oktober 2018

Storbyhuset 25/10 kl.20

Storbyhuset 25/10 kl.17-19.30

Klart for NM-kvalik

Hinnas beste menn reiser til Sandnes for å måle krefter med Austrått i 1. kvalifiseringsrunde til NM 2016.

Skrevet av Lars Isachsen den 01.03.2016

Selv om det ennå er en god måned igjen før alvoret braker løs i serien, skal Hinna møte tøff motstand i det som blir sesongens første kamp av betydning. Som tidligere nevnt trakk Hinna 4. divisjonslaget Austrått, som også får hjemmebanefordel.

For å komme til NM må laget gjennom to kvallikrunder, hvor guleroten kan være å møte større lag som Viking, Bryne, Sandnes Ulf eller Haugesund. I fjor holdt det ikke inn, og Hinna gikk på en smell hjemme mot Vardeneset. Sluttresultatet ble der 2-4.

Nordicbet tror på uavgjort: JOJO-Laget Austrått

I år er det Hinna som blir regnet som favoritter ettersom vi møter 4. divisjonslaget Austrått. Sandneslaget kom på 2. plass i fjorårets divisjon, 6 poeng bak serievinner Lura. Laget ledes av Jørn Hagen, og er sammen med Vaulen ett av lagene som er tippet til å kjempe om opprykk i år. Forrige oppgjør mellom Austrått og Hinna var Rogalandscupfinalen i 2014. Der måtte det ekstraomganger til for å kåre en vinner, hvor de blå trakk det lengste strået. I følge våre kilder har ikke Austrått hentet noen nye forsterkninger til troppen så langt. Derimot har laget kanskje viktigste spiller Daniel Grønning gitt seg. Ellers har Austrått spilt 2 treningskamper som har endt med seier 3-2 mot Voll og 1-1 mot Riska.

"Joey" på bedringens vei

I Hinna leiren har mann de siste ukene slitt litt med sykdom og skader. I kampens siste sekund mot Riska ble Johannes Hinna taklet stygt, og bildene i etterkant kunne vise en alvorlig korsbåndskade. For de som er kjent med idrettsskader kan dette betyr flere måneder på sidelinjen. Heldigvis var kontrabeskjeden fra legen at "Joey" slapp med skrekken. Han går nå med skinne på foten, og ventes tilbake om noen uker. Gode nyheter, selv om vi nok ikke ser målsniken tilbake på banen med det første.

Ellers er både Lasse Norhus, Artemiy Voronkov og Hans Arne Haga tilbake fra sykdom og skade, men de to førstnevnte er ikke 100% klar enda. Espen Andersen er utilgjengelig til denne kampen, det samme er Frode Amdal og Mahamadou Yussif.

Temperaturen er høy på trening om dagen, og en merker at det nærmer seg alvoret. Laget trener en ekstra gang i uken fram til påske, og en merker at konkurransen på enkelte posisjoner øker.

Seier mot Buøy og juniorlaget

Hinna tok torsdag forrige uke en grei seier mot Buøy. En kamp som startet horribelt, hvor Buøy tok ledelsen tidlig. De første 20 minuttene går i kategorien flaut. Etter hvert skrur Hinna opp dampen litt, og vinner tilslutt komfortabelt i en kamp som burde endt med langt styggere sifre sett med Buøys øyne.

Mandag 1. mars møttes A-laget og juniorlaget i en kamp som endte 3-0 til de eldste. Kampen gikk over 2*30, og var en grei gjennomkjøring for begge lag. Vi ønsker juniorlaget lykke til, og håper de biter godt fra seg i Eliten i år.

Vi gleder oss til å møte Austrått på torsdag, og håper du tar turen ut til Sandnes, og Iglemyr Kuntrgress for å støtte Hinna i kampen om å møte Viking i 1. NM runde. Kampstart er 19:00.

AUSTRÅTT

20. Eivind Ovedal

25. Gaute Schei

30. Lars Ueland Isachsen