 14.03.2016

Hinna stilte uten blandt andre Bendik Aarstad, Geir Olav Helgøy, Gaute Schei, Johannes Hinna, Mahamadou Yussif og Eivind Ovedal. I tillegg var juniorlaget på turnering i Haugesund, og flere andre spillere var bortreist for helgen. Dermed var det et kraftig redusert Hinnalag.

Kampen åpnet med noen store sjanser til Hinna hvor Fredrik Fossmark var veldig nær å sende Hinna i en tidlig ledelse ved to anledninger. Istedenfor sendte Sjur Øygard bortelaget i ledelsen etter å ha blitt spilt alene med keeper. Hinna utlignet med Artemiy Voronkov på corner noen minutter senere. I slutten av omgangen var igjen Øygard på farten, og var nær å sende Odda i ledelsen. Dermed gikk lagene til pause med 1-1.

Andre omgang starter som forventet med et lite Odda press, som forøvrig også manglet noen spillere. Dette presset blir ikke mindre når Hinnas Henry Lohne pådrar seg direkte rødt kort når dommer mener Lohne går for tøft inn i en takling han også tar ballen i. Dermed mister mest sannsynlig han første serierunde mot Frøyland. Hvilken farge korte egentlig burde hatt er en annen diskusjon.

Odda er nære i sluttminuttene å avgjøre kampen, men et godt Hinna forsvar klarer å rydde unna. Hinna kunne også vunnet kampen når Mustafa Behi nesten blir spilt alene gjennom i kampens siste minutt. 1-1 er et greit resultat sett med Hinna øyne når en tar alle forfallene med i betraktning. Hele laget jobbet godt i en kamp hvor Odda var best, men resultatet kunne gått begge veier. Hinna møter Odda igjen rett før sommeren til seriekamp, i det som nok blir en helt annerledes kamp.

Hinna stilte følgende lag:

Lars Ueland Isachsen - Martin Ueland, Henry Lohne, Hans Arne Haga, Arvin Gergerechi - Torstein Helle Meling, Mikal Mæle, Artemiy Voronkov, Mustafa Behi, Eskild Gilje Helgevold - Fredrik Fossmark

Innbyttere: Lasse Norhus, Espen Andersen

Helgøys skade alvorlig

Geir Olav Helgøy pådro seg en kneskade mot Austrått. MR bildene viser at menisk og korsbånd er røket. Dermed blir det flere måneder på sidelinjen for Hinnas nummer 10. Veldig synd for laget og for "Geggi" selv. Men vi vet at han kommer sterkere tilbake, og vi håper å ha Helgøy tilbake i trening til sommeren.