Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

april 2021
ma ti on to fr
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Hovedsamarbeidspartnere 

 


 

 

  

 

Viktige støttespillere

 

 

Treningsleir i Aalborg

Treningsleir i Aalborg

Hinna G02 reiste med 28 spillere og 15 voksnes på helgetur til Aalborg som oppladning til ny sesong. Som alltid var det en innholdsrik tur. Det sportslige ble ivaretatt med 5 kamper og 1 trening. Det sosiale ble ivaretatt med pizzakveld, bowling og lått og løye på danskebåten.

Skrevet av Bjørghild Hamre den 03.03.2016

Værgudene smilte til oss denne helgen og overfarten til Danmark med Fjordline fra Risavika var helt stille, havet var flatt som et stuegolv. Etter litt venting på kaien, som guttene benyttet til ballek og triksing mellom lastebilene, var vi ombord og underveis.

Lugarene var trange og varme og morgenen kom veldig tidlig på de fleste av oss, men guttene var ikke vanskelige å få opp og ned til bildekket. Klokken 8 kjørte vi av fergen og satte straks kursen sørover mot Aalborg. Været var strålende klart og kaldt og perfekt for fotball.

Første kamp var for Hinna 2 mot Aalborg Chang. Dette er en tradisjonsrik klubb stiftet i 1912. Vi var nysjerrige på navnet og fant følgende på hjemmesidene til klubben; Enten er klubben opkaldt efter en, på den tid kendt fodboldspiller, ved navn Jean, eller også efter en berømt elefant, som holdt til i Københavns Zoo. Et kig i annalerne kan ikke afgøre spørgsmålet med sikkerhed. De små forskjellene i språk mellom norsk og dansk er ikke nok til at vi ikke synes at de har kikket på en rar plass for å finne ut av historien om navnet...

Vi var ute i god tid og rakk på tradisjonelt vis lunsj i det fri. Bjørnar og Arild for til nærmeste kolonial og serverte energirik brødmat i forkant av kampene. Etter mat var det pep talk før kampen mot aalborg Chang.

Vi ble godt tatt imot og ble tildelt garderobe i klubbhuset på Provstejorden og kunne bare beundre deres enorme grassmatte og mange baner. Vi spilte 3 x 25 minutter og Hinna 2 kom bra i gang. Hinna G02's varemerker med pasningsspill, bevegelse og intensitet var framtredende og vi etablerte et overtak ganske snart. Brede klemte inn et herlig langskudd fra 20 meter som sang i nettmaskene og åpnet scoringene. Etter et selvmål så var det klar for "Jonas Netland Show" med et hat-trick av flotte ballerobringer og avslutninger. Konrad fyrte avgårde en skruball som dalte fint over keeper og under tverrliggeren før Jørgen KP banket inn det syvende og siste målet. Sluttresultatet ble 7-3. Imponerende bra kamp fra alle som var med. Honnør også til hospitantene fra G03 som alle hadde gode bidrag til seieren.

Hinna 1 hadde senere på dagen kamp mot Aalborg's elitelag på Aalborg's anlegg i Aalborg's østkant. Her skulle vi møte et av Danmark's beste 02-lag og var spente før kampen. Aalborg BK ble stiftet allerede i 1885 og er en av de virkelig tradisjonsrike klubbene i dansk fotball. I nyere tid har de også opplevd stor suksess med dansk cup- og seriegull. Aalborg's talentakademi er omfattende og samler talentfulle gutter fra fjern og nær. 

I motsetning til hva vi hadde trodd så var mange av Aalborg's spillere store og kraftfulle men de var også gode teknisk. Aab gikk hardt ut og vi var presset innledningsvis. Men i god G02 ånd så kjempet vi tilbake og mot slutten av første omgang (her spilte vi 4 x 20 minutter) så hadde kampbildet jevnet seg ut og stillingen var 0-0.

I andre omgang tok vi over og førte kampen. Vi kom til flere sjanser men strevde med å putte ballen i mål. Mot spillets gang så kontret Aab og etter 2.omgang så ledet de 1-0. Men vi kom tilbake igjen og Larsi (skjult bak Aab spiller nr 18 i bildet nedenfor) tvang ballen over keeper og i mål fra skrått hold.

Innsatsen var stor og kampen hadde høy intensitet med mange harde dueller. Vi førte kampen til halvveis i 3.omgang men så tok Aab gradvis over gjennom en kombinasjon av godt spill, tvilsomme dommeravgjørelser og litt manglende fokus fra vår side. Det endte 5-1 til Aab men dette resultatet gir ikke noe godt bilde av kampen. Det positive fra kampen var at vi viste at vi i lange perioder holdt et vel så bra spillemessig nivå som Aab. Det negative var at vi ikke klarte å utnytte sjansene foran mål og at fokus glapp litt når vi ble slitne mot slutten.

Etter uttøyning så dro vi til CabInn hotell i Aalborg sentrum. Etter en rask dusj så spaserte vi til Restaurant Azzurra for felles pasta/pizza måltid.

...deretter bar det bowling på Seaport bowling. 

Etter en innholdsrik og lang dag så var det en sliten gjeng som samlet seg til spillermøte på hotellet. Guttene gikk så til sengs og fikk en god natts søvn i køysengene på CabInn før det var klart for en enda travlere søndag.         

 

Tidlig oppe søndag morgen så var det klar for morgentrening på anlegget til Aab under kyndig ledelse av Aab's trener. De av guttene som hadde tyngst kampbelastning dagen før hadde lett restitusjonestrening.

Dagens første kamp var mot Aalborg Freja. Fascinert som vi er over navnene til våre danske motstandere så har vi sakset følgende beretning fra klubbens stifter Ejnar Pedersen: I den allerførste tid blev klubben kaldt “Ejnars Klub”, hvad jeg var meget stolt over, men navnet “Freja” tog vi fra Randers Freja, fordi den var jysk mester. 

Vi fikk kjørt oss fra avspark i denne kampen. Freja var raske og aggressive og angrepene bølget mot vårt mål. Før vi fikk summet oss så hadde vi sluppet inn 2 mål. Vi kom mer med i kampen men slapp inn et tredje mål før pause. I pausen fikk vi samlet oss og dominerte kampen fra starten av andre omgang. Guttene taklet og jobbet og spilte god fotball. Sander F satte inn en velfortjent redusering til 1-3 og vi fortsatte å angripe. Det ville seg imidlertid ikke og vi tapte med 1-3. 

Også denne dagen stod mesterkokkene Arild og Bjørnar for serveringen og vi kunne nyte en god lunsj i det fri på terrassen til aalborg Freja's klubbhus.

Hinna 1's neste motstander var Viborg. Dette laget leder G14 serien i Danmark og representerer sammen med Aalborg et meget høyt nivå. I denne kampen kom vi meget bra i gang og utfordret Viborg. Vi ledet to ganger, 1-0 etter scoring av Gulbrandur og 2-1 etter scoring av Kristian. Vi var duellsterke, bevegelige og spilte oss fram til flere sjanser. Til pause var resultatet 2-2 men vi kunne godt ha ledet. Kampbildet fortsatte slik til midtveis i andre omgang. Viborg hadde imidlertid en meget dyktig og høyreist spiss. Vi klarte å holde ham under kontroll lenge men mot slutten av kampen viste han klasse ved hurtige rykk, godt duellspill og kliniske avslutninger. Han scoret 4 mål i denne kampen og var sterkt involvert i de resterende målene til Viborg. Dette var en spiller med kvaliteter vi aldri før har sett i denne aldersklassen og som ga oss utfordringer vi aldri før har fått. Dette var meget god matching på høyt skandinavisk nivå som var perfekt for oss nå i oppkjøringen til sesongen. 

Dagens og turens siste kamp gikk mot Vejegaard. Vi stilte med et blandet lag med de spillerne som fortsatt orket mer fotball.... Kampen var god med høyt tempo og godt pasningsspill. Bjarki og Marcus B sørget for målene og vi tok hjem en fortjent seier med 2-0. 

Guttene fikk kastet seg i dusjen før vi satte kursen nordover mot Hirtshals og turen hjem. Nok en gang var værgudene på vår side, havet var flatt, og vi kunne nyte siste rest av en flott treningsleir. Noen ble litt sene i seng etter besøk og tax-free'en og kortspill i kafeterian og var egentlig ikke våkne kl 06:30 neste morgen da vi kjørte i land, tidsnok til at alle kunne komme seg på jobb og skole.

Takk til alle som deltok og som gjorde dette til en flott tur og en perfekt treningsleir før seriestart. Spesiell takk til Terje Birkenes som la ned et enormt arbeid med å organisere reisen, kamper og skaffe motstandere, baner og dommere. Ingen ting gjør seg selv men med godt forabeid gikk turen som smurt.  

 

 

 


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter